Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Iras_

Seiko SARB065 vs Orient Star Classic vs nowe wypusty Seiko

22 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu pozbyłem się (ciao!) Bambino, jednocześnie planując zakup czegoś lepszego w tym stylu w przyszłości i chyba ten moment powoli się zbliża. Do wyboru bardzo podobne zegarki w tym samym przedziale cenowym, dwa z nich zapracowały na status kultowych, więc to dość ciekawy pojedynek.

SARB-a nikomu przedstawiać nie trzeba - właściwa dla serii, wysoka jakość wykonania, najlepszy wśród wymienionych mechanizm z imponującą, ponad 50-godzinną rezerwą i piękna tarcza. Po prostu legenda. Do mnie nie trafia tylko niebieska wskazówka sekundowa.

OS to kolejny klasyk - jakością wykonania zbliżony do SARB-ów, kusi wyjątkowo czystą, elegancką tarczą i komplikacją rezerwy chodu.

Całkowicie nie mogę również zignorować ostatnich, limitowanych Cocktaili od Seiko, które z jednej strony odpychają gorszym mechanizmem i szpetnym brandingiem na tarczy, z drugiej faktura i kolor tarcz robią rewelacyjne wrażenie.

Nielimitowane zegarki z serii Presage pomijam. W porównaniu z SARB-em lekko zmienione indeksy i wybór kolorów mogą mieć swoich zwolenników, ale minusów jest tyle, że ten wybór na dzień dzisiejszy byłby dla mnie szaleństwem.

A Wy jak to widzicie?

1424078711_SARB065.jpg

img62071975.jpg

Seiko-Presage-Cocktail-Starlight-Sakura-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Stawiam na OSa Classica :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Sakure i polecam przymierzam się do kolejnego i albo wersja niebieska(ale bez rezerwy) albo SARB065 patrzać na dostępność i ceny chyba stanie na SARBie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ?

Zupełnie inna, nowoczesna bryła, konkurująca raczej z SARB035 ewentualnie SARX033.

Tutaj wybieramy zegarek dużo bardziej retro, z prostą, okrągłą kopertą i mocno wypukłym szkiełkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również stawiam na OS :) Sam omal go nie kupiłem ostatnio, chociaż jestem wielkim fanem Seiko.  

Jednak zdecydowałem się na OS Elegant Classic SEL09003D0 ze względu na granatową tarczę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Między SARB-em u sprawdzonego sprzedawcy w necie i Brightzem u sprawdzonego forumowicza jest 1050 złotych różnicy, więc te ceny takie znowu podobne nie są :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Seler
      Seiko Marinemaster MM300 SLA021J1

Entuzjastom nie trzeba przedstawiać szerzej.

Stan 8/10.

Rok 2019, kupiony na Chrono24 od pierwszego właściciela, dystrybucja EU. 

Wszystkie drobne ryski starałem się załapać na zdjęciach, ale nie jest to łatwe zadanie. Szkło, bezel czyste, żadnych imperfekcji na tarczy. 

Na prawidłowym chodzie, trzyma rezerwę, gubi od kilku do około 10 sekund na dobę.

Pełen zestaw z bransą, paskiem gumowym, pudełkiem, kartą gwarancyjną. 

7400zł. Odbiór osobisty Łomianki/Warszawa/Pruszków lub paczkomat po przedpłacie.

• Przez siweq
      Dzień dobry, kupię zegarek Citizen z jednej z serii: BN, CB, AT, BJ lub coś w solarze od Seiko (ale divery, żaden ssc czy inny chronografu). Zegarek musi być sprawny technicznie i w dostatecznie dobrym stanie wizualnym. Budżet do 1200 zł. Kontakt PW. 
      Serdecznie pozdrawiam
    • Przez el_mazurro
      Cześć, Nowy Rok, nowy Ja - żegnamy stare by powitać nowe.

Na sprzedaż oferuję dwa zegarki z załóżeniem, że chętnie wymienię się na inny zegarek. 
      PREFEROWANA WYMIANA: Automat max 40mm (prefereowane 37-38mm). Moja dopłata max 3 000 PLN
      Lokalizacja WROCŁAW

1) SEIKO SUMO HULK (SPB103J1)
      - Polska dystrybucja Time Trend
      - Zakup czerwiec 2022
      - Koperta bez żadnych stłuczeń czy ubytków, znajdą się jakies mikro ryski oraz jedna widoczna od Desk Divingu na zapięciu bransolety (na samym spodzie). Mechanicznie bez zarzutów, dokładność SEIKO
      - Mam cały set, każdy papierek, karty zawieszkę i zdjęte 3 ogniwa bransolety, pudełko głowne, pudełko dodatkowe bez żadnych widocznych śladów użytkowania
      - stan 8/10
      - Cena sprzedaży 2500 PLN + preferowana wysyłka (przy wymianie wartość 2000 PLN)
      Technikalia:
      Specyfikacja Seiko SPB103J1
      Model     SPB103J1
      Marka     Seiko
      Szkiełko     Szafirowe
      Szerokość koperty     45.00 mm
      Grubość koperty     12.90 mm
      Wodoszczelność     200 metrów
      Mechanizm     Automatyczny, Seiko 6R35, japoński, rezerwa 70 h, 24 kamieni
      Rodzaj koperty     Stal szlachetna
      Kształt koperty     Okrągły
      Kolor tarczy     Zielony
      Typ paska     Stal szlachetna
      Kolor paska     Srebrny
      Rodzaj     Męski
      EAN     4954628230218 
      Zdjęcia:

2) TANDORIO 42mm (inspiracja PAM) tarcza California Kanapka (dwie warstwy, indexy nie są nakładane na tarczę)
      - zakupiony na Ali Listopad 2023
      - koperta 42 mm (stal szlachetna)
      - tarcza kanapka
      - wskazówki barwione na niebiesko
      - zakręcana koronka
      - pasek 22mm
      - klamra - szczotkowana stal
      - szkiełko szafirowe
      - luma? teoretycznie jest
      - wg producenta w środku Automat NH35A 
      - wodozczelnosc 200m - nigdy nie sprawdzałem
      - pasek 22mm z Chińskiego Smoka dośc sztywny
      Stan 8/10
      Cena 250 PLN + wysyłka

Zdjęcia:

• Przez Fraktale
      Kupię oryginalną bransoletę do SKX 007
      Jubilee, 22mm, puste endlinki
      Tylko w bardzo dobrym stanie

• Przez zegarek_watch
      Zapraszam do zakupu zegarka ALPINA SEASTRONG DIVER 300 HERITAGE,  który został nabyty przeze mnie jako nowy w dniu 25.02.2025 r. z polskiej dystrybucji. Zegarek noszony sporadycznie zamiennie z innymi zegarkami. Zegarek jest sprzedawany w komplecie z:
      - oryginalnym paskiem, nigdy nie noszonym, po zakupie zamieniony na inny widoczny na zdjęciach /który nie jest przedmiotem sprzedaży - zegarek zostanie przełożony na oryginalny pasek/
      - pudełkami i książeczką we wzorowym stanie /widoczne na zdjęciach/
      Z zegarkiem nigdy nic się nie stało, nie upadł, nie był otwierany, nie był naprawiany, noszony z poszanowaniem w domu i pracy biurowej, regularnie kręcił się w rotomacie. Na zegarku mogą znaleźć się włoskowate ryski na powierzchniach polerowanych koperty, na co dzień niezauważalne przy noszeniu.
      Stan oceniłbym na 9 na 10 (Doskonały).
      Powodem sprzedaży jest zbyt duża ilość zegarków, po ostatnim zakupie i nie mieszczą się wszystkie w rotomacie.
      Proponuję cenę 4 800,00 zł 4 500,00 zł 4 000,00 zł do negocjacji. Zapraszam do kontaktu i składania swoich propozycji.
      Transakcja może być sfinalizowana z odbiorem osobistym w miastach Warszawa, Radom, ewentualnie w niedalekiej odległości od podanych miast do domówienia. Znacznie dalsze odległości przesyłka kurierska po domówieniu kosztów przewoźnika.

Zapraszam do zakupu zegarka ORIENT STAR,  który został nabyty przeze mnie jako nowy w dniu 15.08.2023 r. Zegarek noszony sporadycznie zamiennie z innymi zegarkami. Zegarek jest sprzedawany w komplecie z:
      - oryginalną bransoletą, nigdy nie skracaną, powinna pasować na obwód nadgarstka max 19/20 cm, ja mam nadgarstek 18,5 cm i była luźna
      - pudełkami i książeczką we wzorowym stanie /widoczne na zdjęciach/
      Z zegarkiem nigdy nic się nie stało, nie upadł, nie był otwierany, nie był naprawiany, noszony z poszanowaniem w domu i pracy biurowej, regularnie kręcił się w rotomacie. Na zegarku mogą znaleźć się włoskowate ryski na powierzchniach polerowanych koperty, na co dzień niezauważalne przy noszeniu.
      Stan oceniłbym na 9 na 10 (Doskonały).
      Powodem sprzedaży jest zbyt duża ilość zegarków po ostatnim zakupie i nie mieszczą się wszystkie w rotomacie.
      Proponuję cenę 2 200,00 zł 2 000,00 zł 1 700,00 zł do negocjacji. Zapraszam do kontaktu i składania swoich propozycji.
      Transakcja może być sfinalizowana z odbiorem osobistym w miastach Warszawa, Radom, ewentualnie w niedalekiej odległości od podanych miast do domówienia. Znacznie dalsze odległości przesyłka kurierska po domówieniu kosztów przewoźnika.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.