dwatch 50 #51551 Napisano 24 Maja 2020 Co prawda fotka nie z dzisiaj ale z ręki nie schodzi ) 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #51552 Napisano 25 Maja 2020 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #51553 Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) Jako że moje pytanie odnośnie wygody noszenia Gulfmana G-9100 pozostało bez odpowiedzi postanowiłem sam to sprawdzić na moim wybrednym nadgarstku - no i jest : Nigdy wcześniej nie miałem okazji obcować z tym modelem i po wyjeciu z pudełka zrobił na mnie spore wrażenie - wykonaniem praktycznie w niczym nie odbiega od "większych" braci G-9300 czy GW-9400 a w przeciwieństwie do nich ma kompaktowe gabaryty (nosi się prawie jak kostka a ma wygląd muskularnego G) , no i smaczki "łechtające ego" w postaci wszystkich elementów metalowych z tytanu (mała rzecz a cieszy) , no i do tego cena ... mniej niż 300zł a tyle radochy ???? Kilka fotek w środowisku do którego został stworzony : Edytowane 26 Maja 2020 przez GTB 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23252 #51554 Napisano 26 Maja 2020 A ja tego Gulfmana kiepsko wspominam, imo gorsze materiały niż w G-9300 czy GW-9400 a sam moduł to porażka ???? Przełączanie między funkcjami to jakaś katorga, czekasz jak animacja przeleci, beznadziejne to ???? A dodatkowo Koledze z pracy na tego Gulfa wylał się wrzątek z czajnika i zegar zdechł przy świadkach ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #51555 Napisano 26 Maja 2020 Ilu użytkowników tyle opinii , ja jestem zadowolony (szczególnie rozmiarem) , a co do gorszej jakości użytych materiałów w bezpośrednim porównaniu z G-9300 ja nie zauważyłem - widocznie się nie znam ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3133 #51556 Napisano 26 Maja 2020 Także uważam, że to świetny model. Na forum same Ryśki, więc niemalże awangarda. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #51557 Napisano 26 Maja 2020 5 godzin temu, GTB napisał: Jako że moje pytanie odnośnie wygody noszenia Gulfmana G-9100 pozostało bez odpowiedzi postanowiłem sam to sprawdzić na moim wybrednym nadgarstku - no i jest : Nigdy wcześniej nie miałem okazji obcować z tym modelem i po wyjeciu z pudełka zrobił na mnie spore wrażenie - wykonaniem praktycznie w niczym nie odbiega od "większych" braci G-9300 czy GW-9400 a w przeciwieństwie do nich ma kompaktowe gabaryty (nosi się prawie jak kostka a ma wygląd muskularnego G) , no i smaczki "łechtające ego" w postaci wszystkich elementów metalowych z tytanu (mała rzecz a cieszy) , no i do tego cena ... mniej niż 300zł a tyle radochy ???? Kilka fotek w środowisku do którego został stworzony : Ja na takich G w ogóle się nie znam - ale fotki świetne... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3133 #51558 Napisano 26 Maja 2020 43 minuty temu, maritimeeng napisał: Ja na takich G w ogóle się nie znam - ale fotki świetne... Poszedłeś w droższe maszyny, a warto tutaj skręcić. Właśnie buduję zbiór takich budżetowców i mam masę frajdy. Żona co chwilę coś podbiera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #51559 Napisano 26 Maja 2020 10 minut temu, Istvan napisał: Poszedłeś w droższe maszyny, a warto tutaj skręcić. Właśnie buduję zbiór takich budżetowców i mam masę frajdy. Żona co chwilę coś podbiera. Kupiłem kostkę (taką tanią z radiem) i po 2 dniach oddałem młodemu. W ogóle to do mnie nie gadało. Czekam na G-LIDE GBX-100, bo trochę większe i ciekawsze moim zdaniem. Zobaczymy... Ło, taki był 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #51560 Napisano 26 Maja 2020 59 minut temu, maritimeeng napisał: fotki świetne... Dziękuję. 14 minut temu, Istvan napisał: buduję zbiór takich budżetowców i mam masę frajdy Coś w tym jest , po wszystkich naszpikowanych "ficzerami" modelach te najprostsze , spełniające podstawowe wymagania cieszą tak samo - a czasem nawet bardziej. 4 minuty temu, maritimeeng napisał: Kupiłem kostkę (taką tanią z radiem) i po 2 dniach oddałem młodemu. W ogóle to do mnie nie gadało. Kostka to specyficzny model - albo się go kocha albo nienawidzi (choć w większości jest to pierwsze). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3133 #51561 Napisano 26 Maja 2020 Do mnie też kostki nie przemawiają ze względu na rozmiar, ale mają swoich miłośników. Nie wiem jednak, czy nie kupię ich kilka w różnych kolorach, głównie ze względu na żonę. Jestem zdania, że warto przerobić parę znanych egzemplarzy G-Shocków. Zwłaszcza te, które z nieznanego mi powodu są pomijane na forum. 9100 jest tego świetnym przykładem. Zgadzam się również ze stwierdzeniem, że oklepane modele z mnóstwem funkcji może i są fajne, ale prostsze modele nie ustępują im pola. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #51562 Napisano 26 Maja 2020 Chłopaki czy może jest ktoś zorientowany, gdzieś widział, słyszał czy cokolwiek wie, czy można w ogóle jeszcze kupić MTG-S1000BD-1AER? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bald8 19 #51563 Napisano 26 Maja 2020 6 godzin temu, GTB napisał: Jako że moje pytanie odnośnie wygody noszenia Gulfmana G-9100 pozostało bez odpowiedzi postanowiłem sam to sprawdzić na moim wybrednym nadgarstku - no i jest : Nigdy wcześniej nie miałem okazji obcować z tym modelem i po wyjeciu z pudełka zrobił na mnie spore wrażenie - wykonaniem praktycznie w niczym nie odbiega od "większych" braci G-9300 czy GW-9400 a w przeciwieństwie do nich ma kompaktowe gabaryty (nosi się prawie jak kostka a ma wygląd muskularnego G) , no i smaczki "łechtające ego" w postaci wszystkich elementów metalowych z tytanu (mała rzecz a cieszy) , no i do tego cena ... mniej niż 300zł a tyle radochy ???? Kilka fotek w środowisku do którego został stworzony : Mam podobnie. Także model z serii 9xxx. A na chwilę obecną z metalowych mechaników na plastiki ???? Zdjęcie takie se, ale zegar póki co cieszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #51564 Napisano 26 Maja 2020 5 minut temu, _Kwiatek_ napisał: Chłopaki czy może jest ktoś zorientowany, gdzieś widział, słyszał czy cokolwiek wie, czy można w ogóle jeszcze kupić MTG-S1000BD-1AER? Na eBay jest https://m.ebay.pl/itm/Casio-Herrenuhr-MTG-S1000BD-1AER-schwarz/264544273321?hash=item3d981143a9:g:M5IAAOSwTA9X9M3J ale pewnie cena ci nie będzie odpowiadała. Szukasz dla siebie ? Czyżby zostanie jednozegarkowcem nie wyszło ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23252 #51565 Napisano 26 Maja 2020 10 minut temu, _Kwiatek_ napisał: Chłopaki czy może jest ktoś zorientowany, gdzieś widział, słyszał czy cokolwiek wie, czy można w ogóle jeszcze kupić MTG-S1000BD-1AER? Drugi raz do tej samej wody? ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #51566 Napisano 26 Maja 2020 10 minut temu, _Kwiatek_ napisał: Chłopaki czy może jest ktoś zorientowany, gdzieś widział, słyszał czy cokolwiek wie, czy można w ogóle jeszcze kupić MTG-S1000BD-1AER? E,e,e. Kwiatek, hamuj piętą jednozegarkowcu ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #51567 Napisano 26 Maja 2020 Szukam dla brata. A że brat zegarków nie nosi to będzie mi pożyczał 36 minut temu, GTB napisał: Na eBay jest https://m.ebay.pl/itm/Casio-Herrenuhr-MTG-S1000BD-1AER-schwarz/264544273321?hash=item3d981143a9:g:M5IAAOSwTA9X9M3J ale pewnie cena ci nie będzie odpowiadała. Szukasz dla siebie ? Czyżby zostanie jednozegarkowcem nie wyszło ? Za taką cenę to ja dziękuję 32 minuty temu, tomaliusz napisał: Drugi raz do tej samej wody? ???? To był zegarek który zrobił największą furorę u kolegów z pracy (tzn to nie koledzy tylko znajome twarze) trochę brakuje mi go. 33 minuty temu, maritimeeng napisał: E,e,e. Kwiatek, hamuj piętą jednozegarkowcu ???? Jak wyżej, to dla brata! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #51568 Napisano 26 Maja 2020 Na chrono24 jest po 3722,- nowy (pudełko + papiery) ze Szwajcarii, dostawa gratis. Casio G-Shock3 722 złhttps://www.chrono24.pl/casio/mens-mtg-s1000bd-1aer-g-shock-mt-g-watch--id11002610.htm?SETLANG=pl_PL&SETCURR=PLN 0 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9559 #51569 Napisano 26 Maja 2020 Chłopaki czy może jest ktoś zorientowany, gdzieś widział, słyszał czy cokolwiek wie, czy można w ogóle jeszcze kupić MTG-S1000BD-1AER?Na oeliksie gość z Wrocławia sprzedaje dwie sztuki: lekka używka po 2,3k i nówka po 2,7k, ale jak dawno ta nówka kupiona, to nie wiem. Myślę, że warto zerknąć.P.S. To bardzo przyjemny zegar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #51570 Napisano 27 Maja 2020 Ja to wiem, że fajny. Tylko dlaczego on jest tak cholernie drogi? Ja go kupowałem chyba po 1700 złotych a teraz te ceny to trochę z... d**y! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #51571 Napisano 27 Maja 2020 Lecimy dalej z koksem. Ja i czarny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #51572 Napisano 27 Maja 2020 1 godzinę temu, maritimeeng napisał: Lecimy dalej z koksem. Ja i czarny... Przez chwilę zastanawiałem się dlaczego masz mankiet z drugiej strony???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #51573 Napisano 27 Maja 2020 4 minuty temu, Kot20 napisał: Przez chwilę zastanawiałem się dlaczego masz mankiet z drugiej strony???? TEN mankiet jest z dobrej strony ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartIGN 2 #51574 Napisano 27 Maja 2020 Hej. Czy roznica 2hPa miedzy baro w gw9400 i ggb100 oraz 1,5 stopnia celsjusza w termometrach to jakas straszna roznica? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #51575 Napisano 27 Maja 2020 Gulfman od zada strony. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach