Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Na drugim forum właśnie to napisałem przed chwila, to i tu sie powtórzę ;)

IMO żaden G nie jest za duży. G-shock musi być duży, bo tak :D

I coby nie byc gołosłownym...

IMG_20140801_142805_zps3fea60ce.png

Kolekcja się powiększa :o

IMG_20140801_142321_zpse796a4a1.png

:D

goTomek, jaki masz nadgarstek? Kusi mnie ten Frog.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda tylko ze ten frog jest wiekszy pod wzgledem obudowy bo wyswietlacz ma w rozmiarze jak reszta G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

micze1 przegrałbyś :) goTomek ma 16-16,5 cm.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

O masz :) Dlatego Gulfman tak dobrze leży :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest w tych G Shockach. Właśnie oglądam drugi nabytek i jestem zachwycony. Gęba bardziej się cieszy od zakupu Citka za ponad tysiaka. A zaznaczam, młody już nie jestem, swoje lata mam na karku. Dziś przyszedł GWX 8900 1AER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to fajne zegarki :) Miałem dwa dni GR-8900 (bez WC) i niby wielkość ok ale miał jakiś mały wyświetlacz i słaby negatyw. Dlatego jak juz plastik na ręku to tylko ten :)

HAvTCu8.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro porobię i wstawię fotki swojego nowego nabytku, do wyświetlacza nie mam zastrzeżeń, dobrze widoczny jest a podświetlenie zarąbiste. Będę musiał jeszcze posprawdzać działanie WC bo to jest ten G, który ponoć pływać nie może bo gwarancję zabiorom ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to fajne zegarki :) Miałem dwa dni GR-8900 (bez WC) i niby wielkość ok ale miał jakiś mały wyświetlacz i słaby negatyw. Dlatego jak juz plastik na ręku to tylko ten :)

HAvTCu8.jpg

Ja coraz bardziej choruje na ten model w wersji BB szkoda tylko, że raczej tylko z zagranicznych aukcji można dostać za chore pieniądze ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

A sygnał to on chyba w nocy wyłapuje czy sie myle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samoczynnie w nocy, coś czytalem o recznym załączenie WC. Oczywiście nic nie ustawił, 8 sek idzie do przodu. Potem poczytam instrukcję i pobawię się w ustawiania wszelakie. Okulary zostały w samochodzie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można wywołać ręczną synchronizację, przytrzymując (w większości modeli) guzik FORWARD.

Widać że łapie sygnał na maksa - L3 to powinien w ciągu kilku minut się ustawić  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej gdzieś poza domem. Ustawiasz ręczną synchronizację, a w tym czasie siadasz na trawie, rozpinasz kołnierzyk, otwierasz piwko... i spokojnie czekasz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak zrobiłem, po czym na kilka minut pozostawiłem go na parapecie. W czasie wyłapywania sygnału sekundy nie były widoczne. Po kilku minutach sprawdzałem ustawienie z zegarem atomowym. Osiem sekund idzie do przodu, ale to jeszcze poobserwuję. No bo wiecie, to jest ten G na który nie ma gwarancji wodoszczelności ;)

Teraz nie mogę wyjść na piwko i trawkę, czekam na wiadomość, kiedy mam ruszać w trasę dalej. Sprawdzę go pod stolicą, gdzie się dziś udaję.

Edytowane przez Pilot353

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Mi w Warszawie na Ursynowie się nie synchronizuje...Wielkie blokowisko mu przeszkadza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja panda (gwx-8900B-7ER) co noc niezależnie od warunków łapie synchronizację :)

Jedyne co mnie zastanawia to od tygodnia nie naładował się na maxa. Ciągle jest wystawiony na światełko i tryb power save jest on.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi w Warszawie na Ursynowie się nie synchronizuje...Wielkie blokowisko mu przeszkadza :)

U mnie na BIelanach na parapecie zawsze łapały sygnał, a nawet w szafkach biurkach za ścianami itp. Odkąd postawili blok albo zmieniło sie cos innego (modernizowali anteny czy tam BTSy) nie chce łapać a jeśli już to z dużym oporem tzn rzadko kiedy.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ToommeeK

A ktory stracił?

Gd100 stracil bardzo moim zdaniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile czasu solar potrzebuje na sloncu żeby z mid przejsc na high. Wczoraj to rozumiem, w ciemnej paczce aku rozladowalo się do mid, ale dziś, zegarek na słoneczku i zero zmiany. GWX8900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile czasu solar potrzebuje na sloncu żeby z mid przejsc na high. Wczoraj to rozumiem, w ciemnej paczce aku rozladowalo się do mid, ale dziś, zegarek na słoneczku i zero zmiany. GWX8900

Jak jest mu bliżej do L niż do H to 2-3 dni leciutko  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, czyli już się nie przejmuje że po kilku godzinach nic się nie zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi