Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, MShR napisał(-a):

Będzie pasować dokładnie ta sama - różnica jest tylko w bezelu. 

Super, dobrze wiedzieć. 

A ta nowa bransoleta do GW-B5600 (10575397)  jak wypada w porównaniu do starej wersji? Z tego co czytałem ogniwa są z tworzywa, nie z metalu, pewnie jest też nieco lżejsza. Zapewne mocno łapie ryski...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie i Panowie , proszę o pomoc w pewnej kwestii. Na amazon us wpadł mi w oko pewien zegarek. Przy podsumowaniu płatności dolicza mi koszt przesyłki , i vat. Czy to oznacza że pozostanie zapłacić kurierowi cło 4.5 % ? Czy dochodzą jeszcze jakieś dodatkowe koszty ? 

Edytowane przez GTR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, GTR napisał(-a):

Panie i Panowie , proszę o pomoc w pewnej kwestii. Na amazon us wpadł mi w oko pewien zegarek. Przy podsumowaniu płatności dolicza mi koszt przesyłki , i vat. Czy to oznacza że pozostanie mi zapłacić kurierowi cło 4.5 % ? Czy dochodzą jeszcze jakieś dodatkowe koszty ? 

Jeżeli sprzedawcą jest Amazon, to w podsumowaniu masz wyliczony ostateczny koszt i nie dopłacasz nic ponadto. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest w ogóle jakieś cło na zegarki z USA?
Kupując z Ashford nie płaciłem cła. Był tylko VAT no i koszt usługi agencji celnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

A jest w ogóle jakieś cło na zegarki z USA?
Kupując z Ashford nie płaciłem cła. Był tylko VAT no i koszt usługi agencji celnej.

Z tego co wiem, cła na zegarki nie ma. Przynajmniej na te, które ja kupuję a nie jest to najwyższa półka. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tam jakaś nazwa sprzedającego , ale zakup przez amazon. Chciałem wiedzieć żeby uniknąć akcji z agencjami celnymi itp. Kupowałem już kilka razy przez amazon , ale pierwszy raz us, i z tego co słyszałem to właśnie tam doliczają 4.5 % cła na zegarki  (najwyraźniej jakaś bajka ). Bardzo dziękuję za pomoc koledzy.

Edytowane przez GTR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, GTR napisał(-a):

Jest tam jakaś nazwa sprzedającego , ale zakup przez amazon. Chciałem wiedzieć żeby uniknąć akcji z agencjami celnymi itp. Kupowałem już kilka razy przez amazon , ale pierwszy raz us, i z tego co słyszałem to właśnie tam doliczają 4.5 % cła na zegarki  (najwyraźniej jakaś bajka ). Bardzo dziękuję za pomoc koledzy.

Jeżeli masz w podsumowaniu doliczony podatek, to nie grozi Ci przymusowa płatna usługa agencji celnej i "szarpanie" z Urzędem Celnym i będzie tak jak pisałem. Natomiast jak sprzedawca tylko korzysta z pośrednictwa Amazona, to transakcja będzie trwała dłużej. Mnie zakup z UK przeleżał kilka tygodni "na cle" zanim go dostałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Jeżeli masz w podsumowaniu doliczony podatek, to nie grozi Ci przymusowa płatna usługa agencji celnej i "szarpanie" z Urzędem Celnym i będzie tak jak pisałem. Natomiast jak sprzedawca tylko korzysta z pośrednictwa Amazona, to transakcja będzie trwała dłużej. Mnie zakup z UK przeleżał kilka tygodni "na cle" zanim go dostałem. 

Zgadza się,  w podsumowaniu jest doliczony VAT, transport , i jakieś grosze za przelicznik waluty. Raz jeszcze dzięki za pomoc, "kliknąłem" .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, GTR napisał(-a):

Zgadza się,  w podsumowaniu jest doliczony VAT, transport , i jakieś grosze za przelicznik waluty. Raz jeszcze dzięki za pomoc, "kliknąłem" .

Cieszę się, że pomogłem. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomalutku pomalutku kompletujemy części 😁😁😁

IMG20230831143130.jpg

IMG20230831143149.jpg

Będzie coś w tym stylu 🤗🤗🤗

GW-6900A-9ER_4m (1).jpg

W dniu 27.08.2023 o 15:13, murcins napisał(-a):

20230827-124628.jpg

Fajne kolorki 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pomocy. Zmieniłem kobicie baterie w baby g, niby wszystko działa ale wskazówki analogowe nie pokrywają się z ustawionym czasem. Ruszają się ale nie ustawiają się na prawidłowej godzinie. Ktoś coś?

@TomG80 ?

16935916335306436889081774755298.jpg

16935916597952913178002071129556.jpg

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Reset robiłeś?

AC z masą?

Wydawało mi się, że tak, użyłem agrafki

Edit: zagadka rozwiązana. Po wymianie baterii trzeba ręcznie wskazówki przestawić

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Wydawało mi się, że tak, użyłem agrafki

Edit: zagadka rozwiązana. Po wymianie baterii trzeba ręcznie wskazówki przestawić

Czekaj bo nie rozumiem ...

To że trzeba ustawić to normalne i myślałem że to próbowałeś a nie idzie.

A to ręcznie to co? ... rozebrałeś zegarek i paluchem na siłę wskazówki popchnąłeś? :D 

No bo sam sie nie ustawi bo niby jak 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Czekaj bo nie rozumiem ...

To że trzeba ustawić to normalne i myślałem że to próbowałeś a nie idzie.

A to ręcznie to co? ... rozebrałeś zegarek i paluchem na siłę wskazówki popchnąłeś? :D 

No bo sam sie nie ustawi bo niby jak 😉

Ha i tu Cię zdziwię bo sam miałem "?" Po zmianie baterii, resecie i ustawieniu godziny cyfrowej w tym modelu trzeba było przytrzymać inny przycisk 3 sek i ręcznie zgrać wskazówki z godziną na wyswietlaczu cyfrowym przez trzymanie przycisku (trochę to trwało) :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale to normalne jest, nie wiem co miało mnie zdziwić?

Właśnie o tym mówię, ustawia się analog niezależnie od cyfry bo sam się nie ustawi.

Możesz na drugim czasie zrobić sobie czas GMT 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi