Diego04 318 #24476 Napisano 17 Marca 2016 Pytanie który model z serii 5600 miał "wadę" że ekranik wyglądał jakby bateria była rozładowana? Pozdrawiam KamilWadę? Nie wiem. Ale jak dla mnie DW-5600E ma fabrycznie tak padaczny kontrast że wygląda jakby miał wadę 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #24477 Napisano 17 Marca 2016 Czyli szukać takiego który nie jest "E" Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #24478 Napisano 17 Marca 2016 Kamil wierze że nadal robisz sobie jaja a nie pytasz na serio Szukaj takich z końcówką OK 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #24479 Napisano 17 Marca 2016 Trenuje przed prima aprilis Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DearD 0 #24480 Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Właśnie wróciłem z nowym zegarkiem na nadgarstku, a jest to nie kto inny jak sam G-Shock Specials GW-9300CM-1ER. Wybór ten był zupełnie świadomy i przemyślany i zaważyły tutaj głównie dwa czynniki - kolorystyka oraz wielkość w porównaniu do Rangman'a, którego mi tak polecano zamiast wspomnianego zakupionego modelu. Generalnie jest to mój drugi G-Shock w życiu (wcześniejszy był to GW-9200), tak więc ze względu na podobne funkcje i specyfikacje odnajduję się bez problemu natomiast jest jeden mankament, z którym nie potrafię sobie poradzić. Mianowicie czasy światowe. W swoim mudmanie mam ponad 30 miast rozmieszczonych w różnych strefach czasowych i cześć z nich się pokrywa czyli godzina jest prawidłowa, a część nie np. Syndey, Australia pokazuje u mnie 0:15 a w rzeczywistości jest 1:15 podobnie ma się z Los Angeles, CA, USA 6:18 zamiast 7:18. Dlaczego tak jest? Edytowane 17 Marca 2016 przez DearD 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapeteusz 4 #24481 Napisano 17 Marca 2016 Może DST włączone? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DearD 0 #24482 Napisano 17 Marca 2016 No tak, ale przecież po prawidłowej wymuszonej synchronizacji powinno mi automatycznie wymusić włączenie bądź wyłączenie DST w danym regionie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #24483 Napisano 17 Marca 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapeteusz 4 #24484 Napisano 17 Marca 2016 Jeżeli ustawiłeś dst na auto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DearD 0 #24485 Napisano 17 Marca 2016 Oczywiście DST jest ustawione na auto, chyba że czasy światowe mają oddzielnie ustawienie DST - jeśli tak jak je włączyć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapeteusz 4 #24486 Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Chyba recznie musisz ustawić w każdym mieście. Właśnie sprawdziłem u siebie i na World time przelaczam miasta przyciskami B D (po prawej) i do każdego miasta moge włączyć lub wyłączyć DST przyciskiem A (górny lewy)DST auto jest tylko do home city widocznie. Edytowane 17 Marca 2016 przez Mapeteusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #24487 Napisano 17 Marca 2016 Oddaj Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #24488 Napisano 17 Marca 2016 W trybie W.T. DST ustawia się ręcznie dla każdego miasta z osobna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DearD 0 #24489 Napisano 17 Marca 2016 Dzięki Panowie, już to zrobiłem. Myślałem, że DST tyczy się wszystkich czasów nie tylko głównego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #24490 Napisano 17 Marca 2016 Trochę głupio to wymyślili ale kiedyś gdzieś czytałem, że jest tak dlatego, że w niektórych krajach nie zmienia się czas ma letni/zimowy. Jednak wydaję mi się, że te kraje są w mniejszości i łatwiej sobie przestawić w drugą stronę . 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #24491 Napisano 17 Marca 2016 Ot taka nowinka 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapeteusz 4 #24492 Napisano 17 Marca 2016 Tak jest, u mnie w peru się nie zmienia. W europie islandia, rosja tez nie zmieniają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #24493 Napisano 17 Marca 2016 Trochę głupio to wymyślili ale kiedyś gdzieś czytałem, że jest tak dlatego, że w niektórych krajach nie zmienia się czas ma letni/zimowy. Jednak wydaję mi się, że te kraje są w mniejszości i łatwiej sobie przestawić w drugą stronę .E tam głupio, niedługo większość krajów odejdzie od przestawiania godziny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #24494 Napisano 17 Marca 2016 To ten GW1400 z allegro co aku wyczerpany był? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #24495 Napisano 17 Marca 2016 Trochę głupio to wymyślili ale kiedyś gdzieś czytałem, że jest tak dlatego, że w niektórych krajach nie zmienia się czas ma letni/zimowy. Jednak wydaję mi się, że te kraje są w mniejszości i łatwiej sobie przestawić w drugą stronę . Czas zmienia się w 68-69 krajach na 194 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #24496 Napisano 17 Marca 2016 Focić mi się zachciało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #24497 Napisano 17 Marca 2016 To ten GW1400 z allegro co aku wyczerpany był? Tak. Zdjęcie zrobiłem telefonem w drodze między pocztą i przedszkolem (po synka szedłem). Zegar przyszedł zawinięty w kartkę wyrwaną z zeszytu i w kopercie groszkowej. Aku wskazuje na H, chociaż nie wiem, co w środek włożone. Ale nowy aku odebrałem dzisiaj w osobnej paczce. W ustawieniach generalnie popieprzone było. Home city na Londyn (może zdradza pochodzenie?..). Wskazanie analogowe przestawione względem cyfrowego. Wymusiłem synchronizację, złapał od razu. Zegarek w stanie idealnym. Nawet bransoleta ze wszystkimi ogniwami. Typowy NOS. Szkoda, że bez opakowania, ale i tak nie ma co narzekać. A podświetlenie... niszczy system! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #24498 Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) stolipl - bardzo fajnie wyszło Ma klimat. Kolory, rysy, światło z prawej... Edytowane 17 Marca 2016 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #24499 Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Tak. Zdjęcie zrobiłem telefonem w drodze między pocztą i przedszkolem (po synka szedłem). Zegar przyszedł zawinięty w kartkę wyrwaną z zeszytu i w kopercie groszkowej. Aku wskazuje na H, chociaż nie wiem, co w środek włożone. Ale nowy aku odebrałem dzisiaj w osobnej paczce. W ustawieniach generalnie popieprzone było. Home city na Londyn (może zdradza pochodzenie?..). Wskazanie analogowe przestawione względem cyfrowego. Wymusiłem synchronizację, złapał od razu. Zegarek w stanie idealnym. Nawet bransoleta ze wszystkimi ogniwami. Typowy NOS. Szkoda, że bez opakowania, ale i tak nie ma co narzekać. A podświetlenie... niszczy system! To bardzo fajnie aku lepiej sprawdź bo różne rzeczy ludzie wsadzają Tak samo świeci jak mój stary? Edytowane 17 Marca 2016 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #24500 Napisano 17 Marca 2016 ... Tak samo świeci jak mój stary? Dokładnie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach