tomaliusz 23167 #7176 Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) @Seven moduł to 2819 - możesz się wypowiedzieć w sprawie tego WC?A więc tak jak podejrzewałem - jest to wersja amerykańsko-japońska, odbiera sygnał tylko z transmiterów w Fort Collins, Fukushimie oraz Fukuoce, wobec czego w Europie radio nie będzie działać. Szkoda. Przykro mi , bo to zajefajna sprawa.W moim GW-2310 hula jak ta lala P.S. Ładne logo? Edytowane 12 Marca 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7177 Napisano 12 Marca 2013 Oj szkoda szkoda. @ tomaliusz - logo spoko, nie było z "T" ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7178 Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) np. o takie Edytowane 12 Marca 2013 przez papi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7179 Napisano 12 Marca 2013 @tomaliuszw sumie ten twój nie jest zły (GW-2310), ale moje serce zdobył GW-M5610. Dla mnie to klasyka w czystym wydaniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #7180 Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) papi - ładne to logo Mogę go użyć we własnym profilu? Ładnie proszę Ten twój też super. Nosiłem poprzednio DB-360:http://cdn101.ioffer...DB-360-1ADF.jpgWiem że to nie g-shock ale dobrze się sprawuje, a że jest kwadrat to wybrałem swojego Edytowane 12 Marca 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7181 Napisano 12 Marca 2013 Tomaliuszu śmiało używaj. Zaznaczam, że nie jestem autorem i właścicielem tego loga. Ale wydaje mi się, że te "S" to też nie jest Twóje dzieło Mój czarnuch już dotarł. WC nie działa, bransoleta już skrócona. Na nadgarstku wygląda - mówiąc skromnie - godnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #7182 Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) papi dzięki - obrazek troszeczkę przerobiłem, to można uznać iż to moje dzieło .Fajnie, niech się dobrze nosi.Napisz coś więcej jak "go" przetestujesz. Edytowane 12 Marca 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7183 Napisano 12 Marca 2013 papi, jaki numer masz z tyłu na deklu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7184 Napisano 12 Marca 2013 @Seven201B257F 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7185 Napisano 12 Marca 2013 Mój czarnuch już próbował nawiązać kontakt z nadajnikiem nawet pojawił się zasięg na receiving indicator. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #7186 Napisano 12 Marca 2013 @Seven201B257FNiech mnie seven poprawi jesli sie myle, ale to chyba 2006 rokprodukcji, a wiec bateryjka juz troche przezyla ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7187 Napisano 12 Marca 2013 A jak do tego doszedłeś?Faktycznie świeżak to to nie jest, ale jest nowy, nie macany za mocno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #7188 Napisano 12 Marca 2013 To zasługa kolegi seven Było już nie raz na forum:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/78248-data-produkcji-g-9300/page__hl__+numer%20+deklu#entry850348 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7189 Napisano 12 Marca 2013 Tak, to rok 2006. Mój czarnuch już próbował nawiązać kontakt z nadajnikiem nawet pojawił się zasięg na receiving indicator. Tak sam z siebie próbował czy włączyłeś ręczną synchronizację? Ustaw strefę czasową na BER, wtedy synchronizacja zostanie całkowicie wyłączona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7190 Napisano 12 Marca 2013 Sam z siebie. Próbował 3 razy już. to normalne? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7191 Napisano 12 Marca 2013 A przy okazji - gdzie mogę natknąć się na instrukcję do tego modułu w języku polskim? Z góry dzięki za podpowiedź. Forum przeczesałem i do tego modułu nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #7192 Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Sam z siebie. Próbował 3 razy już. to normalne?RC łączy się automatycznie w godzinach nocnych [próbuje 6 razy na dobę od północy (lub 1,2 w nocy w zależności od regionu) do piątej rano]Po drugie funkcja RC musi być załączona na "on"Może masz ustawioną złą godzine np. 12am. zamiast 12pm. (czarnuch myśli że jest noc ) jeśli nie ustawiono zegar na 24 godzinny, to można się pomylić .Jeśli chodzi o instrukcję, to na pewno będzie problem. Po prostu pytaj co chcesz wiedzieć, zawsze ktoś pomoże. Mam jeszcze pytanko do Was z okolic:Wrocław, Jelenia Góra, Wałbrzych, Legnica jak najbliżej Mainflingen-nadajnika, i jak najdalej tak jak Białystok, Suwałki.Jak przebiega synchronizacja ręczna za dnia, czy macie jakieś problemy z sygnałem? Mój ( Łódź) bez problemu w nocy się aktualizuje gdziekolwiek jest, ale za dnia ciężko złapać L3 ( na 10 prób raz i to trzeba się nagimnastykować). Edytowane 12 Marca 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7193 Napisano 12 Marca 2013 papi, jak już pisałem, ustaw swoją strefę czasową na BER. To wyłączy automatyczną synchronizację, która i tak będzie nieskuteczna. A nawet gdyby w jakiś niewyjaśniony sposób fale radiowe z Japonii czy Stanów przywędrowały do Polski, to i tak przestawiłyby Ci czas na właściwy dla ustawionej w zegarku strefy czasowej. Jeśli nie wiesz jak to zrobić, śmiało pytaj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7194 Napisano 12 Marca 2013 Seven, jestem jak dziecko we mgle jeśli chodzi o ta strefę czasową. Posługując się instrukcją (ang.) udało mi się ustawić zegar, datę i power save. Pewnie jakbym miał więcej czasu doszedł bym i do strefy czasowej, ale Twoja pomoc będzie mile widziana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #7195 Napisano 12 Marca 2013 papi jak ustawiles godzine to bez problemu ustawisz strefe czasowa.Po przytrzymaniu przycisku A to powinna byc pierwsza pozycja, przesuwasz przyciskiem D az zobaczysz BER I wychodzisz A 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7196 Napisano 12 Marca 2013 Dokładnie jak napisał tomaliusz, z tym że jest to druga pozycja po wejściu w tryb ustawień (kolejne pozycje przełączasz przyciskiem C). Następnie przechodzisz do kolejnej pozycji i przestawiasz DST na OFF (31 marca przełączysz to na ON). Potwierdzasz przyciskiem A, jeszcze raz ustawiasz czas (jest to konieczne po zmianie strefy czasowej) i po wszystkim wychodzisz z trybu ustawień, wciskając A. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #7197 Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) sevenzwracam sié z prosbá do bardziej doswiadczonego kolegi, o pomoc w temacie wave ceptor. Pisalem dwa posty wczesniej pytanie o sile sygnalu w poszczegolnych miastach? Dlaczego w nocy jest silniejszy sygnal?Czy mozesz wypowiedziec sie na ten temat lub pokierowac na takie tematy lub dyskusje?Przepraszam za znaki polskie ale pisze z komóry ;-) Edytowane 12 Marca 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7198 Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Dzięki Panowie. Zrobione. Jeszcze dwie sprawy.1. SEVEN - czy możesz wyjaśnić co to jest te DST - czy chodzi o czas letni i zimowy?2. Funkcja time recorder - jak to działa i do czego służy?Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 12 Marca 2013 przez papi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogasek 11 #7199 Napisano 12 Marca 2013 Tomaliusz. Sygnał łatwiej złapać w nocy ponieważ, jest mniej urządzeń które pracując mogą go zakłócić. To czy zegarek złapie sygnał zależy też od odbiornika w samym zegarku. Mój MTG łapie sygnał prawie codzienne natomiast Riseman ma czasami fochy i złapie sygnał raz na tydzień Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2 0 MTG - 520M-2A, GWF-1000-1C, GW-9200, PRW 6000-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7200 Napisano 12 Marca 2013 Dzięki Panowie. Zrobione. Jeszcze dwie sprawy.1. SEVEN - czy możesz wyjaśnić co to jest te DST - czy chodzi o czas letni i zimowy?2. Funkcja time recorder - jak to działa i do czego służy?Z góry dzięki za pomoc. 1. Tak, chodzi właśnie o to. DST OFF = czas zimowy, DST ON = czas letni.2. Jest to funkcja zapisywania aktualnego czasu. W trybie głównym przytrzymaj na moment przycisk B, żeby zapisać widoczny na zegarze czas wraz z datą. Możesz dokonać 30 takich zapisów. Zapisy możesz przeglądać w trybie TR przy użyciu przycisków B i D, a przytrzymując A czyścisz pamięć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach