Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że Marcin aż takich wtyków w Casio nie ma ;)

Musimy jeszcze poczekać.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Sol napisał(-a):

Myślę, że Marcin aż takich wtyków w Casio nie ma ;)

Musimy jeszcze poczekać.

Dokładnie, fotki z neta 😎 ale jak się pojawi w PL to od razu kupię 💪

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.03.2023 o 09:26, Mechon napisał(-a):

No i dylematów ciąg dalszy [SZCZERE WYZNANIE MODE ON]: ciągle poszukuję TEJ jedynej, codziennej kostki. Najwygodniejszym, jak na razie, okazał się być właśnie GW-5000U (na pasku). I wszystko byłoby fajnie gdyby nie jedna, baaardzo irytująca cecha: cichuteńki dźwięk alarmu 🤨 Używam na codzień funkcji timera i wystarczy trochę większy poziom dźwięku w pomieszczeniu i można łatwo przegapić tenże dźwięk! Wszystko inne w tym zegarku i module mi odpowiada (tak, tak - też uważam, że panel el. jest fajniejszy od diody ale nie jest to dla mnie "game changer"). I jak tu żyć?

Albo coś z serii DW, gdzie - wydaje mi się - dźwięki są nieco głośniejsze, albo coś z alarmem wibracyjnym. A tutaj w kostkach nie ma zbytnio wyboru. Chyba tylko coś z serii GB-5600, albo ewolucja kostki, czyli GBX-100 i GBD-200, ale one bez solara są niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, clusca napisał(-a):

Albo coś z serii DW, gdzie - wydaje mi się - dźwięki są nieco głośniejsze, albo coś z alarmem wibracyjnym. A tutaj w kostkach nie ma zbytnio wyboru. Chyba tylko coś z serii GB-5600, albo ewolucja kostki, czyli GBX-100 i GBD-200, ale one bez solara są niestety.

No właśnie - zawsze k.... coś 😉

Idealna (dla mnie) byłaby kostka z metalową kopertą i deklem typu screwback, bezelem i paskiem z tworzywa jak ten w GW-5000u, modułem 3495, solarem i MB6, wzornictwo klasyczne (jak DW-5000C lub DW-5600), z pozytywowym ekranem STN i głośnymi dźwiękami ☺️ 

Marzenie...

"Mam całkiem prosty smak. Zawsze zadowala mnie to, co najlepsze" - O. Wilde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Kupiłem sobie taką używkę, jak dojadą wszystkie części to sobie złoże coś na lato 🤗🤗🤗 jakieś sugestie mile widziane 🤗🤗🤗 Mała zmiana 😁😁😁

Screenshot_2023-03-17-10-07-00-27_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

IMG_20230319_190214.jpg

IMG_20230320_133326.jpg

Screenshot_2023-03-20-13-33-01-24_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Tak..mam sugestie - poproszę duuużo fotek, bo dość nie codzienna kombinacja się zapowiada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, -mrovka- napisał(-a):

Tak..mam sugestie - poproszę duuużo fotek, bo dość nie codzienna kombinacja się zapowiada

A tam niecodzienna będzie na nato, pomarańczowy bezel bo i wyświetlacz pomarańczowy, jeszcze może przyciski zamienię na białe albo jasnoszare , miał mieć inny pasek nato ale z tego nic nie będzie tak że będzie z części jakie są 😁😁😁 Tak sobie wymiśliłem na lato 🤗🤗🤗  Teraz czekam na zegarek a później pozamawiam części 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.03.2023 o 09:26, Mechon napisał(-a):

W poszukiwaniu zastosowania dla bransolety:

95020B84-AE39-4003-A16F-18C140879718_1_201_a.thumb.jpeg.45c3ca13da3eb997477ffdb93a454405.jpeg

Wiem, że wielu forumowiczów uznaje kombinację Imperator + bransoleta za idealny zestaw. Ale u mnie ze "skrjubekami" to nie zagrało. Dołączam więc do tego wąskiego grona użytkowników Imperatora na pasku 😉

No i dylematów ciąg dalszy [SZCZERE WYZNANIE MODE ON]: ciągle poszukuję TEJ jedynej, codziennej kostki. Najwygodniejszym, jak na razie, okazał się być właśnie GW-5000U (na pasku). I wszystko byłoby fajnie gdyby nie jedna, baaardzo irytująca cecha: cichuteńki dźwięk alarmu 🤨 Używam na codzień funkcji timera i wystarczy trochę większy poziom dźwięku w pomieszczeniu i można łatwo przegapić tenże dźwięk! Wszystko inne w tym zegarku i module mi odpowiada (tak, tak - też uważam, że panel el. jest fajniejszy od diody ale nie jest to dla mnie "game changer"). I jak tu żyć?

Problemy pierwszego świata, c'nie? 😎

Mi także imperator nie siadł. Na pasku lata, na kopozytowej bransie to jakoś nie to. Odesłałem. Ogólnie skończyło się na tym, że plastikowego g -shocka mam na bransie i to mega lekki i wygodny zestaw. A drugą kostkę mam całą w metalu :)

20221025_124759.thumb.jpg.2925fa9006fe63c43051b95c052af005.jpg

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

(...) Ogólnie skończyło się na tym, że plastikowego g -shocka mam na bransie i to mega lekki i wygodny zestaw. (...) :)

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale wydawało mi się, że kiedyś wrzucałeś zdjęcie GW-M5610U na transie V1 a teraz wygląda jakbyś miał V2? Zmieniałeś czy mi się coś pomyliło? A jeśli zmieniałeś to możesz opisać różnice w tym, jak się nosi jedna i druga z tym zegarkiem? 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Mechon napisał(-a):

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale wydawało mi się, że kiedyś wrzucałeś zdjęcie GW-M5610U na transie V1 a teraz wygląda jakbyś miał V2? Zmieniałeś czy mi się coś pomyliło? A jeśli zmieniałeś to możesz opisać różnice w tym, jak się nosi jedna i druga z tym zegarkiem? 🙂

Tak :) zmieniłem v1 na v2. Jezeli chodzi o wygodę to jest identico. V2 mi bardziej wizualnie pasi :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Tak :) zmieniłem v1 na v2. Jezeli chodzi o wygodę to jest identico. V2 mi bardziej wizualnie pasi :)

Dzięki za info 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomoże ktoś 🥺🥺🥺

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Pomoże ktoś 🥺🥺🥺

Ale tu niewiele da się zrobić. Szukaj całej koperty na ebay lub amazonie.  Z tego truchełka już nic nie będzie :(

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze tak w temacie bransolety: czy ktoś z Was używa zegarka z bransoletą z zegarkiem, który na codzień dostaje solidnie w kość? No wiecie - praca, brud, itp

Ciekaw jestem czy bransoleta sprawdza się w takich przypadkach i jak wygląda po dłuższym czasie takiego eksploatowania 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Ale tu niewiele da się zrobić. Szukaj całej koperty na ebay lub amazonie.  Z tego truchełka już nic nie będzie :(

To jest tylko ukręcony wkręt jak się do niego dobrać 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Forumowicze proszek poradę ukręcony wkręt 😱😱😱

IMG20230323183251.jpg

IMG20230323183249.jpg

zanim poszukasz koperty spróbowałbym w koło obskrobać to nożem i wyjąć. a potem zalać jakimś klejem w żelu czy jakiś dwuskładnikowy i w to wkręcać wkręt. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

To jest tylko ukręcony wkręt jak się do niego dobrać

To jest takie małe że ciężko to czymś chwycić, ale jeśli jest taka możliwość, to spryskaj jakimś olejem penetrującym (są nawet takie typowo do odkręcania śrub), odczekaj kilkanaście minut aż olej dobrze "rozleje" się po gwincie, i powinno się łatwo (lekko) wykręcić. O ile jak wspomniałem, jest w ogóle jakikolwiek punkt zaczepienia, żeby chwycić ten urwany kawałek - może chociaż jakoś go próbować pod katem, małym śrubokręcikiem "popychać" od góry... Może się uda 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, mariusz9a napisał(-a):

To jest takie małe że ciężko to czymś chwycić, ale jeśli jest taka możliwość, to spryskaj jakimś olejem penetrującym (są nawet takie typowo do odkręcania śrub), odczekaj kilkanaście minut aż olej dobrze "rozleje" się po gwincie, i powinno się łatwo (lekko) wykręcić. O ile jak wspomniałem, jest w ogóle jakikolwiek punkt zaczepienia, żeby chwycić ten urwany kawałek - może chociaż jakoś go próbować pod katem, małym śrubokręcikiem "popychać" od góry... Może się uda 🙂

Właśnie nic nie wystaje , może małym diamentowym frezem od dremela go zeszlifować 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi