kamilspider 70 #15376 Napisano 5 Lipca 2015 (edytowane) Może mi ktoś wyjaśnić do czego służy i jak się używa podziałki logarytmicznej na GWN-1000? Chodzi o te cyfry under/over na pierścieniu. Edytowane 5 Lipca 2015 przez kamilspider 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11989 #15377 Napisano 5 Lipca 2015 i znowu zaczynaja sie rozterki czy sprzedawac gulfa... mam oferte kupna za wieksza kase niz tu wystawialem, ale jak pojawil sie kupiec to od razu pojawily sie watpliwosci sprzedawac czy nie? Sprzedawaj, masz Rangeman'a, który wg mnie jest fajniejszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #15378 Napisano 5 Lipca 2015 Też jestem ciekawy, bo właśnie przez to między innymi ten sikor mi się nie podoba.Jest to transparentne i jestem ciekaw czy potrzebne czy to tylko pic na wodę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bulveye 0 #15379 Napisano 5 Lipca 2015 http://allegro.pl/zegarek-g-shock-gw9400-i5516882319.html Jakieś sugestie cóż to może być? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #15380 Napisano 5 Lipca 2015 Jedna. Podróba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #15381 Napisano 5 Lipca 2015 http://allegro.pl/zegarek-g-shock-gw9400-i5516882319.html Jakieś sugestie cóż to może być?Delikatnie mowiac... kał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #15382 Napisano 5 Lipca 2015 Może mi ktoś wyjaśnić do czego służy i jak się używa podziałki logarytmicznej na GWN-1000? Chodzi o te cyfry under/over na pierścieniu.Służy do tego samego co kółko w rangemanie/gdf-100 czyli poprzez wskazówkę sekundnika wskazuje różnice między poprzednim a aktualnym pomiarem. Dotyczy to na pewno pomiaru barometru i podczas wskazań wysokości. Po za tym można włączyć lub wyłączyć tą funkcję. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #15383 Napisano 5 Lipca 2015 Może mi ktoś wyjaśnić do czego służy i jak się używa podziałki logarytmicznej na GWN-1000? Chodzi o te cyfry under/over na pierścieniu.Służy do tego samego co kółko w rangemanie/gdf-100 czyli poprzez wskazówkę sekundnika wskazuje różnice między poprzednim a aktualnym pomiarem. Dotyczy to na pewno pomiaru barometru i podczas wskazań wysokości. Po za tym można włączyć lub wyłączyć tą funkcję. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bulveye 0 #15384 Napisano 5 Lipca 2015 Małe pytanie do użytkowników gw-9400. Jak długo ładuje się bateria z poziomu M do H podczas przebywania w słoneczny dzień na powietrzu? Można jakoś oszacować w przybliżeniu taki czas? To rząd minut czy też godzin? PozdrawiamB. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #15385 Napisano 6 Lipca 2015 Jak kupiłem mojego gw9400bj to poziom baterii był na medium jak położyłem go na pół godziny na parapet w stronę słońca wskoczylo na high i tak jest do tej pory 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #15386 Napisano 6 Lipca 2015 (edytowane) DamianDe to dobrze, że do czegoś to służy bo już myślałem, że po prostu "ozdoba" Bulveye zależy na jakim poziomie masz teraz aku. Wskaźnik w zegarku jest bardzo pobieżny i czasem starczy kilkanaście min w pełnym słońcu, a czasem kilka h, żeby złapał maxa. Mogę dodać, że robiłem testy. Naładowałem aku na max, włączyłem wszystkie dzwonki i co się tylko dało, żeby ciągnęło jak najwięcej bat, a następnie schowałem zegarek do ciemnego lochu. Po 4 tyg nadal jest na max Myślę, że jak aku będzie w pełni naładowane i normalnie będzie się nosić zegarek to nie ma opcji, żeby spadło z "H". Edytowane 6 Lipca 2015 przez kamilspider 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #15387 Napisano 6 Lipca 2015 Swojego range jak wyjąłem z puszki to był też na M. Kładłem go czasem na parapet na parę minut, po jakimś czasie wskakiwał na H po czym znowu spadał na M, i tak trwało to parę dni. Ostatnim razem wskoczył na H i już tak jest. W sumie pełnego ładowania uzbierała się godzinka, może półtorej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bulveye 0 #15388 Napisano 6 Lipca 2015 Dziękuję Panowie W takim razie pozwolę sobie na jeszcze jedno pytanie. Wertowałem na ten temat instrukcję i jest tam napisane, że zegarek odbiera sygnał kalibracji do 6 razy na dobę. Jeżeli zegarek skalibrował się dzisiaj w nocy to czy powtórzy ten proces w ciągu następnych 24h i tak każdego dnia? Dodam, że jest ustawiona automatyczna kalibracja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #15389 Napisano 6 Lipca 2015 Tak, jeśli ostatnia udana synchronizacja była wczoraj w nocy np o 3 z minutami to następna automatyczna synchronizacja odbędzie się po 24H czyli dziś o 3 z minutami pod warunkiem że zegarek złapie dobry zasięg. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bulveye 0 #15390 Napisano 6 Lipca 2015 Synchronizował mi się dwa pod rząd z pozytywnym skutkiem, podczas gdy przez kolejne dni nie było synchronizacji. Jednak nie wyświetla się informacja o błędzie w czasie próby zsynchronizowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #15391 Napisano 6 Lipca 2015 Mam Risemana w szkatułce w szafce przy podłodze i ostatnio co noc się synchronizuje skurczybyk może jak jest gorąco to jest lepszy sygnał Za to Rangeman 2m od okna pod poduszką i już rzadko kiedy...Wydaje mi się też, że nie ma zasady czy jesteśmy od strony zachodniej czy wschodniej w domu. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #15392 Napisano 6 Lipca 2015 Dokładnie kierunek nie ma tutaj więkrzego znaczenia podobnie ułożenie zegarka, jak zasięg będzie dobry to i do góry nogami go można położyć, zamknąć w pudełku czy szufladzie i też sie zsynchronizuje. Wszystko kwestia zasiegu, w jednym miejscu będzie leprzy w innym gorszy. Czasami wystarczy przesunąć się metr w którąś stronę aby złapać L3. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #15393 Napisano 6 Lipca 2015 (edytowane) Ja mam na szczęście idealny zasięg w mieszkaniu...jeden g leżał i czekał na części w Szufladzie głęboko przez dwa miesiące i codziennie za każdym razem pobierał czas bez problemu także kwestia zasięgu ale nie tylko... Zależy też od odbiornika...radia w zegarku... Np Giez juz nie zawsze pobierał czas... średnio raz na dwa dni mu się udawało.... Może kwestia koperty metalowej albo słabego radia? Mam i miałem dużo g z radiem i tylko giez miał czasem problemu z pobraniem czasu Edytowane 6 Lipca 2015 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #15394 Napisano 6 Lipca 2015 Mnie np niejednokrotnie G synchronizowaly sie bedac na nadgarstku w pomieszczeniu gdy bylem w ruchu na imprezach. Tapnięte z fona. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #15395 Napisano 6 Lipca 2015 U mnie wszystkie G synchronizują się normalnie będąc w pudle w szafie (nie przy oknie) więc to kwestia nie samego zegarka tylko zasięgu w danym pomieszczeniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazior 492 #15396 Napisano 6 Lipca 2015 Jak kupiłem mojego gw9400bj to poziom baterii był na medium jak położyłem go na pół godziny na parapet w stronę słońca wskoczylo na high i tak jest do tej pory to i ja się wypowiem. Jak kupiłem mojego to poziom baterii był na M. Pech chciał, że tydzień był pochmurny. Ładowanie lampką, latarką etc nie przynosiło żadnego efektu. Jak nastał pierwszy słoneczny dzień wystawiłem zegarek od razu na słońce. Po ok. godzinie wskoczyło na H i już tak trzyma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #15397 Napisano 6 Lipca 2015 (edytowane) http://www.skywatches.com.sg/reviews/casio-g-shock-mudman-world-time-alarm-watch-g-9300-1-g9300.htmile musiałbym doliczyć za przesyłkę? cło nie wchodzi w grę. i jak w ogóle ze sklepem? nazwa przewijała sie na forum. jak na razie doświadczenie mam z creationwatches ale tam drożej jest Edytowane 6 Lipca 2015 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TTD 0 #15398 Napisano 6 Lipca 2015 W końcu jest: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #15399 Napisano 6 Lipca 2015 Fajna 350-tka mocno wibruje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TTD 0 #15400 Napisano 6 Lipca 2015 Fajna 350-tka mocno wibruje? Spodziewałem się mocniejszych wibracji ale daje radę i potrafi o sobie przypomnieć. Dzisiaj nastawię na budzenie i zobaczę czy mnie rano poderwie. Dźwięki pikania w G i Protrekach są naprawdę słabe...albo ja już jestem przygłuchawy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach