Dzidu79 35 #44751 Napisano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Film prawie 3 minuty i za dużo waży żeby go tu zamieści, ciekawe jest to, że z czarnego wyświetlacza zaczął przechodzić powoli jakby w wyświetlanie trybu testu wyświetlacza i stopniowo wygaszały się "pixele" aż wszystko wróciło do normy , nawet fajnie to wyglądało a drugą ciekawostką jest to ze tylko king doznał udaru z całego pudełka ( gwg gdx gwnq gw69 gw50 gw94 wytrzymały tę temperature) Edytowane 1 Czerwca 2018 przez Dzidu79 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barooosz 0 #44752 Napisano 1 Czerwca 2018 Jako, że jeszcze nigdy nie miałem zegarka z serii g-shock/protrek, ale uwielbiam Casio od zegarków, które posiadam oraz dobre kalkulatory to chciałbym w końcu kupić coś z tej serii tj. g-shock/protrek. I teraz mam zapytanie czy do 500 zł istnieje jakiś model g-shocka, który będzie posiadał takie funkcje jak : termometr, kompas i bateria słoneczna + czas światowy oraz czytelne odczytywanie godziny ? Bo wiem, że protreki takie są i to nawet za 300 zł aczkolwiek boję się, że nie do końca będą wytrzymałe ( praca na statku). Ewentualnie możecie zarzucić jakimś w miarę udanym modelem g-shocka w tym przedziale cenowym ? Bo tych zegarków jest jak na chorobę i weź tu bądź mądry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #44753 Napisano 1 Czerwca 2018 Jako, że jeszcze nigdy nie miałem zegarka z serii g-shock/protrek, ale uwielbiam Casio od zegarków, które posiadam oraz dobre kalkulatory to chciałbym w końcu kupić coś z tej serii tj. g-shock/protrek. I teraz mam zapytanie czy do 500 zł istnieje jakiś model g-shocka, który będzie posiadał takie funkcje jak : termometr, kompas i bateria słoneczna + czas światowy oraz czytelne odczytywanie godziny ? Bo wiem, że protreki takie są i to nawet za 300 zł aczkolwiek boję się, że nie do końca będą wytrzymałe ( praca na statku). Ewentualnie możecie zarzucić jakimś w miarę udanym modelem g-shocka w tym przedziale cenowym ? Bo tych zegarków jest jak na chorobę i weź tu bądź mądry.Pierwsze co mi przyszło do głowy to g9300 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszzt 11 #44754 Napisano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Ja jeszcze pomarudzę z Gulfmasterami... Przymierzałem dziś GWN i GWNQ, starszy model "leży" na nadgarstku genialnie i chyba bardziej podoba mi się tarcza. Myślę sobie GWNQ z pewnej oferty ebaya jest 50 % tańszy niż w Polsce. Sprawdzam aukcję, a tam sprzedający "chycnął" cenę 130 dolarów w górę To i tak znacznie taniej, niż w kraju, ale doliczyć do tego prowizję Amerykanos i robi się z tego 2k. Nie wiem, czy nie uległem "czarowi" nowości (mowa o GWNQ), bo poczwórny sensor to dodany tylko głębokościomierz chyba ?!Pomóżcie wybrać...Aha, brał ktoś gshocki (te droższe) z ebaya (USA i Singapur) - jest ryzyko dziabnięcia podróby ? Edytowane 1 Czerwca 2018 przez tomaszzt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #44755 Napisano 2 Czerwca 2018 Czy pasek od GD-350 będzie pasować do 7900 ? Na zdjęciach widać identyczne mocowanie i oba są "ruchome". 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #44756 Napisano 2 Czerwca 2018 Jako, że jeszcze nigdy nie miałem zegarka z serii g-shock/protrek, ale uwielbiam Casio od zegarków, które posiadam oraz dobre kalkulatory to chciałbym w końcu kupić coś z tej serii tj. g-shock/protrek. I teraz mam zapytanie czy do 500 zł istnieje jakiś model g-shocka, który będzie posiadał takie funkcje jak : termometr, kompas i bateria słoneczna + czas światowy oraz czytelne odczytywanie godziny ? Bo wiem, że protreki takie są i to nawet za 300 zł aczkolwiek boję się, że nie do końca będą wytrzymałe ( praca na statku). Ewentualnie możecie zarzucić jakimś w miarę udanym modelem g-shocka w tym przedziale cenowym ? Bo tych zegarków jest jak na chorobę i weź tu bądź mądry.G-9300 idealnie wpasowuje się w Towje kryteria. Do tego jest bardzo wygodny. Tu kupisz nowy w dobrej cenie https://www.eglobalcentral.pl/?gclid=EAIaIQobChMIsbeZid602wIVxeFRCh2JUwx7EAAYASAAEgJuKfD_BwE#/product/12590 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #44757 Napisano 2 Czerwca 2018 Czy pasek od GD-350 będzie pasować do 7900 ? Na zdjęciach widać identyczne mocowanie i oba są "ruchome".Powinien pasować jest tam chyba 1 mm różnicy w szerokości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barooosz 0 #44758 Napisano 2 Czerwca 2018 Ten g9300 wydaje się dobrym wyborem, szkoda tylko, że nie jest wskazówkowy, z tymi funkcjami i za taką cenę jest mały wybór a szkoda, że nie mogli połączyć funkcji protreka z gshockiem. A zastanawiam się również nad takim codziennym g-shockiem i mój wybór padł na 2 modele --> g-shock-ga-100cb-1aer stonowany, ale niebieski kolor który uwielbiam oraz bardziej męski ??? g-shock ga-110hc-1aer - podoba mi się w nim taki oryginalny wygląd, niebieska tarcza ( wielbie kolor niebieski) szkoda, że jeszcze nie ma granatowego paska. Ale z kolei czy on nie jest no nie wiem..zbyt młodzieżowy ? Funkcjonalnie pokazuje dwa czasy co jest przydatne i stosunkowo o 100 zł jest tańszy. A funkcje z tego co czytam posiada dokładnie takie same jak zegarek powyżej. Czy możecie jakoś mi doradzić ? Oba zegarki wyglądają świetnie chociaż podoba mi się bardziej ga-110hc ale wydaje mi się, że jest bardzo młodzieżowy a nie chcę wyglądać jak "modniś" Po za tym jeżeli to nie jest Mudmaster to w kontakcie z jakimś pyłem,piaskiem mogą wystąpić problemy z nimi ? Ile trzyma bateria ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #44759 Napisano 2 Czerwca 2018 Powinien pasować jest tam chyba 1 mm różnicy w szerokości rozumiem ze pasek od gd350 do gw7900 , tak? roznica jest wieksza niż 1mm, to raz, dwa pasek od gd350 ma dużo grubsza tulejke na teleskop, trzymam teraz oba w reku i na moje to nie będzie pasowal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5719 #44760 Napisano 2 Czerwca 2018 a szkoda, że nie mogli połączyć funkcji protreka z gshockiem. Jak to nie połączyli - a GWN i GWG tyle że cena "nieco" ponad 500 PLN Też bym doradzał G-9300 miałem ten zegarek cztery lata, jest świetny. A g-shock ze wskazówkami to po-pierdółka a nie g-shock, GA-100 i podobne "G" to bardziej zegarki "modowe" w pozytywnym tego słowa znaczeniu - w sensie że jest na nie moda i dlatego są popularne, jeśli chcesz funkcjonalne "G" to szukaj z LCD bez wskazówek. No chyba że chodzi Ci tylko o wygląd to kupuj ten model który Ci się podoba - jeśli kupisz oryginalnego g-shock'a to na 100% będziesz zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszzt 11 #44761 Napisano 2 Czerwca 2018 Daito - zaintrygował mnie Twój wpis o "modowych" wskazówkach. Jeśli szukałbym odpowiednika Gulfmastera w wyświetlaczu tylko, co byś polecił ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5719 #44762 Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Daito - zaintrygował mnie Twój wpis o "modowych" wskazówkach. Jeśli szukałbym odpowiednika Gulfmastera w wyświetlaczu tylko, co byś polecił ? Trochę źle mnie zrozumiałeś - pisząc o "modowych" "G" miałem na myśli GA-100 i podobne np.: GA-110, GA-120, GA-400 itp. można je najczęściej zobaczyć na ulicach, najczęściej na rękach młodych ludzi jako kolorowy dodatek do ubioru... Gdybym miał szukać zegarka w zastępstwie GWN to brałbym PRW-2500, albo coś w tym stylu bez WC - Niemniej to tylko moje zdanie, a każdy, jak powszechnie wiadomo, może mieć swoje... Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszzt 11 #44763 Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Racja, źle to odebrałem, chodziło o "gimbazę" PRW-2500 jest fajny (i tańszy), ale nigdzie nie mogę znaleźć wersji bez WC.Poprawka - "albo coś w tym stylu bez WC" Gulfmastery urzekają mnie wyglądem i wskazówki są jednak czytelne, z wyświetlaczami różnie bywa.Stoję na rozdrożu, a portfel się nie "rozciąga" - biedny ja.... Edytowane 2 Czerwca 2018 przez tomaszzt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barooosz 0 #44764 Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Daito to żeś mi powiedział hah. Ale to prawda, jesteś kolejną osobą od której słyszę na temat serii GA, że to po prostu wstrzeliły się w modę w obecnych czasach i to tyle, jeżeli o nie chodzi co najwyżej powalają wyglądem. Sam jestem osobą, która przemyśla 10x swój zakup i mam właśnie taki dylemat czy wziąć funkcjonalnego mudmana ( chociaż nie wiem czy z termometru albo kompasu będę korzystał) czy po prostu zacząć swoją przygodę z gshockami od jakiegoś GA z podświetleniem i tyle. A co do mudmana - jak sprawował się kompas ? Po za tym gwn i gwg też mają wskazówki czyli to popierdółki hehe pozdrawiam. Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Barooosz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5719 #44765 Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Daito to żeś mi powiedział hah.Niemniej seria GA to nadal świetne zegarki - żeby nie było... A co do mudmana - jak sprawował się kompas ? Hmmmm... co mam Ci odpowiedzieć? Działał... a po skalibrowaniu działał dokładnie Po za tym gwn i gwg też mają wskazówki czyli to popierdółki hehe pozdrawiam. Jakby Ci to powiedzieć żebym w ryło nie dostał od posiadaczy... :D GWN w/g mnie ogólnie jest "zbyt ładny" jak na g-shock'a... a GWG miałem i to dosyć długo i uważam że ten zegarek byłby dużo funkcjonalniejszy jakby nie miał wskazówek - dlatego jego miejsce zajął GW-9430 No chyba że ze wzrokiem słabo... ale wtedy GPW bym wolał bo ładniejszy A teraz idę się okopać... Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barooosz 0 #44766 Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Rzucam GA i nie będę już szukał tych zegarków, wyszukując info na ich temat np. zegarek z serii ga100 nie ma nawet podświetlenia. Teraz z kolei znalazłem serie GW oraz GD oraz jakiś king gx jak coś ciekawego znajdę to wrzucę model --> nie mniej jakieś retrospekcje na ich temat ? ( są cyfrowe ) Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Barooosz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszzt 11 #44767 Napisano 2 Czerwca 2018 King to potwór. Teoretycznie jest wielkości gulfmastera, ale "po kwadracie" ten wymiar biegnie. Gulf u mnie (18cm) bardzo fajnie leży, King zupełnie nieakceptowalnie. No, ale Ty możesz mieć więcej w łapie.Ciekawe, jak na chudej rączce wygląda Rangeman, ciekawy ten zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5719 #44768 Napisano 2 Czerwca 2018 King to potwór. Teoretycznie jest wielkości gulfmastera, ale "po kwadracie" ten wymiar biegnie. Gulf u mnie (18cm) bardzo fajnie leży, King zupełnie nieakceptowalnie. No, ale Ty możesz mieć więcej w łapie.Ciekawe, jak na chudej rączce wygląda Rangeman, ciekawy ten zegarek.Oj tam oj tam... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszzt 11 #44769 Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Napiszesz ile u Ciebie w nadgarstku centymetrów Jeśli chodzi o mnie, z protreka rezygnuję, chyba nie o to mi chodzi. Cały czas oscyluję między gulfmasterami, ale co rusz, pojawia się ciekawy gracz (rangeman, mudman). Jesli chodzi o "wyświetlacze", zrobiliby gulfmana z solarem, barometrem i po kłopocie. Edytowane 2 Czerwca 2018 przez tomaszzt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5719 #44770 Napisano 2 Czerwca 2018 Napiszesz ile u Ciebie w nadgarstku centymetrów coś około 20cm 9300 świetny jest - na grzyby na przykład: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #44771 Napisano 2 Czerwca 2018 Taki gagatek wpadł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5719 #44772 Napisano 2 Czerwca 2018 Taki gagatek wpadł Fajny - taki mocno opalony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemonln 456 #44773 Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Taki gagatek wpadł Gratulacje!Pierwszy w kolejce jakby co Edytowane 2 Czerwca 2018 przez lemonln 0 GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #44774 Napisano 2 Czerwca 2018 Dziękuję Z czytelnoscia tragedii chyba też nie ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #44775 Napisano 2 Czerwca 2018 Zestaw urlopowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach