Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Recommended Posts

1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

😁

Ma pytanko dla znawców idzie do niego dostać bezel , pasek 🤔🤔🤔

IMG_20230627_191041.jpg

IMG_20230627_191021.jpg

Myślę, że chyba już nigdzie. A w kazdym razie to może być bardzo trudna sprawa. Do DW-5600 jeszcze jakiś czas temu funkcjonowały na rynku bezele "brazylijskie". Być może pasowałyby też do DW-5700. Ale to się chyba skończyło.

Natomiast zawsze można zacząć od prawidłowego włożenia modułu do koperty. Bo teraz jest do góry nogami.

Nie sądziłem, że tak się w ogóle da. Po takiej akcji coś może być wyłamane/uszkodzone w środku w module.

11 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Myślę, że chyba już nigdzie. A w kazdym razie to może być bardzo trudna sprawa. Do DW-5600 jeszcze jakiś czas temu funkcjonowały na rynku bezele "brazylijskie". Być może pasowałyby też do DW-5700. Ale to się chyba skończyło.

Natomiast zawsze można zacząć od prawidłowego włożenia modułu do koperty. Bo teraz jest do góry nogami.

Nie sądziłem, że tak się w ogóle da. Po takiej akcji coś może być wyłamane/uszkodzone w środku w module.

Ja go nie mam znalazłem go na licytacji i chyba dam sobie spokój 🤗🤗🤗

Tak teraz jeszcze patrzę i DW-5700C miał zupełni inny kształt bezela niż DW-5600C. Kształt koperty jest trochę mylący w tym wypadku 😉

Tutaj widzę, że jakieś chałupniczo robione bezele są dostępne. Ale cena nie zachęca.

https://g-shock.vintage.my/product/5700-series-black-red/

4 godziny temu, filipt5r napisał(-a):

Ok, a czy dobiorę jakiś gumowy bezel? Z tego co widzę gmwb5000 miało bezele tylko metalowe. Paski gumowe dedykowane są dość drogie ale to bym jeszcze przełknął. 

Możesz próbować - choć nigdy nie słyszałem aby ktoś to zrobił bo sens jest raczej nie jasny - zamiast kombinacji lepiej jest kupić GW-5000U

3 godziny temu, TomG80 napisał(-a):

Nie, jak dotychczas, czyli przez 5 lat życia modelu GMW-B5000 nie doczekał się jeszcze poliuretanowego bezela.

Spróbować można - GMW-B5000 ma większe przyciski i bezel jest zakładany od góry - więc jakby wziąć bezel DW-5600 (bo jest najtańszy) i jakoś wyciąć/wypalić otwory na przyciski domowym sposobem - może się udać, ale to na własną odpowiedzialność i metoda prób i błędów...

:)

Kawa plus Rangeman156c6efae289046f83d34899f0aaea62.jpge1ef8320a97ce426a64525e90d60ff1d.jpg

Wysłane z mojego FNE-NX9 przy użyciu Tapatalka

I takie tam z predatorem 1f56b8f3ca0d44907a7ed195ead1c72c.jpg

Wysłane z mojego FNE-NX9 przy użyciu Tapatalka

W dniu 24.06.2023 o 18:04, TomcioMiki napisał(-a):

Takie coś zanabyłem jeszcze będzie piękny 😁😁😁

IMG20230623174215.jpg

IMG_20230624_180230.jpg

Pomalutku pomalutku będzie ładny 😁😁😁

IMG20230628134711.jpg

IMG20230628134407.jpg

23 godziny temu, Daito napisał(-a):

Możesz próbować - choć nigdy nie słyszałem aby ktoś to zrobił bo sens jest raczej nie jasny - zamiast kombinacji lepiej jest kupić GW-5000U

Spróbować można - GMW-B5000 ma większe przyciski i bezel jest zakładany od góry - więc jakby wziąć bezel DW-5600 (bo jest najtańszy) i jakoś wyciąć/wypalić otwory na przyciski domowym sposobem - może się udać, ale to na własną odpowiedzialność i metoda prób i błędów...

Spieszę wytłumaczyć cel - 

https://allegro.pl/oferta/zegarek-casio-gmw-b5000-13704220101

Szkło 70zł

Bezel jakiś gumowy 70zł

Pasek od kostki 120zł 

No ale nie wyjdzie z tym paskiem bo pasek jednak ponad 300 a i bezel niepewny i szkło nie tak łatwo wymienić. Także projekt raczej niezbyt rozsądny sie z tego zrobił 

3 godziny temu, murcins napisał(-a):

5040PG 

Polubien mi braknie  ;)

Ale szczerze i uczciwie trafiles gralla

tapatalked

W dniu 25.06.2023 o 22:00, MShR napisał(-a):

Tak, ale prawda jest taka, ze bardzo dobrze się układa :P Co nie zmienia faktu, ze na bransolecie mu najlepiej :D 

W dniu 25.06.2023 o 20:41, Madras napisał(-a):

Słuchajcie, co sądzicie o gw-5000u? Mam już gxw-56bb-1er oraz ga-b2100 i naszła mnie myśl, by odsprzedać te dwa modele, by zamortyzować zakup tej kostki. Przejrzałem wiele filmików na YT i naprawdę mi przypadł ten zegarek do gustu. Aczkolwiek w teorii wiele z tego co on ma casioak - format daty, aktualna godzina w trybie timeru i stopera oraz świetna czytelność ekranu. Jednakże ga-b2100 jest troszkę za mały na mój nadgarstek (19,5 cm), a dodatkowo ma niewygodny pasek. Przy Kingu tylko małe aktywności fizyczne można robić. Przy cięższych pracach szybko odzywa się jego rozmiar. Jednakże ma wygodniejszy pasek i trochę lepiej prezentuje się na swobodnie ułożonej ręce. Ponadto w tym pułapie cenowym jest też Romek.. Tylko, że ciągnie mnie do tej japońskiej kostki. Ma ktoś porównanie jego np z casioakiem?

Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka

GW5000 jako jedyny z kostek pociaga mnie juz od ladnych kilku lat.mam lub mialem tez inne,ale mi w nich coś zawsze brakowało.Klamka zapadła we wrzesniu będę w Tokio...😁 więc tego ten.. wizyta w salnie casio.

P_20230629_120453.thumb.jpg.3c0862973f841596518d2309f242948f.jpg
Dobrze widzę, że to są Gulfmany? Da się jeszcze gdzieś je kupić? Jak kiedyś takiego szukałem, to tylko wyświetlała mi się oferta z eBay'a. Ślicznie wyglądają, aż szkoda że jeszcze nie mogę plusów dawać..

Tak, GW-9110-1.

Tylko ebay. Ale co odkryłem one są nadal produkowane po cichu w JP. Moje są właśnie ze stycznia i marca tego roku. G-9100 czyli bez solara i MB już nie. Jest też problem z ciuchami do nich bo zaprzestali ich produkcji bo to modele, które ujrzały światło dzienne prawie dwie dekady temu.

Edited by Burns