murcins 35472 #22126 Napisano 10 Stycznia 2016 A zresetował go przynajmniej?No fakt....różni fachowcy są; p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #22127 Napisano 10 Stycznia 2016 Mnie się podoba: http://olx.pl/oferta/casio-gw-9200-g-shock-CID87-IDca2F3.html#d29f14f45e "Posiada śladowe ilości użytkowania"Dobry agent i jaka cena super 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jagr 174 #22128 Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Ło niezły miszcz... Co on temu biednemu Ryśku robił że go do takiego stanu doprowadził? Niektóre moje G też mają czasem pod górkę (te do katowania a nie do podziwiania ), ale nie wiem co musiałbym robic żeby je do takiego stanu doprowadzić :/ Edytowane 10 Stycznia 2016 przez jagr 0 "I own the watch, the watch does not own me" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #22129 Napisano 10 Stycznia 2016 Chyba pies miał zabawkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #22130 Napisano 10 Stycznia 2016 Chyba pies miał zabawkę Albo krokodyl 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #22131 Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) jagr, dnia 10 Sty 2016 - 18:04, napisał:jagr, dnia 10 Sty 2016 - 18:04, napisał:Co on temu biednemu Ryśku robił że go do takiego stanu doprowadził? Jak to co ?Użytkował zgodnie z przeznaczeniem (może czytał forum ???)Przecież to G Na forum jest taki wątek: zdjęcia naszych G użytkowanych zgodnie z przeznaczeniem.Ten też powinien tam trafić.A "drobne rysy" dodają podobno G charakteru . Edytowane 10 Stycznia 2016 przez tomery 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfun 49 #22132 Napisano 10 Stycznia 2016 Cześćpróbowałem zgodnie z instrukcją uruchomić flash alarm w GLX-5600 i nie mogę za chorobę tej funkcji uruchomić - jak jest w timekeeping na te 2 sek.,włączam przycisk A, to przechodzi w tryb ustawień, Bo nie rozumiem co oznacza, cytatat z instrukcji - "....na chwilę przed spodzeiewnaym alarmem?"Tomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jagr 174 #22133 Napisano 10 Stycznia 2016 Użytkował zgodnie z przeznaczeniem (może czytał forum ???)Przecież to G Moim zdaniem facet powinien zgłosić się do casio i powinni ten egzemplarz obwozić po świecie tudzież innych planetach i pokazywać na jego przykładzie ile tak naprawdę jest w stanie znieść gshock A wracając do wczorajszej dyskusji o retro G z wysokościomierzem, to dzisiaj na alle wypłynął DW-6700, zdjęcia co prawda robionie zmywarką do naczyń ale wygląda że stan znośny: http://allegro.pl/zegarek-casio-dw-6700-skyforce-i5914778432.html 0 "I own the watch, the watch does not own me" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #22134 Napisano 10 Stycznia 2016 Moim zdaniem facet powinien zgłosić się do casio i powinni ten egzemplarz obwozić po świecie tudzież innych planetach i pokazywać na jego przykładzie ile tak naprawdę jest w stanie znieść gshock A wracając do wczorajszej dyskusji o retro G z wysokościomierzem, to dzisiaj na alle wypłynął DW-6700, zdjęcia co prawda robionie zmywarką do naczyń ale wygląda że stan znośny: http://allegro.pl/zegarek-casio-dw-6700-skyforce-i5914778432.htmlMożliwe, że stan nawet lepiej niż znośny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janushaa 0 #22135 Napisano 10 Stycznia 2016 Cześć,Mam takie pytanko, mianowicie w moim dwuletnim CASIO GA-100B ostatnio zaczęło od środka parować szkiełko po wyjściu na zewnątrz (tzn. po przejściu z ciepłego mieszkanka na mroźny dwór). Myślicie, że bez problemu przyjmą mi to na gwarancję bo pewnie zegarek się rozszczelnił. Mieliście podobne doświadczenia ze swoimi G? Dodam tylko, że w sumie zegarek był użytkowany bardzo "spokojnie"^^ Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jagr 174 #22136 Napisano 10 Stycznia 2016 Możliwe, że stan nawet lepiej niż znośny Tylko z kolei cena z biegiem czasu może zrobić się nieznośna 0 "I own the watch, the watch does not own me" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #22137 Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Cześć,Mam takie pytanko, mianowicie w moim dwuletnim CASIO GA-100B ostatnio zaczęło od środka parować szkiełko po wyjściu na zewnątrz (tzn. po przejściu z ciepłego mieszkanka na mroźny dwór). Myślicie, że bez problemu przyjmą mi to na gwarancję bo pewnie zegarek się rozszczelnił. Mieliście podobne doświadczenia ze swoimi G? Dodam tylko, że w sumie zegarek był użytkowany bardzo "spokojnie"^^ Pozdrawiam.Niektórzy twierdzą, że to normalne....zmiana temperatur itp...dla mnie to nie jest normalne bo nigdy tak nie miałem a poddawałem zegarki (nie tylko G) szokom termicznym możesz zareklamować i muszą to sprawdzić jak masz gwarancję ZIBI. Ale możliwe, że będzie tak samo po " naprawie" temat wałkowany na forum więc nie będę się rozpisywał Lektura poniżej https://www.google.pl/search?q=parowanie+zegarkiclub+site:zegarkiclub.pl&espv=2&sa=X&ved=0ahUKEwj_sLC4laDKAhUIc3IKHY_TDvgQrQIIJygEMAA&biw=1242&bih=585 Edytowane 10 Stycznia 2016 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #22138 Napisano 10 Stycznia 2016 Pany czy jest tu ktoś z Gliwic? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #22139 Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Cześćpróbowałem zgodnie z instrukcją uruchomić flash alarm w GLX-5600 i nie mogę za chorobę tej funkcji uruchomić - jak jest w timekeeping na te 2 sek.,włączam przycisk A, to przechodzi w tryb ustawień, Bo nie rozumiem co oznacza, cytatat z instrukcji - "....na chwilę przed spodzeiewnaym alarmem?"Tomek Wejdź w ustawienia czasu lokalnego dłużej przytrzymując przycisk A, zaczna mrugać sekundy.. przyciskiem B odnajdź opcje SYNC i ajtywuj ją przyciskiem D, następnie ponownie wciśnij A. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janushaa 0 #22140 Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Dzięki za szybką odpowiedź i lekturę. Z racji, że nigdy wcześniej parowanie nie miało miejsca podeślę zibiemu na gwarancję zegarek i zobaczymy co z tym zrobi. Ps. orientuje się ktoś jakie są mniej więcej koszty wymiany paska i obudowy w GA-100B i czy samodzielna wymiana skutkuje utratą gwarancji. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez janushaa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #22141 Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) I wskoczyły same jedyneczki.. Dzięki za szybką odpowiedź i lekturę. Z racji, że nigdy wcześniej parowanie nie miało miejsca podeślę zibiemu na gwarancję zegarek i zobaczymy co z tym zrobi. Ps. orientuje się ktoś jakie są mniej więcej koszty wymiany paska i obudowy w GA-100B i czy samodzielna wymiana skutkuje utratą gwarancji. Pasek i bezel to koszt nie całych 100pln.. Wymiana jest dziecinnie prosta i nie skutkuje utratą gwarancji. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #22142 Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Możesz śmiało sam wymienić bezel i pasek bez utraty gwarancji.A koszt....najlepiej wysłać wiadomość do zibi [email protected] z wysyłką myślę ze 70-80 zl Możesz oczywiście części zamówić w innym kolorze jak biały Ci się znudził Edytowane 11 Stycznia 2016 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szoszi 0 #22143 Napisano 11 Stycznia 2016 A zresetował go przynajmniej?wiem tylko że rozebrał i wyjął baterie nieorygnalne...sprawdził na nich napięcie i powiedział że dają tyle prądu że powinien działać zegarek...po czym wyczyścił styki podoginał blaszki od baterii i założył baterie przeznaczone do tego modelu inie wystartował pomimo tych zabiegów...nie wiem w jaki sposób robi się reset tego modułu 3750a ??...można samemu w domu to wykonać ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #22144 Napisano 11 Stycznia 2016 Tak zrobisz to sam . Na blaszce od baterii powinna być naklejka informacyjna jak zrobić reset. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #22145 Napisano 11 Stycznia 2016 Zwierasz pad oznaczony AC z plusem baterii w tym przypadku jest to masa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #22146 Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Tu masz opis wymiany baterii w G i pod koniec jest reset pokazany.W youtube lub google grafika wpisz gshock AC reset i też będzie tego pełno http://forums.watchuseek.com/f43/how-change-battery-g-shock-19704.html#/forumsite/20758/topics/19704?page=1 Edytowane 11 Stycznia 2016 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szoszi 0 #22147 Napisano 11 Stycznia 2016 Zwierasz pad oznaczony AC z plusem baterii w tym przypadku jest to masa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkdzięki za info - jak zrobię to się pochwalę czy coś to dało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfun 49 #22148 Napisano 11 Stycznia 2016 Wejdź w ustawienia czasu lokalnego dłużej przytrzymując przycisk A, zaczna mrugać sekundy.. przyciskiem B odnajdź opcje SYNC i ajtywuj ją przyciskiem D, następnie ponownie wciśnij A. NIe wiem dlaczego wczoraj mialem z tym problem, w instrukcji było wyraźnie napisane - że C nacisnąć osiem razy - sprawa rozwiązana - czytanie ze zrozumieniem się widocznie u mnie kłania Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masterzomp 8 #22149 Napisano 11 Stycznia 2016 Koledzy podpowiedzcie gdzie najszybciej (max 5 dni) dokonać zakupu czrnego przebrania do gw-6900? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroczas 2 #22150 Napisano 11 Stycznia 2016 Allegro. Nie mam pomyslu na szybsze zakupy:) z zibi bedziesz mial spory problem zmiescic sie w 5 dni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach