Yodek 2548 #3851 Napisano 31 Maja 2019 O i takie dla "uczniów" bardziej Jestem wzrokowcem - zagadnienie z lektury powinnam naocznie prześledzić na "żywym" okazie, a tak to ślepym grochem o ścianę Nie mam ścisłego umysłu, raczej bardziej "luźny" to i teoria przelatuje gdzie niegdzie na wylot 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3852 Napisano 31 Maja 2019 Zdobyłam jedną z powyższych Wygląda na nieco łagodniejszą w "myśleniu".Tylko jednego się teraz boję - czy ja, jak sobie nazbieram uczonych ksiąg, czy będę mogła Was o cokolwiek się zapytać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3853 Napisano 31 Maja 2019 Zawsze ... I pamiętaj że nie ma głupich pytań ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3854 Napisano 31 Maja 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3855 Napisano 31 Maja 2019 O i takie dla "uczniów" bardziej Jestem wzrokowcem - zagadnienie z lektury powinnam naocznie prześledzić na "żywym" okazie, a tak to ślepym grochem o ścianę Nie mam ścisłego umysłu, raczej bardziej "luźny" to i teoria przelatuje gdzie niegdzie na wylot Przypomnę tylko, że macie udostępnione miejsce z cała niemal kolekcją polskojęzycznych podręczników zegarmistrzowskich w formie cyfrowej. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3856 Napisano 31 Maja 2019 Cichy, spokojny wieczór, w sam raz żeby coś porzeźbić. Dzieło toto nie jest, ale lepsza brzydka łata niźli piękna dziura. Wahadło Lenzora poszło na stół. Tylko łamię sobie głowę jak wywiercić dziurkę na wkręt (na okucie palca) we wklejonym drewienku żeby się wszystko nie rozlazło.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3857 Napisano 31 Maja 2019 Poczekaj do jutra aż klej osiągnie wytrzymałość mechaniczną. Wtedy nic się nie rozpadnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3858 Napisano 31 Maja 2019 Poczekaj do jutra aż klej osiągnie wytrzymałość mechaniczną. Wtedy nic się nie rozpadnieDziękuję Mam nadzieję, że klej wytrzyma mój napór.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3859 Napisano 31 Maja 2019 Dziękuję Mam nadzieję, że klej wytrzyma mój napór..Co jest za klej? Wstawka na zdjęciu wygląda na dopasowaną. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3860 Napisano 31 Maja 2019 Co jest za klej? Wstawka na zdjęciu wygląda na dopasowaną. Antiyodek extreme glue. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3861 Napisano 31 Maja 2019 Co jest za klej? Wstawka na zdjęciu wygląda na dopasowaną.Oj nie bijcie.. Klej na "W.. " (żeby nie było, że znów lokuję) Wstawka dopasowana, tak. Jakaś ósma czy dziewiąta dała się tam osadzić ale brzegi nierówne więc "dopasowanie" względne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3862 Napisano 31 Maja 2019 (edytowane) Oj nie bijcie.. Klej na "W.. " (żeby nie było, że znów lokuję) Wstawka dopasowana, tak. Jakaś ósma czy dziewiąta dała się tam osadzić ale brzegi nierówne więc "dopasowanie" względneDomyślam się, że W..ol do drewna To dobry klej mimo tych nierówności powinien jakoś trzymać. Edytowane 31 Maja 2019 przez Arek_Win 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3863 Napisano 31 Maja 2019 (edytowane) Domyślam się, że W..ol do drewna To dobry klej mimo tych nierówności powinien jakoś trzymać.Tak to "Wol" do drewna Jak przy wierceniu nie rozwalę to potem to wyrównam twardym woskiem, pobejcuję itd..A w sumie po co się męczyć..Bez wiercenia przykleję "Wolem" całą blaszkę i nic się nie rozleci Edytowane 31 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3864 Napisano 31 Maja 2019 Tak to "Wol" do drewna Jak przy wierceniu nie rozwalę to potem to wyrównam twardym woskiem, pobejcuję itd..A w sumie po co się męczyć..Bez wiercenia przykleję "Wolem" całą blaszkę i nic się nie rozleci Pięknie dopasowane i wklejone Wierć , spokojnie ... bez siły ,... bo i tak , samo wiertło , będzie ciągnąć , jak w masło . ( tak przypuszczam )Nie bierz za dużego wiertła . Lepiej takie samo jak śrubka , lub minimalnie mniejsze ( powiększyć zawsze możesz )Jak ostre wiertło , to czasem człowieka potrafi zaskoczyć , że tak szybko przeleci , aż na wylot .Delikatnie nawiercaj , a dalej też leciutko . Ostrożność nie zaszkodzi . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3865 Napisano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Dzięki PM ☺Właśnie mąż zakupił nowy zestaw wierteł, więc chyba są ostre. Nowe mogą zaskoczyć? Mnie wszystko, ciągle zaskakuje.Co to, że o takiej porze nie śpisz? Dzień dobry wszystkim Edytowane 1 Czerwca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3866 Napisano 1 Czerwca 2019 Dzięki PM ☺Właśnie mąż zakupił nowy zestaw wierteł, więc chyba są ostre. Dobrze wiedzieć, że nowe mogą "zaskoczyć" Co to, że o takiej porze nie śpisz? Dzień dobry wszystkimDzień dobry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3867 Napisano 1 Czerwca 2019 Dzień dobry Dzień dobry ☺Jak się do pracy nie wstaje to się śpi! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3868 Napisano 1 Czerwca 2019 Dzień dobry ☺Jak się do pracy nie wstaje to się śpi! Tak! Najpierw w piątek długo się siedzi przy komputerze (oglądałem co mnie ominęło, po tym gdy zaginąłem w akcji). Potem się odsypia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3869 Napisano 1 Czerwca 2019 Tak! Najpierw w piątek długo się siedzi przy komputerze (oglądałem co mnie ominęło, po tym gdy zaginąłem w akcji). Potem się odsypia.Odsypianie? Wpół do szostej "na nogach" w sobotę.. Fakt, spanie do południa zapomniałam jak wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3870 Napisano 1 Czerwca 2019 Muszę szybko zacząć dzień. Idę na działkę, a przed działką trzeba pójść na basen. Mam mnóstwo pieniędzy (ok 300zł) na karnecie ważnym do 03.06.19. :-/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3871 Napisano 1 Czerwca 2019 Muszę szybko zacząć dzień. Idę na działkę, a przed działką trzeba pójść na basen. Mam mnóstwo pieniędzy (ok 300zł) na karnecie ważnym do 03.06.19. :-/Ojej - trzeba szybko pływać żeby "wydać" tyle pieniędzy z karnetu. Tylko ostrożnie, bo sił na prace działkowe zbraknie. Zrobiło sie wreszcie ciepło to zapewnie jest sporo do zrobienia na działce. A jutro zakwasy w mięśniach gwarantowane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3872 Napisano 1 Czerwca 2019 Spanie do południa to strata czasu. Poza tym traci się najpiękniejszą porę dnia. Ja uwielbiam wiosenno letnie poranki;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3873 Napisano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Ojej - trzeba szybko pływać żeby "wydać" tyle pieniędzy z karnetu. Tylko ostrożnie, bo sił na prace działkowe zbraknie. Zrobiło sie wreszcie ciepło to zapewnie jest sporo do zrobienia na działce. A jutro zakwasy w mięśniach gwarantowane Chcę zbić 30 zł w dwa dni, tak by przedłużyć karnet za 35 zł/miesiąc, by kwota nie rosła. Pracy na działce jest pełno. Wzeszło sporo więc trzeba haczkoczać i plewić na kolanach. Edytowane 1 Czerwca 2019 przez Arek_Win 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3874 Napisano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Spanie do południa to strata czasu. Poza tym traci się najpiękniejszą porę dnia. Ja uwielbiam wiosenno letnie poranki;-))Ja też ale niekoniecznie np. w kuchni przy garach ☺ Niestety nie mam domku tylko mieszkanie w bloku, nie ma gdzie rano się poszwędać boso po rosie. Jest tylko balkon ale trudno rano wywalić się w koszuli nocnej i starganą okrywą włosową bo zaraz ktoś zobaczy i będzie głupio, albo nagra i będzie wrzutka na "wiocha.pl" Chcę zbić 30 zł w dwa dni, tak by przedłużyć karnet za 35 zł/miesiąc, by kwota nie rosła. Pracy na działce jest pełno. Wzeszło sporo więc trzeba haczkoczać i plewić na kolanach."Haczkoczać"!?No coś pięknego! Już lubię haczkoczanie! U nas się "haka" ale to tak ładnie nie brzmi Edytowane 1 Czerwca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3875 Napisano 1 Czerwca 2019 (edytowane) "Haczkoczać"!?No coś pięknego! Już lubię haczkoczanie! U nas się "haka" ale to tak ładnie nie brzmi może być też hakać , ale podobno to jest niepoprawne. Haken chyba po niemiecku. Edytowane 1 Czerwca 2019 przez Arek_Win 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach