Admof 2255 #14051 Napisano 25 Maja 2015 Szkoda, że tak wyszło, "Nie mamy pana płaszcza. I co nam pan zrobi?" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #14052 Napisano 25 Maja 2015 Co do nieszczęsnej aukcji z giezem, to mówią prawdę, zdjęcia są stare robione aparatem olympus C-750 UZ a to już zabytek Akurat, czym zostały wykonane zdjęcia, to ma znikome znaczenie. Znam osoby, które do tej pory pstrykają fotki starymi zenitami i nijak nie da się ich przekonać, do nowszych lustrzanek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2255 #14053 Napisano 25 Maja 2015 Nie mogę się nadziwić jak bardzo doskonały zegarek to jest. Mały, poręczny, wygodny. Doskonały na codzień i do prac wszelakich. I ten retro wygląd ma coś w sobie. Z frontu wygląda myślę lepiej niż gw-m5610. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14054 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Bo to jest zegarek według wzoru ze starej dobrej szkoły casio, nigdy się nie opatrzy i zawsze delikatny dla nadgarstka. Kwadraty górą Edytowane 25 Maja 2015 przez dingo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #14055 Napisano 25 Maja 2015 Coś w tym jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14056 Napisano 25 Maja 2015 Fajny ten twój murzynek pamiętam jak był na bazarku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #14057 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Owszem jest mały dzięki czemu wygodny, niepozorny ale z pazurem.Ma wszystko to co może być potrzebne w codziennym użytkowaniu, bez zbędnych wodotryskow. Klasyczny wygląd, funkcje, cena wszystko za nim przemawia na plus.Z jednym sie tylko nie zgodzę.. Z wyglądu GW-M5610 jest na pewno ciekawszy moim zdaniem. W DW-5600 brakowało mi tylko tego czegoś.. i dopiero jak go trochę przerobiłem stał się dla mnie moim ulubionym G. Edytowane 25 Maja 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strzala 1196 #14058 Napisano 25 Maja 2015 Zgadzam się, kwadraty robią robotę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #14059 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Czarnuch Edytowane 25 Maja 2015 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #14060 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Poniżej małe porównanie wersji oryginalnej z wersją zmodyfikowaną. Zdjecie co prawda nie mojego autorstwa ale widać nie tylko ja wpadłem na pomysł na taką modyfikacje. Zdjecia zaczerpniete z instagrama autorstwa @peterw77 Żeby nie było swojego też wrzucę Edytowane 25 Maja 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10235 #14061 Napisano 25 Maja 2015 Wszyscy mają, mam i ja GitBit jak stuningować zwykły wyświetlacz na taki zielonkawy? Widziałem tylko tutoriale jak przemienić w negatyw. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14062 Napisano 25 Maja 2015 Wymieniłeś wyświetlacz? czy jakaś folia? A to mój następny kwadraciak po nieudanej renowacji bezela 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mhu 5 #14063 Napisano 25 Maja 2015 Hehe i ja miałem o to samo zapytać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10235 #14064 Napisano 25 Maja 2015 Dingo brokatem go pomalowałeś? 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14065 Napisano 25 Maja 2015 Sprayem brokatowym, bo akurat taki miałem pod ręką bezel i tak był do wymiany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #14066 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) GitBit jak stuningować zwykły wyświetlacz na taki zielonkawy? Widziałem tylko tutoriale jak przemienić w negatyw. Na początku przełożyłem moduł z DW-5600CS do standardowej wersji DW-5600E, zmieniłem bezel na błyszczący i założyłem branzoletę. Ostatnio jeszcze zamieniłem sam wyświetlacz gdyż w CS jest moduł 1545 z kalendarzem do 2039r a w 3229 kalendarz jest do 2099 więc przełożyłem sam wyświetlacz z tego starszego modułu CS do nowszego 3229 i tak już zostało.Jakby ktoś chciał się pobawić to na bazarku kolega ptrk sprzedaje DW-5600CS w idealnym stanie Edytowane 25 Maja 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14067 Napisano 25 Maja 2015 co jak co, ale casio ma fajne patenty na wyświetlacze. Nie wiem, ale domyślam się, że kombinują z foliami polaryzacyjnymi. W jednym wyświetlaczu segmenty są takie atramentowe a w innym grafitowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10235 #14068 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Dzięki za wyjaśnienie Chociaż trochę liczyłem, że wystarczy może jakaś folia, bez głębszych ingerencji. Edytowane 25 Maja 2015 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #14069 Napisano 25 Maja 2015 Sprayem brokatowym, bo akurat taki miałem pod ręką bezel i tak był do wymianyJa też ostatnio chciałem odświeżyć bezel i pasek od białego glx-5600 przy pomocy farby w sprayu ale niestety farba po wyschnięciu zaczęła trochę pękać. Może miałem złe warunki albo złą technikę. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #14070 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) co jak co, ale casio ma fajne patenty na wyświetlacze. Nie wiem, ale domyślam się, że kombinują z foliami polaryzacyjnymi. W jednym wyświetlaczu segmenty są takie atramentowe a w innym grafitowe Kombinują, kombinują i bardzo dobrze że tak kombinują To są folie polaryzacyjne w różnych kolorach. Czasem zależnie od modelu folia jest zabarwiona w pewnych miejscach na inny kolor np GW-6900-1 w miejscu tych 3 kólek. Ale chyba najbardziej kolorowe wyświetlacze i warjacje kolorystyczne wystepują w DW-6900XX.Np w GW-M5630-4 wyświetlacz jest zrobiony tak że jest folia polaryzacyjna w zóltawym odcieniu plus taka plytka blaszka jakby, drobno podziórkowana i oszlifowana mechanicznie w taki sposób że ten wyświetlacz specyficznie i dość efektownie dzieki niej sie mieni. Edytowane 25 Maja 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #14071 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Ja też ostatnio chciałem odświeżyć bezel i pasek od białego glx-5600 przy pomocy farby w sprayu ale niestety farba po wyschnięciu zaczęła trochę pękać. Może miałem złe warunki albo złą technikę.Heh, też tego próbowałem z białego powycieranego paska i bezela udało mi sie uzyskać śnieżnobiały efekt, aż byłem z siebie dumny Niestety moja radość nie trwała zbyt długo gdyż farba podobnie jak Tobie po wyschnieci zaczeła pękać i odpryskiwać Myślę że użyliśmy do tego celu złej farby i techniki, takie z nas majstersztyki.. Heh Dzięki za wyjaśnienie Chociaż trochę liczyłem, że wystarczy może jakaś folia, bez głębszych ingerencji. Żeby włożyć jakąś folie i tak trzeba by rozkręcić zegarek i wyjąć moduł a efekt bedzie raczej mizerny.A tak wystarczy tylko przełożyć moduły z jednego zegarka do drugiego i wsio cała ingerencja. Myk polega tylko na tym że trzeba mieć wersje CS na podmianke.Zastanawiam się jeszcze nad podmianą CS z pomarańczowym wyświetlaczem do kompletu. Edytowane 25 Maja 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #14072 Napisano 25 Maja 2015 kolejny zwrot akcji, czas pokazal ze zupelnie nie nosze gulfmastera, na rower i basen wskakuje rangeman bo jest nieco mniejszyzanim wrzuce na gielde daje znac jakby ktos byl zainteresowanydo zegarka dorzucam calkowicie nowy pasek ktory zamowilem w zibi bo na fabrycznym pojawily sie jakies ryski na zapieciach wiecej info na priva 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sbsqad #14073 Napisano 26 Maja 2015 Małe sprostowanie.. to pole daty i wykresu jest niebieskawe i na nim naniesione są te kreseczki.. Ja mogę jedynie potwierdzić jakość wykonania na przykładzie GW-M5600 których łącznie miałem 3 sztuki. Każda wykonana idealnie. Natomiast GW-M5610 miałem z 6 sztuk a oglądałem po rożnych salonach pewnie z drugie tyle i w większości były albo krzywo zamontowane panele słoneczne czy też moduły tak że ta dolna linia na wyświetlaczu leciała w któraś ze stron. Pominę już fakt niedziałającego auto podświetlenia które wychaczyłem w 3 egzeplarzach. Watek był poruszany też na WUS-ie o ile pamieć mnie nie myli.. Samo podświetlenie, illuminator potrafi świecić w jednych modelach bardziej w innych słabiej, mniej intensywnie ale to już taki szczegół. Przed zakupem GW-M5610 dużo o tych wadach czytałem. Dużo było komentarzy że auto-el się rozchodzi z użytkowaniem Faktycznie tak było, na początku, świeżo z pudełka auto podświetlanie nie chodziło za dobrze, kilka dni, tygodni - wszystko pracuje idealnie, zarówno panel słoneczny jak i podświetlanie.Co do spasowania modułu nie mogę się dopatrzeć nieścisłości - wszystko jest naprawdę idealnie. Nawet lupka wchodziła do zabawy Czytałem że mogło to być spowodowane okresem produkcji itp, mój np jest z lipca 2014 więc można uznać że Casio wzięła sobie uwagi ludzi do siebie i pozmieniała wady tego "kwadrata" Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #14074 Napisano 26 Maja 2015 W takim razie udało Ci się trafić na dobrze wykonany egzemplarz, gratuluję. Też miałem taki w którym nieszło przyczepić się do czegokolwiek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10235 #14075 Napisano 26 Maja 2015 Żeby włożyć jakąś folie i tak trzeba by rozkręcić zegarek i wyjąć moduł a efekt bedzie raczej mizerny.A tak wystarczy tylko przełożyć moduły z jednego zegarka do drugiego i wsio cała ingerencja. Myk polega tylko na tym że trzeba mieć wersje CS na podmianke.Zastanawiam się jeszcze nad podmianą CS z pomarańczowym wyświetlaczem do kompletu.Teraz do mnie dotarło, że faktycznie mógłbym wymienić po prostu cały moduł, a nie podmieniać sam wyświetlacz. Coś zaspany byłem wczoraj 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach