Yodek 2549 #7801 Napisano 17 Października 2020 (edytowane) Robilim, i robilim, i skończyłam mozolenie.. Złożona, geometria trzyma, drzwiczki weszły idealnie. Germania a.d ok. 1875 - TADAM! 🖐️🤗 The end.. Edytowane 17 Października 2020 przez Yodek 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #7802 Napisano 17 Października 2020 Noooo Ładnie ten stłumiony połysk uzyskałaś . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2975 #7803 Napisano 17 Października 2020 8 minut temu, PM1122 napisał: Noooo Ładnie ten stłumiony połysk uzyskałaś . Nic nie uzyskała. Koty rzuciły urok i tak to postrzegasz 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #7804 Napisano 17 Października 2020 Koty zdalnie nie rzucają .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2975 #7805 Napisano 17 Października 2020 3 minuty temu, Yodek napisał: Koty zdalnie nie rzucają .. Tobą też sterują. Może bezpośrednio, ale jednak 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1385 #7806 Napisano 17 Października 2020 Panowie, czapki z głów. Yodek to MISTRZ!! 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #7807 Napisano 17 Października 2020 (edytowane) 21 minut temu, tarant napisał: Tobą też sterują. Może bezpośrednio, ale jednak Sterują... Jestem im powolna od niemowlęcia - syjam mnie uwiódł 😆 16 minut temu, dziadek napisał: Panowie, czapki z głów. Yodek to MISTRZ!! Dziękuję.. Do mistrzostwa jeszcze daleka droga. LES i Bartek mną zdalnie sterują to czasem się coś uda 😝😆🖐️ PS. Kolejnego czarnego nie będzie 😑 Edytowane 17 Października 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #7808 Napisano 17 Października 2020 (edytowane) Dziadek powiedział,,MISTRZ" i nikt tu nie zaprzeczy. Edytowane 17 Października 2020 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #7809 Napisano 17 Października 2020 PM - cieszy mnie to ale różnica pomiędzy mną, a Mistrzem jest taka, że ja mnóstwa rzeczy nie wiem, a Mistrzowie wiedzą wszystko.. Bartek i LES mają mojego brzęczenia zapewne po dziurki w nosie 🤗 Tu jest tylu forumowiczów, których wiedza przekracza moją o lata świetlne. I pozostaje mi dziękować, że chce im się tłumaczyć 🖐️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2975 #7810 Napisano 17 Października 2020 Małgosiu! Jesteś naszą (tj starych forumowych pierników) dumą i nadzieją. Dwa lata (ledwie!) wkrótce zlecą od Twojego oficjalnego, tj w tym temacie debiutu. Trochę tu siedzę, i nie spotkałem jeszcze przypadku tak spektakularnego rozkwitu umiejętności praktycznych i przyrostu wiedzy teoretycznej. 1 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #7811 Napisano 17 Października 2020 (edytowane) 11 minut temu, tarant napisał: Małgosiu! Jesteś naszą (tj starych forumowych pierników) dumą i nadzieją. Dwa lata (ledwie!) wkrótce zlecą od Twojego debiutu. Trochę tu siedzę, i nie spotkałem jeszcze przypadku tak spektakularnego rozkwitu umiejętności praktycznych i przyrostu wiedzy teoretycznej. Dziękuję - i mnie zatkało 🥺 PS. Zrobię sobie zrzut posta bo mi nie uwierzą ..pochwała od Padre 😃 Edytowane 17 Października 2020 przez Yodek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #7812 Napisano 17 Października 2020 3 godziny temu, Yodek napisał: Robilim, i robilim, i skończyłam mozolenie.. Złożona, geometria trzyma, drzwiczki weszły idealnie. Germania a.d ok. 1875 - TADAM! 🖐️🤗 The end.. Oszszsz ty w dziuplę... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #7813 Napisano 17 Października 2020 Dodam tylko, że do tego mamy profesjonalne tło zdjęć - tzw umbra palona, najbardziej uniwersalne tło w profesjonalnej fotografii reklamowej ...👍👌 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6524 #7814 Napisano 17 Października 2020 (edytowane) 4 minuty temu, LESKOS napisał: zw umbra palona, Że co ?? Ty rozróżniasz kolory i to w większej ilości? 👍 Yodek jesteś "the best" może kiedyś osiągnę taki poziom w zegarach... Edytowane 17 Października 2020 przez mkl1 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #7815 Napisano 17 Października 2020 (edytowane) No tak z ponad setkę ... Polecam , w wikipedii jest to w miarę dobrze usystematyzowane ... (fotografia mnie zmobilizowała do nauki) https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_kolorów Edytowane 17 Października 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #7816 Napisano 17 Października 2020 No to leżę ..... oczywiście z kolorami . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6524 #7817 Napisano 17 Października 2020 25 minut temu, LESKOS napisał: No tak z ponad setkę ja tylko te które są mi potrzebne.. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #7818 Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Germania poszła na ścianę, a teraz oględziny pudła wiedeńczyka (jakiegoś Eduarda Pfajfer'a chyba 🤣🤣) Uuu, moja droga - skrzynka ta swoim nędznym stanem nie odzwierciedla stanu mechanizmu - tam kupa brudu ale pod brudem wygląda jakby nigdy nie był ruszany. Łby śrub idealne, a pod stalowymi kółkami blokującymi płyty i mocującymi tarczę nie widać śladów ich wyciągania lub wciskania 😳 Skrzynia trzymała się kiedyś na 60 deka gwoździów, fornir na plecach się odspoił po całej długości, plecy lekko wypuczone i pęknięte po długości, listwy boczne skrzyni od tyłu zgniły. Jakby było jeszcze mało to trza brodę, koronę i oszklić skrzynkę. Z rok mi zejdzie LES - coś mi się wydaje, że albo mnie wywal z Whatsapp'a albo się dobrze zastanów 😆👍 Bartek - z Tobą będzie nie lepiej 😝 Ajloviu Was 🥰🥰🥰 (Wszystkich 🤗) Edytowane 18 Października 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #7819 Napisano 18 Października 2020 Noo , ktoś gwoździował z zapałem Dasz radę !! Nie takie dechy Yodek robiła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #7820 Napisano 18 Października 2020 (edytowane) 40 minut temu, PM1122 napisał: Noo , ktoś gwoździował z zapałem Dasz radę !! Nie takie dechy Yodek robiła Oczywiście, mam zamiar dać 😉 Ludzie! Co too?? 😳😳😳 Znalazłam - Josef Strobl - wytwórca gongów do zegarów ☺️ Edytowane 18 Października 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #7821 Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Powiem tak 🤔 , wreszcie musisz naprężyć muskuły i ruszyć porządnie głową. Naprawa wymaga wstawek (uzupełnienie braku w listwie) i klejenia , uzupełniania drobnych ubytków, ich krycia, gruntowania , dobierania barw na ubytkach, politurowania z doborem podkładu... Wszystko powoli fragment po fragmencie - to nie fabryka, trzeba przemyśleć każde działanie - to taki egzamin ... praca "czeladnikowska". I nie żadna tam stolarka ... 😉 Ps . warto to potraktować po myciu jednym ze środków grzybobójczych bo widać pierwsze niepokojące objawy (zacieki) być może to jakiś pierwszy objaw pleśni... być może nie aktywny już ale ... Edytowane 18 Października 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #7822 Napisano 18 Października 2020 Będę się zmagać. Najgorzej widzę to uzupełnienie braku w listwie 😑 Dzięki 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #7823 Napisano 18 Października 2020 (edytowane) No to już jest taka zabawa z doborem listwy i dopasowaniem ... ale myślę że da się ten zegar z tą skrzynka doprowadzić do ładnego stanu . Edytowane 18 Października 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #7824 Napisano 18 Października 2020 Chyba czas "powąchać" paraloidu i się z nim zaprzyjaźnić. Nauczyć się z nim obchodzić.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #7825 Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Niekoniecznie paraloidu, choć miejscowo w celu wzmocnienia struktury też , ale na plecach użył bym coś "mniej inwazyjnego" - tylko lekkie zabezpieczenie . Jest masa środków, ja używam do czystego drewna preparatu Tytan, a potem profilaktycznie Altaxu... nie zostawiają po sobie śladów. (trochę zapachu) Edytowane 18 Października 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach