Karakal 71 #5526 Napisano 6 Listopada 2011 Poziomem naładowania akumulatora w zegarku z Tough Solar nie ma się co przejmować. W końcu technologii tej nie opracował w swoim garażu i nie zamontował w zegarku Pan Jasiu z sąsiedztwa, tylko inżynierowie z Casio, czyli firmy, która w świecie zegarków coś znaczy i do której ja mam zaufanie. Wypuszczenie na rynek zegarka w tej technologii poprzedzone było zapewne wieloma testami i badaniami, które wykazały, że sprawdzi się w codziennym użytkowaniu. Z tego co wiem Riseman sprzedaje się dobrze i jakoś nie słychać o masowych przypadkach niedoładowanego akumulatora.Można oczywiście stresować się (jeśli ktoś tak ma) czy poziom naładowania akumulatora nie spada, ale na tej samej zasadzie można stresować się też tym, czy tradycyjna bateria właśnie się nie rozładowała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godzilla242 0 #5527 Napisano 6 Listopada 2011 G7900 w tym kolorze jest całkiem całkiem własnie w tej oliwkowej kolorystyce kolorystyce też mam g7900 i wygląda super! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #5528 Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) Taki trochę militarny klimat świetnie pasuje do G na watchuseek na podforum G-shocka widziałem jak niektórzy barwią w kolory moro bezele i paski w G,super to wygląda! Edytowane 7 Listopada 2011 przez Łukasz G7900 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #5529 Napisano 6 Listopada 2011 własnie w tej oliwkowej kolorystyce kolorystyce też mam g7900 i wygląda super!Fajnie wygląda ale w tej wersji kolorystycznej nie ma ceptora, muszę go co jakiś czas ustawiać. Irytuje to mając kilka ceptorów, ale jak zobaczyłem ten kolor... poza tym na wiosnę wyprzedawali je minus 50% w time trend. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #5530 Napisano 7 Listopada 2011 Ale faktycznie przeszkadza Ci aż tak te parę sekund na miesiąc??przecież to nie są duże różnice ja bym mojego korygował dopiero jakby np śpieszył ponad minutę czy nawet koło dwóch.Sprawdzałem ile mój G7900 zrobi przez miesiąc i było to +4s z tego co pamiętam.Oczywiście jeśli by późnił to sprawa przedstawiałaby się gorzej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blatio 2 #5531 Napisano 7 Listopada 2011 Jak już pisałem, wszystko zależy od danego egzemplarza. Na 8 Casio, jakie posiadam, 4 śpieszą 1s/24h, a jeden 2s/24h, co daje ogółem 30 i 60 sekund miesięcznie - trochę za dużo nawet jak na normę producenta (+-15s / miesiąc). Dla mnie jest to akurat istotne, żeby wiedzieć, czy mi dzwonek na przerwę nie zadzwoni w pół zdania, hehe 0 CASIO: DW-6600, DW-6900, GW-M5600-1ER, DW-5600E, DW-5400, GW-5600J, DW-270, DW-9005, DW-003X-3T, MDV-106-1AV | TIMEX: Iron. T70381, Exped. T44921, Iron. T77701, T2N560 Chrono, Exped. T49261, Exped. T49101, Exped. T49451, Iron. 746-DE (klasyczny), T24471, Iron. T51292 | WOSTOK: nieznany model, 17 kam. | MEISTER ANKER Quarz, lotnik | POLJOT: automat, mech. 2616.2H, 23 kam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #5532 Napisano 7 Listopada 2011 No ok może kiedyś się przekonam do Ceptora,na chwilę obecną z normą mojego G +4s na miesiąc jestem zadowolony i nic więcej mi nie trzeba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #5533 Napisano 7 Listopada 2011 (edytowane) Ale faktycznie przeszkadza Ci aż tak te parę sekund na miesiąc??przecież to nie są duże różnice ja bym mojego korygował dopiero jakby np śpieszył ponad minutę czy nawet koło dwóch.Sprawdzałem ile mój G7900 zrobi przez miesiąc i było to +4s z tego co pamiętam.Oczywiście jeśli by późnił to sprawa przedstawiałaby się gorzej Kurcze mi przeszkadza. Może mam zryty baniak ale jak po miesiącu patrzę że odstaje od rodzinki to mnie kór... bierze. Wybaczam mu to tylko za kolor.Tak sobie na telefonie znalazłem mojego 3000 i kumpla 2000, sekunda w sekundę! Edytowane 7 Listopada 2011 przez mariaczi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mc_Abra 0 #5534 Napisano 8 Listopada 2011 Witam Mojego G-shock'a kupiłem w 98 albo 99 roku, w Kanadzie, więc parę lat ma Działał zawsze bezproblemowo. Jak pisali poprzednicy późnił, albo spieszył do 4 sekund na miesiąc, ale to nie istotne.Młodemu, żywiołowemu człowiekowi służył dobrze i wiernie. Przeszedł ze mną przez wszystkie randki, nieraz piknięciem co godzinę przypominając o późnej porze i strasząc dziewczyny które uciekały do domu bojąc się taty Wiele meczy na łódzkich boiskach, gdzie trawy nie można było nigdy uświadczyć, wszystkie bójki, nieraz sparowałem kopniaka na zegarek i nieraz byłem przekonany, że się rozsypał, albo choć szkiełko pękło a tu nic Wszystkie wyjazdy wakacyjne, kąpiele w rożnych gliniankach i zalewach, zimowe kuligi, gdzie nieraz przy znacznej prędkości spadałem z sanek... Był po prostu ze mną wszędzie. Działa niezawodnie do dziś, możecie wierzyć lub nie, nie używałem go chyba ze 4 lata, jakoś przerzuciłem się na inne, bardziej garniturowe i ostatnio właśnie stwierdziłem, że go odszukam, bo przy przeprowadzce się stracił, odszukałem go, bateria co prawda nie działała, bo leżał gdzieś zapomniany w garażu na zimnie. Wymieniłem baterię ( w sumie chyba 3 raz za całego jego żywota) i działa! Normalnie powitał mnie przeskakującymi cyferkami i tak dobrze znanymi mi, trzema kółeczkami zapełniającymi się jedno po drugim Iluminator- działa. To mój jedyny jak do tej pory G-Shock, po prostu nigdy nie potrzebowałem innego, mógłbym sobie teraz kupić jakiegoś nowego, bardziej wypasionego, ale nie chce. Ten jest mój, przeżył ze mną tyle lat, był przy moich wzlotach,ale też i przy upadkach, widział moje pierwsze pocałunki i nieraz musiałem wycierać go z kurzu po tym, jak się kotłowaliśmy na boiskach... Trochę ma porysowaną szybkę, muszę wymienić w nim pasek, bo w starym urwała mi się ta szlufka do wkładania końca paska jak się zapina zegarek ( wiecie o czym mówię?),no i najgorsze co mnie bardzo zmartwiło, tą gumową obudowę z napisem G-Shock, po prostu pękła, nie wiem, czy ze starości, czy z tego że leżał na zimnie. Ta guma i tak była porysowana dosyć znacznie, ale ostatnio jak go miałem w rękach była chyba cała. Nie wiem, w każdym razie pytanie moje na koniec tego przydługiego postu: macie może informację gdzie tą gumę nabyć? Szukałem na aukcjach różnych, ale nie mogę znaleźć, o ile paski są, to tej gumy ochronnej nie widziałem. Z góry dziękuję za odpowiedzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #5535 Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) Witaj!Twój post świetnie nadaje się do tematu "Przygoda z wielkim G" napisz co to za model dokładnie??ta gumowa obudowa to bezel i czasem pojawiają się takie na portalach aukcyjnych...Jeśli nic nie będzie to chyba najlepiej napisać do Zibi. Edytowane 8 Listopada 2011 przez Łukasz G7900 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mc_Abra 0 #5536 Napisano 8 Listopada 2011 Wygląda dokładnie jak ten: http://ww1.tiki.ne.jp/~tokio/tokio/g-shock/dw-6900-1v.jpg więc to chyba taki.Szukałem właśnie po aukcjach, bo już dotarłem do tego że to bezel, ale nie ma nic ciekawego ( gdzieś tam w stanach można to nabyć) :/Zibi chce za to 2 stówy...dziękuję za odpowiedź. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #5537 Napisano 8 Listopada 2011 Witam. Moja mała kolekcja: gw3000, 2500, 7900, niestety nie zrobiłem fotek ale zalega jeszcze Riseman i G011. GW M5600-1ER to na mikołaja chyba będzie! Jak gruby masz nadgarstek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #5538 Napisano 8 Listopada 2011 Wygląda dokładnie jak ten: http://ww1.tiki.ne.jp/~tokio/tokio/g-shock/dw-6900-1v.jpg więc to chyba taki.Szukałem właśnie po aukcjach, bo już dotarłem do tego że to bezel, ale nie ma nic ciekawego ( gdzieś tam w stanach można to nabyć) :/Zibi chce za to 2 stówy...dziękuję za odpowiedź. przykro mi stary ale chyba czeka cie zakup w tych stanach lub w kraju,w Zibi..jezeli faktycznie masz taki sentyment do niego [a masz,bo to słychać] to możesz monitorowac aukcje na ebay,ale wątpi by ktos sprzprzedawał 'obudowy uzywki' - niestety,cena nowych kompletów jak sam sie przekonałes to minimum połowa nowego zegarka-druga ewentualnosc..to faktycznie kupic nowy,nawet niech i bedzie taki sam mozesz wkleic jakies fotki jak taki weteran wyglada?? było by miło..i faktycznie,wklejaj ten post do tematu "przygoda z wielkim G" -tylko napisz cos wiecej o dziewczynach )))) zarcik http://www.ebay.co.uk/itm/Casio-G-Shock-DW-6900-DW-6600-watch-band-and-bezel-plastic-buckle-black-/110769506294?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19ca6087f6 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #5539 Napisano 8 Listopada 2011 Jak gruby masz nadgarstek?Kurcze nie mierzyłem. Taki średniawy, Duże G zapinam na 4 dziurkę od koperty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #5540 Napisano 8 Listopada 2011 Kurcze nie mierzyłem. Taki średniawy, Duże G zapinam na 4 dziurkę od koperty. to wez zmierz plis 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #5541 Napisano 8 Listopada 2011 Lawnowerman zmień awatar bo nie mogę się skupić na tym co piszesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hendrix89 0 #5542 Napisano 8 Listopada 2011 Ciesz się, że nie masz Kobity w domu z rozmiarem 65K, która by się na Ciebie wściekała, że nie skupiasz się na tym mówi A tematu wczoraj szukałem W moje posiadanie wszedł G Riseman, ale nie będę go wklejał po raz enty. Jak będę miał czas to na blogu zrobię porządny opis i reckę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbytek 7 #5543 Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) Wygląda dokładnie jak ten: http://ww1.tiki.ne.jp/~tokio/tokio/g-shock/dw-6900-1v.jpg więc to chyba taki.Szukałem właśnie po aukcjach, bo już dotarłem do tego że to bezel, ale nie ma nic ciekawego ( gdzieś tam w stanach można to nabyć) :/Zibi chce za to 2 stówy...dziękuję za odpowiedź.tyle kosztuje bezel do 6900 ? ale jaja, to dużo mniej dałem za bezel do DW5600C (na Tiktox'ie), a do DW5600E i do mudmana (w timetrend) to kilka złotych dawałem a któryś z tych ? http://www.tiktox.com/tools-watch-accessories-c-7.php?page=2&sort=2a ? na allegro dw6900 od 219zł... Edytowane 8 Listopada 2011 przez zbytek 0 obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V * G-700-3AV * GW-9010-1 * GW-9200-1 * EF-535SP-1AV * DW-5030-1kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mc_Abra 0 #5544 Napisano 8 Listopada 2011 tyle kosztuje bezel do 6900 ? ale jaja,tyle, tyle, mają to w jakiś zestawach i nie da się kupić samego bezela BTW wiecie nawet, że nie wiedzieli jak to się nazywa? Ja też zresztą do rana nie wiedziałem, ale ja nie zajmuję się zawodowo zegarkami oni nazywali to.... Guma absorbcyjna... dobrze, że nie błysnąłem na forum korzystając z ich terminologii choć może dobrze mówili 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agattkkkaa 0 #5545 Napisano 8 Listopada 2011 Witam! Proszę o pomoc w decyzji. Chodzi o ten sam zegarek ale na innych aukcjach:http://allegro.pl/zegarek-casio-glx-6900-7er-g-shock-nowosc-i1869670741.html : gwarancja 2 lata no i ta końcówka 7ER w nazwie, która występuje w 99% przypadków. http://allegro.pl/top-2011-casio-glx-6900-7c-g-shock-nowy-od-ss-i1870638380.html : 3 lata gwarancji ale 7C - nigdzie nie natknęłam się na taką końcówkę, bywały jp - dystrybucja na japonie no i er - europa. Nawet na ogólnoświatowej stronie Casio.com przeglądając ofertę na możliwe kraje - nie spotkałam 7C. Nie chcę żeby się okazało, że to jest jakaś wadliwa produkcja np. Sprzedawca nie potrafi określić do jakiego kraju miał trafić zegarek. Gdyby nie to że ma gwarancję dłuższą - to bez zastanowienia wziełabym pierwszy.Proszę sprawdzić w wyszukiwarce ten model z końcówką 7C - wyskakują mi tylko aukcje na allegro..Czy może panikuję?Dziękuję z góry za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blatio 2 #5546 Napisano 8 Listopada 2011 Jeden kit. Kup tańszy 0 CASIO: DW-6600, DW-6900, GW-M5600-1ER, DW-5600E, DW-5400, GW-5600J, DW-270, DW-9005, DW-003X-3T, MDV-106-1AV | TIMEX: Iron. T70381, Exped. T44921, Iron. T77701, T2N560 Chrono, Exped. T49261, Exped. T49101, Exped. T49451, Iron. 746-DE (klasyczny), T24471, Iron. T51292 | WOSTOK: nieznany model, 17 kam. | MEISTER ANKER Quarz, lotnik | POLJOT: automat, mech. 2616.2H, 23 kam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agattkkkaa 0 #5547 Napisano 8 Listopada 2011 Poprawka : JF na japonię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #5548 Napisano 8 Listopada 2011 CU to Stany Zjednoczone, bądź też USA + Kanada. Ameryka Północna w każdym razie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebastian.wifi 1 #5549 Napisano 8 Listopada 2011 Witam serdecznie. Ostatnio po wymianie G-Shocka na inny model (z GW-9200 na GS-1150) narodziło mi się pewne pytanie. Dla jednych to pytanie będzie głupie, dla jeszcze innych żenujące, a dla jeszcze innych śmieszne. Tak czy owak po to jest forum żeby dyskutować i wymieniać się doświadczeniami! ;-) Moje pytanie jest następujące: Jak nosić zegarek na ręce? Zanim udzielicie odpowiedź uzasadnię swoje pytanie - mianowicie: Kiedy miałem Risemana zegarek zakładałem na rękę i w drogę. Był on solidnie przytwierdzony ale pod zegarkiem była przerwa na pół palca. Teraz mam Gieza i nietypowy problem bo na 4 dziurce zegarek uciska mi rękę, a na 5 już się kręci wokół nadgarstka. Taki oto mam problem. Niby dziwny, ale trochę mnie to wkurza bo nie wiem jak nosić ten zegarek bo tak i tak nie jest mi wygodnie. Post ten ma na celu stworzenie nazwijmy to małej ankiety w której użytkownicy forum zadeklarują jak noszą swoje G-Shocki. Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Takeshi 0 #5550 Napisano 8 Listopada 2011 Witam serdecznie. Ostatnio po wymianie G-Shocka na inny model (z GW-9200 na GS-1150) narodziło mi się pewne pytanie. Dla jednych to pytanie będzie głupie, dla jeszcze innych żenujące, a dla jeszcze innych śmieszne. Tak czy owak po to jest forum żeby dyskutować i wymieniać się doświadczeniami! ;-) Moje pytanie jest następujące: Jak nosić zegarek na ręce? Zanim udzielicie odpowiedź uzasadnię swoje pytanie - mianowicie: Kiedy miałem Risemana zegarek zakładałem na rękę i w drogę. Był on solidnie przytwierdzony ale pod zegarkiem była przerwa na pół palca. Teraz mam Gieza i nietypowy problem bo na 4 dziurce zegarek uciska mi rękę, a na 5 już się kręci wokół nadgarstka. Odpowiedź Ja też mam podobny problem, ale z Ryśkiem bo na 4 dziurce od szlufki jest troszkę za luźno, a na 5 za ciasno.Przydała by się dziurka 4,5.Oczywiście w lato na 4 jest dobrze, bo nadgarstek zwiększa swoją objętość od ciepła. Ale Rysiek ma tą wadę przez swoją budowę- wystający sensor.W Mudmanie Brata zegarek lepiej dopasowuje się do nadgarstka, dzięki temu nie odstaje i lepiej sie go nosi.Ps. ale mudowi brak tych bajerów........... 0 Casio Gw 9200 Riseman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach