Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dingo

Szczęściarz  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, nie lubię się pozbywać zegarków :(

Niech długo służy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, nie lubię się pozbywać zegarków :(

Niech długo służy :)

uffff, ze tez pozbyles sie takiego cacuszka!!..przyznaj, pewnie cos extra juz jest w drodze do ciebie,co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyznaj, pewnie cos extra juz jest w drodze do ciebie,co?

Przyznaje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze mi ten sam młody chłopaczek wymienił zegarek bez problemu następnego dnia od zakupu tylko dlatego że miałem paproch pod szkłem. Pytał się mnie czy z zegarkiem jest coś nie tak ale oczywiście zaprzeczyłem bo w sumie prawdę powiedziawszy wszystko było okey. Też mi się nie chce wierzyć żebyś aż tak zakurzył zegarek przez weekend.

A może poszło o to że powiedziałeś o tej zatrzymującej się wskazówce? Chłopaczek poszedł na zaplecze zadzwonił do szefa powiedział co i jak a szef się nie zgodził na zwrot z tego właśnie powodu tylko na reklamacje.

Coś rzeczywiście nie masz szczęścia ostatnimi czasy do zakupów.. Najpierw Giez, potem GW-3500 i teraz ten nieszczęsny GA-1000. Też bym się chyba wyleczył z zakupów po takich przejściach.  <_<

Panowie, co innego wymiana zegarka na drugi dzień, a co innego po weekendzie. czy jakbyście byli właścicielami sklepu to przyjęlibyście taki zwrot i w dodatku jeszcze z tą wskazówką? Watpię...

Ludzie są różni i to nie chodzi o Ciebie kolego "dingo", ale znam różne przypadki klientów. Np. ktoś kupił garnitur w piątek, pojechał na weekend na wesele, wybawił się, wytańczył, a w poniedziałek przyjechał oddać, bo nie pasuje !!!

Niestety zegarek sprzedany i to jeszcze z wystawy, a że to delikatny mechanizm, więc i ze zwrotem ciężko. Dlatego przed zakupem takich rzeczy w sklepie trzeba się kilka razy zastanowić.

Ps. I broń Boże nie mam nic wspólnego ze sprzedawcą, zibi, czy jakąkolwiek inną firmą sprzedającą zegarki :D po prostu mówię co myślę z własnego doświadczenia z obcowaniem z klientami.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

G-shock że swej natury nie powinien być delikatny. A poza tym mam zupełnie odmienny pogląd na tę sprawę.

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

No niestety znowu się zatrzymał  :( jak leciutko nim postukałem, to ruszył, oczywiście już sekunda nie jest zsynchronizowana. To pierwszy zegarek, który się psuje. Boje się wysyłać do serwisu, bo się naczytałem co oni wyprawiają z zegarkami. Poza tym z takim wpisem w gwarancji, to już się nie sprzeda. A nosić takiego chłamu nie będę. Cieszę się tylko, że nie zdążyłem kupić innego ( droższego analoga od casio)  :)

A teraz pytanko, czy ktoś rozbierał GA ? Czy przekładnia silniczka chodu jest skręcana na śrubki, czy na nity?

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze,chyba naprawde pechowy egzemplarz Ci się GA 1000 trafił. Ja używam już od roku codziennie i go nie oszczędzam i naprawdę jestem z niego bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A swoją drogą... Gdyby któryś z Was handlował G-shockami, to nie miałby konta na tym forum i nie śledziłby tego wątku? Nie chcę siać teorii spiskowych, ale... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GA-1000D moduł 5034

1.jpg

Przeprowadziłem regulację położenia początkowego, ustawiłem godzinę, datę, budzik i wszystko śmiga  :) ale ... 

Jak włączyć dźwięki przycisków i pełnej godziny?

W angielskiej instrukcji nie mogę doczytać a na bank był dźwięk przycisków  :ph34r: a wybicia pełnej godziny to nie wiem?

Szukałem w alarmie ale nic nie widzę  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Też o tym myślałem <_<  ale w takim razie wiedział by, że dbam o zegarki, nie jestem naciągaczem i chciałem u niego kupić jeszcze zegar...  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Analogowe nie mają dzwięku pełnej godziny.

Alarm jak najbardziej ale nie pełna godzina.

Dzwięk przycisków wydaje mi się, że nie ma też w analogowych ale mogę się tutaj mylić.

Mam GW-A1000 i GW-3000 oba analogowe i nie mają dzwięku przycisków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś pomieszałem  :D

Wydawało mi się na początku że przy każdym naciśnięciu guzika było piknięcie  :P

Są na pewno piknięcia, sekwencje funkcyjne  ;) .

A swoją drogą sam alarm jest nawet, nawet, znaczy dość głośny jak na g-shocka  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet tego w nim nie testowałem.

Popikaj sobie to pewnie odkryjesz co i jak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już chyba wszystko rozgryzłem, jeśli nie ma dźwięku przycisków  :P .

Na początku próbowałem bez instrukcji poustawiać ale wejść w regulację położenia początkowego ( a było co ustawiać :ph34r: ) ... no się nie da bez tego, taka sekwencja  :P .

Ustawienie daty w pełnym analogu to nie lada gratka  :lol: 

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra robota. Dobrze wygląda na mniejszym nadgarstku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj do mojej rodzinki G dołączył Rangeman, powiem szczerze że super leży i naprawdę wart jest tych pieniędzy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie zastanawia w jaki sposob dostal sie kurz do szczelnego zegarka... rozumiem ze z fabryki tak wyszedl i po prostu sie przemiescil

majac gwarancje PL nawet bym sie nie zastanawial tylko wyslal do centrali z dokladnym opisem, a jesli masz podejrzenie ze cos w zegarku bylo kombinowane na zapleczu to tez to dokladnie opisz... swoja droga nic nie dziala tak mobilizujaco jak opisywanie problemow na oficjalnych fanpage'ach na FB ;)

powodzonka i nie odpuszczaj bo w zegarkach ktore maja w sumie 6 lat gwarancji po przedluzeniu, niedopuszczalne sa jakiekolwiek problemu

patrzac na mojego gulfmastera i rangemana, nie mam absolutnie zadnych uwag co do wykonania i dzialania, po prostu G-Shock'i :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też bym nie odpuszczał.

Zegarek ma awarię a Ty masz na to gwarancję.

Czasem jednak warto coś kupić przez allegro bo można założyć spór itp a tutaj przy osobistej transakcji mogą Cię traktować inaczej. Zwyczajnie jesteś pozostawiony z problemem sam sobie.

Nie odpuszczaj i powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Podpisuję się pod postami Kolegów wyżej. Zawalcz o swoje prawa, bo masz takowe bez wątpienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Podpisuję się pod postami Kolegów wyżej. Zawalcz o swoje prawa, bo masz takowe bez wątpienia.

PS: no i są instytucje, które wspierają konsumentów, więc nie do końca jesteś zdany wyłącznie na własne siły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Napiszę do zibi, a ten kurz to chodziło o parę pyłków między metalowym pierścieniem, a dolnym bezelem. Gdybym wiedział, że tak będą kombinować, umył bym zegarek pod strumieniem wody. Oglądałem go dokładnie i nic nie wskazuje, że było coś grzebane. 

Z tym fanpage, to świetny pomysł  :rolleyes: 

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi