Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Może Slaw ma kurzą ślepotę i po zachodzie nie widzi, o czym mowa... Slaw, to żart tylko. ;):D

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja np jak jest pełnia to przez 3 noce męczę się, tzn nie mogę zasnąć :D

Poza tym z faz księżyca jak ktoś wie o co chodzi można trochę sobie wywróżyć pogodę i wiele różnych rzeczy, więc jak ktoś wie jak z tego korzystać to na pewno mu się przyda i to może bardziej niż wsch/zach słońca ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje aktualnie frogmana 8200 jak by ktoś wiedział to prosze dajcie znać.

Stan musi być bardzo dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wesolo musi byc :D

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A fazy księżyca to chyba tylko dla wilkołaków przydatne są :)

Wschody i zachody np dla miłośników fotografii żeby wiedzieć o której d*pę ruszyć co by fajne widoczki załapać.

A do czego Wam te fazy księżyca i jak to się ma do rzeczywistości?

Wysokościomierz, barometr, termomentr, kompas, wschody i zachody słońca - mogą się przydać ale fazy księżyca do czego mogą się przydać?

Dokładnie :)

Z wschodów i zachodów korzystam w tym właśnie celu ;)

Prawie trafiliście w sedno ;-). Jak już kiedyś wspominałem biegam trochę po lesie z aparatem i fotografuję przyrodę (jeżeli kogoś z Was to interesuje, zapraszam na moją stronkę: www.listkiewicz.eu). I o ile teoretycznie bardziej przydatne są mi wschody i zachody słońca to, w praktyce bardzo dobrze znam ich godzinowy rozklad, który zmienia się o kilka minut względem poprzedniego dnia. Poza tym, zawsze jestem w terenie na długo przed wschodem słońca (z zachodem jest jeszcze prościej). Fazy księżyca? Nie wiem czy byliście kiedyś we wrześniu/październiku podczas pełni w terenie, słuchając odgłosów rykowiska? Polecam miłośnikom przyrody ;-). Późnym wieczorem także łatwo spotkać mnie w terenie, a wiedząc, w której fazie jest obecnie księżyc, wiem gdzie mogę spodziewać się myśliwych. Nie, ja nie jestem myśliwym... ;-)

Ps. Waldzior skoro też fotografujesz to, kto wie, może kiedyś spotkamy się w terenie. Jestem z Gdańska, ale obecnie biegam po terenach Nadleśnictwa Rokita (jakieś 70km od Szczecina ;-) ).

__

Mobilnie

Edytowane przez Ark

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

70 km to za dużo, aby się spotkać w terenie ale kto wie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Prawie trafiliście w sedno ;-). Jak już kiedyś wspominałem biegam trochę po lesie z aparatem i fotografuję przyrodę (jeżeli kogoś z Was to interesuje, zapraszam na moją stronkę: www.listkiewicz.eu). I o ile teoretycznie bardziej przydatne są mi wschody i zachody słońca to, w praktyce bardzo dobrze znam ich godzinowy rozklad, który zmienia się o kilka minut względem poprzedniego dnia. Poza tym, zawsze jestem w terenie na długo przed wschodem słońca (z zachodem jest jeszcze prościej). Fazy księżyca? Nie wiem czy byliście kiedyś we wrześniu/październiku podczas pełni w terenie, słuchając odgłosów rykowiska? Polecam miłośnikom przyrody ;-). Późnym wieczorem także łatwo spotkać mnie w terenie, a wiedząc, w której fazie jest obecnie księżyc, wiem gdzie mogę spodziewać się myśliwych. Nie, ja nie jestem myśliwym... ;-)

Ps. Waldzior skoro też fotografujesz to, kto wie, może kiedyś spotkamy się w terenie. Jestem z Gdańska, ale obecnie biegam po terenach Nadleśnictwa Rokita (jakieś 70km od Szczecina ;-) ).

__

Mobilnie

Ark, piękne zdjęcia! Aż się rozmarzyłem patrząc na nie. Sam mieszkam przez połowę roku poza miastem, w lesie właściwie, a teraz kończy się zima, dla mnie i mojej rodziny pora wegetacji w mieście. Zatęskniło mi się za takim świtem w lesie widzianym z okna... :)

A wracając do tematu... moim zdaniem zarówno wschody/zachody, jak i fazy księżyca są przydatnymi funkcjami, ale nie dla osób, które siedzą większość aktywnego życia za biurkiem, a ich jedyna aktywność fizyczna, to bieg do uciekającego autobusu. Ci na pewno nie bedą potrzebowali tych, jak i większości innych funkcji, poza samym wskazaniem czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli compas,barometr, wysokościomierz, termometr i fazy księżyca, to najlepszym wyborem będzie Protrek PRW 2500. Cena podobna do Range, a nawet taniej, a co do wytrzymałości to raczej wytrzyma tyle samo co G ;) . Jedynie co moim zdaniem przemawia na niekorzyść Protreków w porównaniu do G, to brak wymiennego bezla, czyli jak się zegarek z wierzchu zniszczy, to nie można go odmłodzić :( . Poza tym szczegółem praktycznie to samo - ma WR200, TS i WC.

prw-2500-1adr-b.jpg

A ciekaw jestem, czy tego metalowego bezelka nie można sobie dokupić, bo w zasadzie jak oglądałem używane PRW 2500, to tylko on był zniszcziony - starta farba, bo on chyba nie ma powłoki PVD, tylko malowany na czarno jest.

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Waldzior, jakby co to G-Shock (ewentualnie wspomniany wyżej Protrekbędzie znakiem rozpoznawczym ;-)
@xenocratex, dzięki za dobre słowo odnośnie moich fotek :-).
@ICE, dzięki za Twoją sugestię. Musze przyznać, że to bardzo ciekawa propozycja. Wymienny bezel to przydatna opcja, ale jego brak nie przekreśla mojego wyboru. Muszę dobrze to przemyśleć ;-). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zawsze proponuje iść do sklepu stacjonarnrgo i obejrzeć oraz przymierzyć wybrane modele. Zdjęcia i filmiki nie oddają uroku, wielkości ani komfortu noszenia lub jego braku. Kupować najczęsciej opłaca się przez internet, ale to w sklepie stacjonarnym zapadają najtrafniejsze decyzje ;).

A zrobione przez Ciebie zdjęcia rzeczywiście zapierają dech. Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mówisz, ICE. I chociaż do Szczecina zawsze mi "nie po drodze" to, chyba będę musiał przełamać się i pojechać do miasta ;-). Dzięki!
PS. Najtańsza ofertę jaką znalazłem na ten zegarek (z gwarancją ZIBI) to, 912pln... całkiem sensownie ;-). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ark świetne zdjęcia, gratuluje talentu i a przede wszystkim podziwiam za cierpliwości i wytrwałości.

Od dziś jesteś dla mnie mistrzem kamuflażu  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki piękny dzień za oknem że aż grzech nie skorzystać i nie pstryknąć jakiejś foty w blasku słońca..  B)

WQMZ8d1.jpg

Panowie (Panie) wszystkim dobrze znany klasyk DW-5600E w trochę zmodyfikowanej wersji  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kacprzak przykro mi bardzo ale nie mam żadnych części zamiennych do 6100 pomimo ze mam ich 4 z czego jeden zupełnie nowy w pudełku:)

Mam tylko jakies graty zamienne do 6900 .

Ladny ten 5600 Git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki piękny dzień za oknem że aż grzech nie skorzystać i nie pstryknąć jakiejś foty w blasku słońca.. B)

WQMZ8d1.jpg

Panowie (Panie) wszystkim dobrze znany klasyk DW-5600E w trochę zmodyfikowanej wersji ;)

Pikny!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wygląda, na czym polegały modyfikacje? Tak na pierwszy rzut, oka widzę, że moduł ma dość nietypowy przynajmniej w porównaniu do mojego DW-5600E zielony wyświetlacz, bransoleta ofkors, i bezel się błyszczy jak lakierowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

simp25, X-Ray, Admof, dzięki Panowie też mi się podoba, to chyba jedyny G który zostanie ze mną do końca swoich dni.  :)

Admof, wymieniłeś praktycznie wszystkie zmiany, wymieniłem w nim moduł na ten z DW-5600CS-7 do tego zakupiłem bransoletę i lakierowany bezel, to czego nie widać to wymieniony lewy górny przycisk Adjust na taki sam jak 3 pozostałe dzięki czemu reset timera czy stopera nie sprawia już żadnego problemu.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi