Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ja go tak ładnie ująć nie potrafiłem Z Rangem możesz sie opalać i zaraz do zimnej wody i nic mu nie będzie. ...przetestowany Miłego wypoczynku :)

Wiem, testuję cały czas z braku ... Kinga :D

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, już o tym było :P

W Ga-100 takich jaj nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Jest pierwszy... Nie ostatni zapewne ;)

post-67549-1439715374,487_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest pierwszy... Nie ostatni zapewne ;)

Ładny :) Fajne LCD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten rudy mudi a i kwadrat też całkiem:)

Mudi ma w zestawie jeszcze czarna obudowę z czerwonymi przyciskami

Ale kwadrat mnie rozbroił tym ze jest na bransolecie

Na codzień chodzę w innych zegarkach ale te dwa mnie zauroczyły

Czy ktos moze mi powiedzieć z jakiego materiału jest zrobiona w kwadracie bransa bo jest lekka i super wygodna wręcz rewelacyjna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Materiał, z jakiego jest zrobiona bransoleta to "tworzywo sztuczne" czyli zwykły plastik przekładany metalowymi łączeniami (te mniejsze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mudi ma w zestawie jeszcze czarna obudowę z czerwonymi przyciskami

Ale kwadrat mnie rozbroił tym ze jest na bransolecie

Na codzień chodzę w innych zegarkach ale te dwa mnie zauroczyły

Czy ktos moze mi powiedzieć z jakiego materiału jest zrobiona w kwadracie bransa bo jest lekka i super wygodna wręcz rewelacyjna

Tworzywo sztuczne(elementy chropowate) a reszta metal :) Mam go i również super się nosi :)

Teraz szukam jakiegoś kwadrata Japan import....jeden problem....nigdy nie zamawiałem z ebay, nie mam konta i nic na ten temat nie wiem więc za dużo nie zdziałam :/....Interesuje mnie M5610R. Spodobał mi się i jest nawet za 130$ 

Może ktoś posiada jakiegoś kwadraciaka dostępnego tylko w JP i chce się go pozbyć? :)

post-64161-0-77500000-1439751474_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Analogowy, czytelny g-shock :)?? Tylko nie lanserskie wersje znane z nadgarstków nastolatków

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GPW-1000

Zapomnialem dopisać najważniejszego kryterium : do 450zl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tam szukam i szukam, od kilku godzin już, i nie ma w czym wybrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem nad nim ale do 450zl znajdę coś w dobrym stanie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem nad nim ale do 450zl znajdę coś w dobrym stanie ?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu

Tapatalka

Trochę cierpliwości i znajdzie się fajny egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby oby:)

Czy ktoś może wie, jak zabrać się za wymianę paska i korpusu, w gls-8900? Chciałem zamówić żółty zestaw na lato :)

Edytowane przez Misiajka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie miał ktoś kiedyś problem z zanikaniem na wyswietlaczu części literek czy cyfr,jeśli tak to co jest przyczyną i czy da radę to jakoś naprawić?

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy remoncie dw 6600 tak miałem, u mnie jakoś słabo dociskały się gumki przewodzące z płyty do wyświetlacza, wystarczyło dobrze docisnąć, ale uważać trzeba żeby wyświetlacza nie połamać. Broń boże nic tam nie podkładać twardego. Ja użyłem ciętych skalpelem "płatków" silikonu i zadziałało. Przyczyną może być też zaśniedzienie kontaktów, słaba bateria i pewnie inne jakieś ..... chyba że wyświetlacz umiera sam z siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby oby:)

Czy ktoś może wie, jak zabrać się za wymianę paska i korpusu, w gls-8900? Chciałem zamówić żółty zestaw na lato :)

Wymiana paska to kwestia podważenia odpowiednim chwytakiem sprężynowych teleskopów, taki chwytak można nabyć na allegro za grosze lub samemu zrobić z płaskiego śrubokręta. żeby wymienić bezel wystarczy odkrecić 6 tych małych śrubek i ściągnąć bezel.  ;)

Panowie miał ktoś kiedyś problem z zanikaniem na wyswietlaczu części literek czy cyfr,jeśli tak to co jest przyczyną i czy da radę to jakoś naprawić?

Moją żona miała kiedyś problem z przygasaniem wszystkich cyfr ale w Baby G, działo się tak podczas przełączania pomiędzy funkcjami. 3 krotna wymiana baterii nic nie pomagała. 

Jeśli zanikają poszczególne cyfry to prawdopodobnie wina leży po stronie źle lub słabo przylegającej gumy pomiędzy modułem a wyświetlaczem.

Napisz co to za model i czy jest nowy czy kupiłeś używany? Jeśli kupiłeś używany to bardzo możliwe że ktoś wcześniej przy nim majstrował i nie umiejętnie złożył go w całość.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio 9200,oczywiście używany i zanikają części cyferek daty w tym małym wyświetlaczu co są kreski od synchro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio 9200,oczywiście używany i zanikają części cyferek daty w tym małym wyświetlaczu co są kreski od synchro.

To już 3 Rysiek o którym słyszałem, że cyferki zanikają...jednego kiedyś kupiłem (już naprawionego) i musieli LCD wymienić w serwisie bo to wada fabryczna napisali...coś jest na rzeczy i to nie przypadek chyba...na szczęście w moim obecnym 9200 czegoś takiego nie ma i mam nadzieję , że nie będzie bo uznam, że Casio schodzi na psy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem go chyba kilka dni temu na allegro był w dobrej cenie i też się zastanawiałem czy go nie chapnąć.

Jedyna opcja to rozkręcić go i zobaczyć co w środku się dzieje z modułem. Możliwe że ktoś przy nim grzebał i źle coś poskładał. Najprawdopodobniej nie styka guma miedzy modułem a wyświetlaczem.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie też tak myśl,że to może być styk jakiś przyjdzie to się okaże,najwyżej będzie za dawce robił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi