Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

co raz bardziej przekobinowane te g-shocki :( a nie które wygladaj jak zbiór przypadkowych czesci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podobają te gba-400 tylko mam wątpliwości czy nie za dużo szczęścia jest na tarczy i czy będzie można wygodnie coś z nich odczytać. Dlatego bardziej przekonują mnie gb-x6900

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a swoja drogą mogli by zrobić cos na wzór gx56 tylko rozmiarów g-9000  tak mudman dla mniejszych nadgarstków a tak przeskok z skrajnośći w skrajnosc dw-5600 i odrazu gx-56

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hey Panowie. Ktoś z Was ma może G-2900? W prawdzie już zamówiłem, ale z chęcią poczytam o plusach i minusach. Kupiłem go tylko do hardcorowych akcji, bo te co mam szkoda mi na jakies farby i brudy :) reszta jest "wyjściowa" :)

Mało popularny zegarek, pomimo fajnego modułu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stałem się posiadaczem gulfmana i chciałem sprawdzić jego datę produkcji. Niestety nie ma żadnych numerów na deklu. Tył wygląda dokładnie tak. To normalne? Kupowałem u daymona na allego

g9100back.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stałem się posiadaczem gulfmana i chciałem sprawdzić jego datę produkcji. Niestety nie ma żadnych numerów na deklu. Tył wygląda dokładnie tak. To normalne? Kupowałem u daymona na allego

g9100back.jpg

Jeśli dobrze kojarzę to w tym modelu nie ma panelu słonecznego wiec nie będziesz miał daty produkcji na deklu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze kojarzę to w tym modelu nie ma panelu słonecznego wiec nie będziesz miał daty produkcji na deklu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No nie ma panelu. Ok jak nie ma to nie ma. Myślałem że każdy g-shock ma takie coś :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie ma panelu. Ok jak nie ma to nie ma. Myślałem że każdy g-shock ma takie coś :P

na moim dw-5600 też niema wiec nie każdy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko modele z solarem posiadają na deklu te numerki jak słusznie zasugerował @kacprzak1991. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, szybkie pytanko.

Czy szkło mineralne można polerować czyli usunąć rysy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy jak dokładne są wasze G-shocki? Mój GF-1000 spieszy 2 sekundy na tydzień, to norma czy mam się martwić?

GW-A1000 mimo braku synchronizacji trzyma czas jak głupi, zero odchyłki od czasu pokazywanego na stronce zegaratomowy (mówimy oczywiście o teście "ocznym" :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Norma. G-shock ma normę +/- 15 sek. na miesiąc, napisane w instrukcji  ;)

punish.gif A GW-A1000 ma muliti band 6  :P

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Norma. G-shock ma normę +/- 15 sek. na miesiąc, napisane w instrukcji  ;)

punish.gif A GW-A1000 ma muliti band 6  :P

wiem że ma ale mój się w wawie nie synchronizuje co zresztą można sprawdzić wciskając B jak pamiętam... -_- w wawce po nocy w domu zawsze wyskakuje NO.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO? może ON jest? Powinno być albo GET lub ERR w cyfrowym a w analogu ON lub OFF

A może trafił się po prostu dobrze wyregulowany  :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W gw-a1000 jak wciśniesz B pokazuje rezultat ostatniej synchronizacji YES lub NO......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy jak dokładne są wasze G-shocki? Mój GF-1000 spieszy 2 sekundy na tydzień, to norma czy mam się martwić?

GW-A1000 mimo braku synchronizacji trzyma czas jak głupi, zero odchyłki od czasu pokazywanego na stronce zegaratomowy (mówimy oczywiście o teście "ocznym" :) ).

Bardzo różnie bywa z dokładnością w G, większość moich bez synchronizacji ma kilka do 10 sekund odchylenia ale gdf-100 spieszy mi się ze 40 sekund po miesiącu.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Norma to +-15 sekund na miesiąc, więc nie masz się co martwić. Mój robi mniej więcej 5 sekund na miesiąc. ;) 

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swojego dw5600 ustawiam zawsze 1 każdego miesiąca zgodnie ze wzorem zegara atomowego i wierzcie lub nie ale robi MINUS JEDNĄ SEKUNDE NA MIESIĄC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi