majkl 0 #9776 Napisano 8 Czerwca 2014 Jaka jest roznica miedzy dw 5600 a dw 5600e?? Poza cena Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #9777 Napisano 8 Czerwca 2014 A którym DW-5600, bo jest ich trochę odmian? 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkl 0 #9778 Napisano 8 Czerwca 2014 O kurcze nie wiem.. Zastanawiam sie nad tym podstawowym chyba, za ok 200zl. I nad dw 5600e 1. Oraz nad takim czarno zlotyw dw 5600eg czy 5600ge ?? Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 141 #9779 Napisano 8 Czerwca 2014 WitamDoszedłem do wniosku, że przydałby się jakiś G-Shock, taki na rózne okazje.Po dłuższych oględzinach w sieci stanęlo na dwóch, już trochę starszych modelach.Tylko który wybrać? hmmm12Oba metalowe i z metalową bransoletą, radyjkiem i doładowaniem słonecznym.W sumie bardziej podoba mi się GW-3000BD-1AER ale z kolei nie ma podświetlania a to by się przydało...Drugi, GW-3500BD-1AER podświetlanie ma ale nie ma normalnego sekundnika...Nie jestem też pewny, czy oba mają funkcję automatycznego pozycjonowania wskazówek?No i jak te metalowe bransolety się noszą?Może wziać plastikowe wersje bo i lżejsze i sporo tańsze?Albo zamiast Casio to Citka najthołka jakiegoś?W kropce jestem... :/ 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #9780 Napisano 8 Czerwca 2014 Drugi, będzie pan zadowolony... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wro3000 0 #9781 Napisano 8 Czerwca 2014 ma pytanie, co oznaczają symbole na metce przy zegarkach g shock? kupiłem model gd 100bw i na zdjęciu na metce oprócz modelu i numeru modułu widnieje "WG" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #9782 Napisano 8 Czerwca 2014 Witam Doszedłem do wniosku, że przydałby się jakiś G-Shock, taki na rózne okazje.Po dłuższych oględzinach w sieci stanęlo na dwóch, już trochę starszych modelach.Tylko który wybrać? hmmm 12 Oba metalowe i z metalową bransoletą, radyjkiem i doładowaniem słonecznym. Są plastikowe, a nie stalowe. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wro3000 0 #9783 Napisano 8 Czerwca 2014 ma pytanie, co oznaczają symbole na metce przy zegarkach g shock? kupiłem model gd 100bw i na zdjęciu na metce oprócz modelu i numeru modułu widnieje "WG" Ok już wiadomo, że jest to symbol rynku np EU to pewnie Europa ale co może oznaczać WG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 141 #9784 Napisano 8 Czerwca 2014 Są plastikowe, a nie stalowe.Tak, tak, wiem...Gwoli ścisłości plastikowo-stalowe.Chodzi o to, że to modele ze stalowymi (owszem, też z dodatkiem kompozytów) bransoletami, te są droższe niż z paskiem. 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #9785 Napisano 8 Czerwca 2014 Każdy G-shock jest plastikowo-stalowy, bo każdy ma dekiel stalowy. Po prostu "plastikowe" mówi się na te, które mają kopertę plastikową, a "stalowe" to są te, które mają kopertę stalową. Nie do końca wiem co masz na myśli pisząc "automatyczne pozycjonowanie wskazówek"? 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #9786 Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Zastanawiam sie nad tym podstawowym chyba, za ok 200zl. I nad dw 5600e 1. Oraz nad takim czarno zlotyw dw 5600eg czy 5600ge ??Te za 200 to właśnie DW-5600E. Inne wersje różnią się tylko kolorystyką. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 141 #9787 Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Każdy G-shock jest plastikowo-stalowy, bo każdy ma dekiel stalowy. Po prostu "plastikowe" mówi się na te, które mają kopertę plastikową, a "stalowe" to są te, które mają kopertę stalową. Nie do końca wiem co masz na myśli pisząc "automatyczne pozycjonowanie wskazówek"? Jak napisałem, chodzi o bransoletę.A pozycjonowanie to część technologii "Tough Movement"http://www.casio-europe.com/euro/watch/technology/tough-movement/ Automatic pointer calibrationThe automatic pointer calibration checks the home position of the pointer every hour and corrects it as required — for example, when the pointer is adjusted due to impact and when the pointer is affected by magnetism. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Woytec60 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #9788 Napisano 8 Czerwca 2014 Jak napisałem, chodzi o bransoletę.Napisałeś: "Oba metalowe i z metalową bransoletą, radyjkiem i doładowaniem słonecznym." Najważniejsze, że już wyjaśnione. Tough Mvt ma tylko drugi - GW-3500. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #9789 Napisano 8 Czerwca 2014 GW-3000 również ma TM. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 141 #9790 Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) AndrzejMick, jesteś pewny? http://www.casio.com/products/Watches/G-Shock/GW3000_Series/product/GW3000B-1A/ Tough MovementAuto hand home position correction Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Woytec60 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #9791 Napisano 8 Czerwca 2014 GW-3000 również ma TM. A, fak(t). Zawsze mi się wydawało, że te z wenszami to miały TM od 3500. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redlum 0 #9792 Napisano 8 Czerwca 2014 co myślicie o takim cudzie? Chętnie bym przytulił - ale chyba poczekam aż cena spadnie do jakiś 1200zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #9793 Napisano 8 Czerwca 2014 Raczej się nie doczekasz, ceny aż tak mocno nie spadają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkl 0 #9794 Napisano 8 Czerwca 2014 Zatem nie warto dokladac pieniedzy za kolor tylko brac podstawowego 5600?? Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #9795 Napisano 8 Czerwca 2014 Zatem nie warto dokladac pieniedzy za kolor tylko brac podstawowego 5600?? Sent from my BlackBerry 9930 using TapatalkSi Senior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9031 #9796 Napisano 8 Czerwca 2014 Witam Doszedłem do wniosku, że przydałby się jakiś G-Shock, taki na rózne okazje.Po dłuższych oględzinach w sieci stanęlo na dwóch, już trochę starszych modelach.Tylko który wybrać? hmmm 12 Oba metalowe i z metalową bransoletą, radyjkiem i doładowaniem słonecznym. W sumie bardziej podoba mi się GW-3000BD-1AER ale z kolei nie ma podświetlania a to by się przydało...Drugi, GW-3500BD-1AER podświetlanie ma ale nie ma normalnego sekundnika...Nie jestem też pewny, czy oba mają funkcję automatycznego pozycjonowania wskazówek?No i jak te metalowe bransolety się noszą?Może wziać plastikowe wersje bo i lżejsze i sporo tańsze?Albo zamiast Casio to Citka najthołka jakiegoś? W kropce jestem... :/ Miałem i znowu wziąłbym gw-3000, tyle że czerwonego, to tylko g-shock, ale czasem żałuję, że pozbyłem się właśnie tego modelu. Brak światła po prostu zaakceptowałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #9797 Napisano 9 Czerwca 2014 Witam Doszedłem do wniosku, że przydałby się jakiś G-Shock, taki na rózne okazje.Po dłuższych oględzinach w sieci stanęlo na dwóch, już trochę starszych modelach.Tylko który wybrać? hmmm 12 Oba metalowe i z metalową bransoletą, radyjkiem i doładowaniem słonecznym. W sumie bardziej podoba mi się GW-3000BD-1AER ale z kolei nie ma podświetlania a to by się przydało...Drugi, GW-3500BD-1AER podświetlanie ma ale nie ma normalnego sekundnika...Nie jestem też pewny, czy oba mają funkcję automatycznego pozycjonowania wskazówek?No i jak te metalowe bransolety się noszą?Może wziać plastikowe wersje bo i lżejsze i sporo tańsze?Albo zamiast Casio to Citka najthołka jakiegoś? W kropce jestem... :/Jak jest dobra luma na wskazówkach to po co podświetlenie,poza tym podświetlenie w stylu lat 80 czyli pojedyncza żaróweczka nie wykonuje dobrze zadanej mu pracy,popieram tezę o braku normalnego sekundnika.Co do bransolet te noszą się doskonale i nie są wykonane z pełnych ogniw więc nie są ciężkie ale weż pod uwagę że są one czarne co w wypadku użytkowania G jak pan bóg przykazał będzie skutkować wycieraniem się kolorku,ja osobiście brałbym GW-3000BD-1aer,pozdro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #9798 Napisano 9 Czerwca 2014 co myślicie o takim cudzie? Chętnie bym przytulił - ale chyba poczekam aż cena spadnie do jakiś 1200złJa też bym przytulił ale cena w okolicy 4000pln,moim zdaniem przegięcie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9799 Napisano 9 Czerwca 2014 Ja bralbym samego analoga.Nie podoba mi sie to rozwiazanie ze w analogu wciskane sa wyswietlacze cyfrowe.Albo analogowy albo cyfrowy bo analogowo-cyfrowy lub cyfrowo-analogowy to mozna na komunie dostac lub na komunie komus dac.Od niedawna posiadam ten model w wariancie 1 i jest mega. Prawda jest to, ze bransoleta sie wytarla ale wlasnie odebralem przesylke od zibi z nowiutka, czarna bransoleta, koncowkami oraz tulejkami za 237 pln wiec nie jest tak zle.A tak przy okazji to skoro mam juz bransolete to moge po kosztach oddac pasek do tego modelu. Oryginalny, zero sladow uzytkowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redlum 0 #9800 Napisano 9 Czerwca 2014 Ja też bym przytulił ale cena w okolicy 4000pln,moim zdaniem przegięcie gdzieś czytałem że ma być w cenie 1800złhttp://www.casio.com/products/Watches/G-Shock/GWN1000B-1B/ - tu masz cenę $500 - więc europejska nie powinna być aż 3 razy większa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach