Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dingo

To na razie dla mnie za wysoka półka  :(  ale też zaczynałem od skromniejszych zegarków. Teraz dostrzegłem urok analogowych G-shocków i idę w tym kierunku. Tylko boje się wystaw z zegarkami, bo tam tracę głowę, w realu wyglądają tak pięknie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że ja też zaczynałem od skromniejszych ale choroba postępuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Niestety  :P  Ostatnio byłem z zegarkami i kumpla, żeby sobie pomierzył. Jak zobaczył i pooglądał to stwierdził, że zegarek powyżej 200 zł to szaleństwo, wyciągnął z szuflady stare casio AW-44 i poprosił o zreanimowanie, bo taki mały i wygodny  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne, aby chorobę kontrolować :D

Właśnie...u mnie z tą kontrolą coraz gorzej, obawiam się co będzie dalej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne, aby chorobę kontrolować :D

Napisał ten, co kontroluje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się czaję na Gs 1150 i GW3000BD ale to na spokojnie, jak się trafi to zobaczymy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dingo , jaki model miał luzną wskazówkę godzinową ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w nim jest ale nie da się mieć wszystkich ;)

post-71916-0-18159300-1432973990_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Dingo , jaki model miał luzną wskazówkę godzinową ?

GW-A1000  jest cały temat na watchuseek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslałem że chodzi o GA 1000 i się trochę wystraszyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jakoś myślałem, że mowa o GA-1000..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy ktoś go kupi, tak drogi różowy zegarek to nie jest chyba chodliwy towar.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zapodam znanego ale zapomnianego G :)

post-71916-0-11364600-1433021025_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie pewnie powinno paść w dziale "poszukuję" ale tutaj jest lepszy grunt :)

Szukam żółtego, ewentualnie pomarańczowego paska do dw-5600 w rozsądnej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allegro kolego allegro tylko niestety ceny takie nie inne.. Ewentualnie pytaj w bezpośrednio w Zibi.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Ga-1000 jak na razie nie zatrzymuje się, ale zastanawiam się, czy nie oddać go jednak z powrotem i nie wziąć zamiast niego GW-9400 :blink:  wiem, że to szaleństwo, ale tak jakoś przeczytałem cały wątek o tym zegarku i mnie wzięło  :unsure:  

Wiem wiem, to zupełnie inne zegarki...

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica w cenie jest znikoma między nimi, natomiast różnica w funkcjonalności ogromna. Na Twoim miejscu dopłaciłbym chyba tą stówkę z hakiem i przesiadł się na Rangemena. GA-1000 to ładny zegarek, jednak poza kompasem czy termometrem nic w sobie więcej nie ma, tylko podstawowe funkcje.

Mi osobiście z wyglądu bardziej podobał się GA-1000 i był dla mnie znacznie wygodniejszy niż Rangeman a wygoda jest dla mnie bardzo istotna. Brakowało mi w nim jednak przede wszystkim radia i panela słonecznego nie wspominając już o innych bajerach dlatego się z nim rozstałem..

Powiem Ci tak.. Nawet jeśli Rangeman Ci nie podpasuje w co raczej wątpię, to zawsze będziesz mógł pchnąć go dalej z mniejszą stratą niż w przypadku GA-1000, wiem bo doświadczyłem tego na własnej skórze. ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Dziś się okaże czy mają w magazynie. Właśnie najbardziej boję się dyskomfortu na ręku :-. To ma być zegarek na codzień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

No więc tak. Pojechałem dziś po pracy, powiedziałem o co chodzi, jakiś młody chłopak wziął zegarek, po czym zniknął na zapleczu na jakieś 5 minut. Wrócił i powiedział, że nie mogą przyjąć zegarka ponieważ był używany i ma kurz na tarczy. Zażądałem  tego na piśmie i proszę:

https://photos.google.com/album/AF1QipMJfQfzrt0vAJI5Q2nmdBB81x735rWGYOBN3SXS

Nie wiem co dalej z tym fantem zrobić, ja na prawdę nie używałem tego zegarka i czuje się jak jakiś kombinator. Zegarek był z gablotki, bo nie mieli na magazynie innych. Powiedziałem o tym i pokazałem kurz na innym tam stojącym zegarku, ale dowiedziałem się, że to nie jest kurz. Miałem w planach zakup jeszcze paru sztuk u nich, ale teraz moja noga tam więcej nie postanie  :angry:  :angry:

To jest kupowanie właśnie w polskich firmach  :(

Oczywiście zaproponowali wysłanie do serwisu, ale nie skorzystałem. Na razie wyleczyłem się z zakupów.

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli z Giezem nie wyszło a teraz z GA-1000 masz problemy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze mi ten sam młody chłopaczek wymienił zegarek bez problemu następnego dnia od zakupu tylko dlatego że miałem paproch pod szkłem. Pytał się mnie czy z zegarkiem jest coś nie tak ale oczywiście zaprzeczyłem bo w sumie prawdę powiedziawszy wszystko było okey. Też mi się nie chce wierzyć żebyś aż tak zakurzył zegarek przez weekend.

A może poszło o to że powiedziałeś o tej zatrzymującej się wskazówce? Chłopaczek poszedł na zaplecze zadzwonił do szefa powiedział co i jak a szef się nie zgodził na zwrot z tego właśnie powodu tylko na reklamacje.

Coś rzeczywiście nie masz szczęścia ostatnimi czasy do zakupów.. Najpierw Giez, potem GW-3500 i teraz ten nieszczęsny GA-1000. Też bym się chyba wyleczył z zakupów po takich przejściach.  <_<

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Chodzi mi o podejście sklepu, zegarek na razie chodzi i podoba mi się. Gdyby nie stanęła ta nieszczęsna wskazówka to w ogóle nie wpadł bym na pomysł zwrotu. Zegarka nie używałem i ogólnie dbam o zegarki. Ale taki powód? kurz? przecież wystarczy przymierzyć zegarek w sklepie i już nosi ślady  :angry:

W każdym razie u seqdusa nie kupie już nic, na mokotów będę jeździł a tu nie kupię. 

Zawsze uważałem zegarki casio za nie zawodne w 100%  nigdy mi nic nie pękło, nie zaparowało itp. Ale to dotyczyło zegarków cyfrowych. Więc mimo, że podobają mi się analogi, na razie zostaję przy lcd  -_-

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego też zamówiłem MTG z centralnego magazynu zibi a nie z wystawy wymacanego przez setki osób.

Jutro do odbioru :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi