Yodek 聽聽 2548 #926 Napisano 10 Stycznia 2019 Drzewiej to nawet fajny ten wynalazek. 艢ciany chropowate, jaki艣 tynk narzucony lepiej lub gorzej zale偶nie od majstra i wapnem pobielone ;-) Takie pionizery du偶ej krzywdy nie zrobi艂y takim 艣cianom. Teraz ino styropian.. ;-)Ale styropian to legenda, pami臋tajcie. W ka偶dym domu powinien by膰, niemal偶e jak sianko pod wigilijnym obrusem!Kultywuje si臋 "symbole" no nie? ;-) 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
sand 聽聽 58 #927 Napisano 10 Stycznia 2019 Kole偶anko Yodek k,woli przypomnienia , jak kiedy艣 milicjanci (by艂 taki tw贸r) odpalali radiow贸z . Jeden trzyma艂 korb臋 a drugi kr臋ci艂 radiowozem . Czy te偶 tak nakr臋casz , trzymaj膮c klucz , obracasz zegarem , a styropian piszczy . Mam siedem wisielc贸w i jeszcze nigdy nie zarysowa艂em 艣ciany . Wieszam skrzynk臋 , ustawiam poziomic膮 , i mechanizm ustawiam do skrzynki . Dokr臋cam 艣ruby pionizer贸w ,robi膮 si臋 do艂ki kt贸rych nie wida膰 . Nakr臋caj膮c zegar jedn膮 r臋k膮 doln膮 cz臋艣膰 skrzynki dociskam do sciany a drug膮 obracam kluczem . No ale nie jest wa偶ne jak nakr臋ca膰 ale mie膰 co nakr臋ca膰 .. 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1785 #928 Napisano 10 Stycznia 2019 Mie膰 , a nie mie膰 ....聽O , to jest pytanie !!!! 聽聽 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #929 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) No ja to ograniczona jestem..Kurka - jak zakotwiczony w 艣cianie bolec pioniera nie podrapie 艣ciany? Na bia艂ej g艂adzi jest warstewka ciemnej farby, od razu wida膰. Jak dzia艂a pionizer nie rysuj膮c/do艂kuj膮c 艣ciany? Pionizery s膮 te偶 w r贸zny spos贸b mocowane w zegarze. No musi si臋 dziura wyrobi膰 z czasem ;-)Moje 艣ciany to szczeg贸lny przypadek (jak krzywa wie偶a)D贸艂 zegara jest podparty paskiem styropianu o grubo艣ci circa 2 cm 偶eby wagi nie spada艂y na drzwiczki. Pewnie i 3 cm by艂oby okej. MUSI znacz膮co odstawa膰.. MUSI by膰 wida膰.. :-)Styropian na swej d艂ugo艣ci nie wystaje poza boki zegara, 偶eby wsi nie robi膰. A 偶e tak jest w zwi膮zku z tym zegar si臋 kolebie lekko przy nakr臋caniu, to styropian sobie piszczy jak to styropian, a nawet sypnie si臋 kilka drobinek na pod艂og臋 :-PAle dobrze 偶e mam krzywe 艣ciany i ma co na nich wisie膰 ze styropianem w roli g艂贸wnej:-P Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
LESKOS 聽聽 3470 #930 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Oj tam nie narzekajcie, ja tam co sobot臋 nakr臋cam blisko 80 sztuk (kilka miesi臋cznych raz na 4-5 tygodni) i nic mi si臋 nie rysuje, ani nie dzieje 聽.聽Do cz臋艣ci z nich 偶eby si臋 dosta膰 potrzebuj臋 4 metrowej drabiny... Teraz na sobot臋 zaplanowane czyszczenie z odkurzaniem ... to jest hardcore ...聽 Ps . o wieszaniu na prostej 艣cianie te偶 mog臋 pomarzy膰 ... 聽 Edytowane 10 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Cytuj Czasem lepiej powiedzie膰 co艣, nie m贸wi膮c NIC!聽聽馃 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #931 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Zegary ze 艣cian naprzeciwleg艂ych nie maj膮 tego problemu. "Le偶膮" i nie musz臋 ich wcale stabilizowa膰 :-)聽Sand - Ty mi tu "milicji" nie wypominaj ;-) Ja mam wprawdzie tylko 18 lat ale za to od choooooleryy miesi臋cy! :-D Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1785 #932 Napisano 10 Stycznia 2019 80 razy minuta , na nakr臋cenie ... plus minuta na przej艣cie do drugiego ( czasem drabina ) ... to p贸艂 dnia zleci !!!!Ale , te偶 bym nie narzeka艂 , a raczej by艂 zadowolony聽!!! 聽聽 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
old time 聽聽 456 #933 Napisano 10 Stycznia 2019 Trzeba kupowac roczniaki -mniej krecenia bedzie :D :P 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
LESKOS 聽聽 3470 #934 Napisano 10 Stycznia 2019 No, tylko jako艣 tak mi to wygl膮da jakbym zegary w odwr贸conej prob贸wce hodowa艂聽 ... in vitro zegarowe ... 聽 聽 A dom w laboratorium zamienia膰 ... 聽 no mo偶e jeden kupi臋聽 聽 聽 0 Cytuj Czasem lepiej powiedzie膰 co艣, nie m贸wi膮c NIC!聽聽馃 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #935 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Trzeba kupowac roczniaki -mniej krecenia bedzie :D :PTo 艣wi臋ta prawda. 呕adnych argument贸w przeciw nie da si臋 wystosowa膰. I utrzymanie w stanie "bezkurzowym" te偶 艂atwe :-)聽聽A por贸wnanie do in vitro GENIALNE :-D Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
dziadek 聽聽 1293 #936 Napisano 10 Stycznia 2019 No, tylko jako艣 tak mi to wygl膮da jakbym zegary w odwr贸conej prob贸wce hodowa艂聽 ... in vitro zegarowe ... 聽 聽 A dom w laboratorium zamienia膰 ... 聽 no mo偶e jeden kupi臋聽 聽 聽 Ja prawie zawodowo hoduj臋 roczniaki i rozmna偶am je w艂a艣nie metod膮 in vitro. 聽 W tej cz臋艣ci mojej zegarowni mam jeszcze miejsce na 3 sztuki.聽 聽 0 Cytuj Ka偶dy stary cz艂owiek ma swoj膮 histori臋 i pow贸d, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomy艣l o tym, zanim mnie os膮dzisz. Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #937 Napisano 10 Stycznia 2019 Ja prawie zawodowo hoduj臋 roczniaki i rozmna偶am je w艂a艣nie metod膮 in vitro. 聽 W tej cz臋艣ci mojej zegarowni mam jeszcze miejsce na 3 sztuki.聽 聽IMG_1712.JPGZacne stadko! Gratuluj臋 zg艂臋bienia metody namna偶ania :-)Zachodz臋 w g艂ow臋 sk膮d pozyskuje si臋 kom贸rki? ;-) 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
old time 聽聽 456 #938 Napisano 10 Stycznia 2019 Jak zolnierze stoja i czekaja na rozkaz do wymarszu 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
dziadek 聽聽 1293 #939 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Jak zolnierze stoja i czekaja na rozkaz do wymarszu 呕o艂nierze z tej i dw贸ch jeszcze innych cz臋艣ci mojej zegarowni dostan膮 rozkaz wymarszu na indywidualne rozproszenie si臋 i zmian臋 miejsca zamieszkania za 7 lat. No mo偶e co niekt贸rych wyeksmituj臋 za 5 lat.聽 聽 聽聽 聽Edit. Natomiast genera艂owie, pu艂kownicy i mo偶e cz臋艣膰 kadry ze stopniem majora b臋dzie mi towarzyszy膰 do偶ywotnie stoj膮c w super komfortowych warunkach. 聽聽 Edytowane 10 Stycznia 2019 przez dziadek 0 Cytuj Ka偶dy stary cz艂owiek ma swoj膮 histori臋 i pow贸d, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomy艣l o tym, zanim mnie os膮dzisz. Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
dziadek 聽聽 1293 #940 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Zachodz臋 w g艂ow臋 sk膮d pozyskuje si臋 kom贸rki? ;-)Pierwszego roczniaka kupi艂em w Sandomierzu w 1979 roku. By艂 to pi臋kny Becker w kt贸rym zakocha艂em si臋 od pierwszego spojrzenia. 聽聽聽Nast臋pne pozyskiwa艂em g艂贸wnie na warszawskim Kole i r贸偶nych innych gie艂dach.聽A od kilku lat "kom贸rki macierzyste" pozyskuje g艂贸wnie siedz膮c wygodnie przy tym biurku i ju偶 coraz rzadziej 艂a偶臋 po r贸偶nych gie艂dach i starociach. Edytowane 10 Stycznia 2019 przez dziadek 0 Cytuj Ka偶dy stary cz艂owiek ma swoj膮 histori臋 i pow贸d, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomy艣l o tym, zanim mnie os膮dzisz. Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #941 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Dziadek - masz niesamowicie klimatyczny zak膮tek! To o艣wietlenie chyba tak dzia艂a. Widz臋 tam wszelakiej urody zegary. A jakie tam maluchy s艂odkie! Z lewej i prawej dwa :-DCho膰 drewniaki te wi臋ksze mn膮 w艂adaj膮 to takiego "maciupa" mog艂abym mie膰 ;-)聽Od 1979 roku masz roczne.. fju-fju.. Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
dziadek 聽聽 1293 #942 Napisano 10 Stycznia 2019 Od 1979 roku masz roczne.. fju-fju..Niestety, lata lec膮, czas ucieka, a w ciszy i spokoju wieczno艣膰 czeka.聽 0 Cytuj Ka偶dy stary cz艂owiek ma swoj膮 histori臋 i pow贸d, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomy艣l o tym, zanim mnie os膮dzisz. Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
LESKOS 聽聽 3470 #943 Napisano 10 Stycznia 2019 Widzisz ... st膮d ta ksywa DZIADEK聽 聽 聽 聽 0 Cytuj Czasem lepiej powiedzie膰 co艣, nie m贸wi膮c NIC!聽聽馃 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #944 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Wszystkich "wieczno艣膰" czeka :-)A na marginesie Dziadek, poza zegarami objawia tak rozleg艂e zainteresowanie hmm.. jakby to nazwa膰 - urokiem wsp贸艂oddzia艂ywania pierwiastka damsko - m臋skiego, 偶e w膮tpi臋 i偶 "pasuje" do swojego forumowego miana.. :-D Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
old time 聽聽 456 #945 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Pierwszego roczniaka kupi艂em w Sandomierzu w 1979 roku. By艂 to pi臋kny Becker w kt贸rym zakocha艂em si臋 od pierwszego spojrzenia. 聽聽聽Nast臋pne pozyskiwa艂em g艂贸wnie na warszawskim Kole i r贸偶nych innych gie艂dach.聽A od kilku lat "kom贸rki macierzyste" pozyskuje g艂贸wnie siedz膮c wygodnie przy tym biurku i ju偶 coraz rzadziej 艂a偶臋 po r贸偶nych gie艂dach i starociach. Nooooo to bedzie impreza-40 lecie zbieractwa :D .Niektorym mozesz wydac rozkaz teraz-na Belfast ruszamy !!!!!!!!!!!!!!!! :D .Ale mnie interesuje raczej kadra oficerska i dowodztwo :D Edytowane 10 Stycznia 2019 przez old time 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #946 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Najpierw 偶o艂nierze powinni zabezpieczy膰 granice ojczyzny - przynajmniej jeden na wybrze偶e!聽Podoficerka te偶 ma fajnych ch艂opak贸w :-) Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
tarant 聽聽 2971 #947 Napisano 10 Stycznia 2019 Szeregowi te偶 si臋 trafiaj膮 morowi 0 Cytuj Pozdrawiam Piotr 聽 Tolerancja musi by膰 nietolerancyjna wobec nietolerancji. N臎mec z Kr谩lovce 聽 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #948 Napisano 10 Stycznia 2019 Szeregowi te偶 si臋 trafiaj膮 morowi Przecie偶, 偶e tak :-)Nie wiem tylko czy Dziadek ma w swojej "armii" szeregowc贸w :-) 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
dziadek 聽聽 1293 #949 Napisano 10 Stycznia 2019 Szeregowi te偶 si臋 trafiaj膮 morowi Szeregowa starszyzna te偶 zostaje ze mn膮. Prawie wszystkie Beckery kt贸rych numeracja zaczyna si臋 od cyfr 16...... do 17...... w艂膮cznie, zostaj膮. 聽聽 0 Cytuj Ka偶dy stary cz艂owiek ma swoj膮 histori臋 i pow贸d, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomy艣l o tym, zanim mnie os膮dzisz. Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
janekp 聽聽 516 #950 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Pierwszego roczniaka kupi艂em w Sandomierzu w 1979 roku. By艂 to pi臋kny Becker w kt贸rym zakocha艂em si臋 od pierwszego spojrzenia. 聽聽聽 Nast臋pne pozyskiwa艂em g艂贸wnie na warszawskim Kole i r贸偶nych innych gie艂dach.聽 A od kilku lat "kom贸rki macierzyste" pozyskuje g艂贸wnie siedz膮c wygodnie przy tym biurku i ju偶 coraz rzadziej 艂a偶臋 po r贸偶nych gie艂dach i starociach. Ladne biurko,drugi od lewej z tego zdjecia przydalby mi sie ,parka chowa sie lepiej ...... Ja zbieram roczniaki od niedawna wiec nie ma czym sie pochwalic ale zarazil mnie dziadek . Edytowane 11 Stycznia 2019 przez janekp 0 Cytuj Znane s膮 tysi膮ce sposob贸w zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesi膰.聽 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach