Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jeden z Widzów zadał mi pytanie o datę produkcji zegarka i podał kod produkcyjny w nieznanym mi dotychczas formacie. Poprosiłem zatem o zdjęcie dekielka i oto, co dostałem. Wygląda na to, że Casio w ostatnim czasie zmieniło format kodu, gdzie zakodowana jest data produkcji zegarka.

Czy ktoś z Was spotkał się już z tym formatem i może pomóc w odszyfrowaniu daty produkcji zegarka?04db97c2a6a8494107a77d0806f2f2a9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy w nowym G z TS który leżał kilka dni w ceniu pali stałe się Low - od wczoraj leży na parapecie (fakt że slońca nie jest dużo ostatnio) i low jest cały czas - czy musi być mocne słońce aby się naładował?

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koledzy w nowym G z TS który leżał kilka dni w ceniu pali stałe się Low - od wczoraj leży na parapecie (fakt że slońca nie jest dużo ostatnio) i low jest cały czas - czy musi być mocne słońce aby się naładował?
Leżał dłuższy czas w pudełku przed sprzedażą, to mu poziom naładowania aku spadł. Najlepiej będzie się ładował, jak go założysz na rękę i zaczniesz w nim chodzić poruszając się po dworze/polu, żeby miał bezpośredni dostęp do naturalnego światła.
Na parapecie oczywiście też się naładuje, tylko zajmie mu to trochę dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20241212_120820.jpg

52 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Zimą na H to od słońca raczej nie naładuje się.

Ja czasami doładowuje zegarki mocną latarką z aku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TomG80 napisał(-a):

Leżał dłuższy czas w pudełku przed sprzedażą, to mu poziom naładowania aku spadł. Najlepiej będzie się ładował, jak go założysz na rękę i zaczniesz w nim chodzić poruszając się po dworze/polu, żeby miał bezpośredni dostęp do naturalnego światła.

Zależy o której stronie parapetu mówimy.

Jak na zewnątrz i ustawiony tarczą na południe to naładuje się szybciej niż na ręce, zimą, przy długich rękawach.

Jak też znam gust pytającego, to jest to mniejszy zegarek, który na pewno się chowa pod mankiet ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa, no to jak na parapecie na zewnątrz, to oczywiście racja. U mnie zegarek zawsze między rękawiczką, a mankietem kurtki, więc u mnie zawsze się na dworze ładuje. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Ty nosisz G of the G, których nie wypada chować ;):D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TomG80 napisał(-a):

Zimą z krótkim rękawem to słabo to widzę, niech zostawi na widnym parapecie z tydzień, to i zimą się naładuje 🤗🤗🤗

2 godziny temu, eM_ napisał(-a):

20241212_120820.jpg

Zimą na H to od słońca raczej nie naładuje się.

Ja czasami doładowuje zegarki mocną latarką z aku.

Naładuje się , ja stawiam na wewnętrzny słoneczny parapet, zapominam na tydzień i jest na H sprawdzone 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

Zimą z krótkim rękawem to słabo to widzę, niech zostawi na widnym parapecie z tydzień, to i zimą się naładuje 🤗🤗🤗

Naładuje się , ja stawiam na wewnętrzny słoneczny parapet, zapominam na tydzień i jest na H sprawdzone 🤗🤗🤗

Ja całą zimę mam zawsze zegar między mankietem kurtki, a rękawiczką, także krótki rękaw nie potrzebny. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, TomG80 napisał(-a):

Ja całą zimę mam zawsze zegar między mankietem kurtki, a rękawiczką, także krótki rękaw nie potrzebny. :)

A mi się wszystko pod mankiet chowa 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A mi się wszystko pod mankiet chowa
A mi nie. ;)ffd2fddad981f3e244cbd2e653e79dc4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, TomG80 napisał(-a):

A mi nie. ;)ffd2fddad981f3e244cbd2e653e79dc4.jpg

Noo tak 😁 😁 😁 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, eye_lip napisał(-a):

Zostaw go na noc np pod załączoną lampką biurkową albo latarką. Mi tak gwg 1000 się naładował do poziomu H ( :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, shizofremia napisał(-a):

Zostaw go na noc np pod załączoną lampką biurkową albo latarką. Mi tak gwg 1000 się naładował do poziomu H ( :

Ale Wy kombinujecie, widny parapet od wewnątrz i na tydzień zapomnieć, nawet zimą się naładuje 🤗 🤗 🤗 

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi