PM1122 1786 #3176 Napisano 4 Maja 2019 Też tak myślę ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3177 Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) Zastanawiam się po co ktoś w Holandii tyle energii włożył w te zegary. Może pasjonat i mu się zmarło czy cuś...Zegary od nieboszczyka? Niech spoczywa w pokoju. Mam nadzieję, że nie niosą klątwy. Ciekawe ilu właścicieli tych zegarów już odeszło z tego świata. Poproszę ślicznie Anansi, to może skan skrzyni nr 561 z katalogu podeśle mi w większej rozdzielczości jeśli ma. Mogłabym dostrzec więcej detali Też tak myślę !Po czym przypuszczacie, że to od jednego właściciela? tak , jakby kto miał zdjęcie... Mam ten sam problem , ale u góry GB i szukam jakiegoś zdjęcia.To samo będzie z tralkami w koronie Borussi.. na oko chyba trzeba coś dobrać bo skąd brać wzory.W guglu tylko gadżety Bundesligi się pokazują Edytowane 4 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3178 Napisano 4 Maja 2019 Takie kolekcje przeważnie pochodzą z czyszczenia domu po np. zmarłej osobie. Przyjeżdża firma i za wylicytowaną kwotę zabiera wszystko. Nie wiem czy dobrze widziałem ale na wszystkich zegarach jest taka żółta naklejka, a może nie na wszystkich. Poza tym te holenderskie gazety... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3519 #3179 Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) Co do tych obrazków z katalogów Lenzkircha zalecałbym pozostawienie pewnego dystansu podczas rekonstrukcji. Ewidentnie część to licentia poetica tworzącego te ryciny. Wagi są mikroskopijne, drążki wahadeł cienkie jak stalowe, soczewka bez wcięcia u góry. Wielkość górnych sterczyn i to, że trzy dolne są identyczne też budzi wątpliwości.A teraz spam. Zachęcam do głosowania:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/175033-wyzwanie-mechanizm-zegara-w-czerni-i-bieli-anansi-vs-master-yoda/?mode=show Edytowane 4 Maja 2019 przez Anansi 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3180 Napisano 4 Maja 2019 Co do tych obrazków z katalogów Lenzkircha zalecałbym pozostawienie pewnego dystansu podczas rekonstrukcji. Ewidentnie część to licentia poetica tworzącego te ryciny. Wagi są mikroskopijne, drążki wahadeł cienkie jak stalowe, soczewka bez wcięcia u góry. Wielkość górnych sterczyn i to, że trzy dolne są identyczne też budzi wątpliwości.Image 2.jpgA teraz spam. Zachęcam do głosowania:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/175033-wyzwanie-mechanizm-zegara-w-czerni-i-bieli-anansi-vs-master-yoda/?mode=showAle na zegar Franka Wieganda czy na ten z muzeum zegarów wieżowych z Gdańska?podpisał... wasz zboczeniec... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3519 #3181 Napisano 4 Maja 2019 Na lepsze zdjęcie...szczególarzu 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3182 Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) Co do tych obrazków z katalogów Lenzkircha zalecałbym pozostawienie pewnego dystansu podczas rekonstrukcji. Ewidentnie część to licentia poetica tworzącego te ryciny. Wagi są mikroskopijne, drążki wahadeł cienkie jak stalowe, soczewka bez wcięcia u góry. Wielkość górnych sterczyn i to, że trzy dolne są identyczne też budzi wątpliwości.Image 2.jpgA teraz spam. Zachęcam do głosowania:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/175033-wyzwanie-mechanizm-zegara-w-czerni-i-bieli-anansi-vs-master-yoda/?mode=showAchaaa! Licencja poetica!I bażo dopcie Kupię a'la w podobie bez strachu, że mnie ktoś opiórka za brak staranności .. hehDziękuję Końkurś? Phi...Nie wstawiam swojego bo i tak w cuglach najpiękniejsze Edytowane 4 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3183 Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) Co do tych obrazków z katalogów Lenzkircha zalecałbym pozostawienie pewnego dystansu podczas rekonstrukcji. Ewidentnie część to licentia poetica tworzącego te ryciny. Wagi są mikroskopijne, drążki wahadeł cienkie jak stalowe, soczewka bez wcięcia u góry. Wielkość górnych sterczyn i to, że trzy dolne są identyczne też budzi wątpliwości.Image 2.jpgA teraz spam. Zachęcam do głosowania:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/175033-wyzwanie-mechanizm-zegara-w-czerni-i-bieli-anansi-vs-master-yoda/?mode=show To będzie takie coś ... z gesso - niecałe 2 cm średnicy niecałe 3 wysokości... Edytowane 4 Maja 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3184 Napisano 4 Maja 2019 Końkurś? Phi...Nie wstawiam swojego bo i tak w cuglach najpiękniejsze Wiadomo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3519 #3185 Napisano 4 Maja 2019 Końkurś? Phi...Nie wstawiam swojego bo i tak w cuglach najpiękniejsze Sssdrajcy. Ssły Yodek, niedobry. Fibo tesz ssssły... 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3186 Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) To będzie takie coś ... z gesso - niecałe 2 cm średnicy niecałe 3 wysokości...Ajj!Masz w swoim takiego "zypolka"? Z gesso.. Ale numer. Zaraz sobie obrazek zapisze. Kto wie, może kiedyś się napatoczę- dzięki Sssdrajcy. Ssły Yodek, niedobry. Fibo tesz ssssły...Ojtam-tam..Głos dałam, jak Padre przykazali A, że każda Yoda swój ogonek (zegarek) kocha, to co ja poradzę.Moja Baba ma najcudniejsze zEmby Kinio kazawszy na wieżowy... PS. Przechwycić obraz na komórce z miniaturki zdjęcia podczas jazdy w samochodzie na wybojach, to wyczyn Pojechałam do Ikeły kupić ładowarkę bezprz. za 59 zł, a wydałam 200 PLN.. Edytowane 4 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3519 #3187 Napisano 4 Maja 2019 No fakt. Samodzielnie wyszorowane zęby to powód do dumy. Jak w przedszkolu 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3188 Napisano 4 Maja 2019 No fakt. Samodzielnie wyszorowane zęby to powód do dumy. Jak w przedszkolu Niektórzy do dziś nie opanowali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #3189 Napisano 4 Maja 2019 A bo jakoś tak te cienie i nastrój... Górny był zbyt dziarski, jak na moje dzisiejsze samopoczucie. Fotki obie śliczne. Zresztą wiesz Sensei, trzeba trochę innym na zachętę, by wyleźli z naręcznych i zajęli się prawdziwym pięknem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3190 Napisano 4 Maja 2019 A bo jakoś tak te cienie i nastrój... Górny był zbyt dziarski, jak na moje dzisiejsze samopoczucie. Fotki obie śliczne. Zresztą wiesz Sensei, trzeba trochę innym na zachętę, by wyleźli z naręcznych i zajęli się prawdziwym pięknem .Bo ten dolny zdjęć to horrorczany, a ja lubię się zestraszyć.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3191 Napisano 4 Maja 2019 Jesteś jeszcze w Posen? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3192 Napisano 4 Maja 2019 Jesteś jeszcze w Posen?Jestem pod Posen - Golenhofen 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3193 Napisano 4 Maja 2019 No bo chyba mam taka wagę jaką potrzebujesz, ale już jestem u siebie w Puschkau... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3194 Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) No bo chyba mam taka wagę jaką potrzebujesz, ale już jestem u siebie w Puschkau...Opss..No to klops Moje chlopaki to już ferment na chmielu degustują, a ja domowej roboty nalewkę z aronii, bo to zimno w Waszym Posen'ie i pod Posen'ie jak w psiarni. Nie ma jak się przemieścić żeby móc odkupić wagulkę..Ale dzięki za pamięć! :D Zapuszkowaliście się w Puschkau.. Edytowane 4 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3195 Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) Ta.... No to smaszszsznechooo... Edytowane 4 Maja 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3196 Napisano 4 Maja 2019 Ta.... No to smaszszsznechooo... Dsssienkujemyy, odbija mi się liśćmi aronii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3519 #3197 Napisano 4 Maja 2019 Ossstateczny bukiet wyklaruje się nad ranem . 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3198 Napisano 4 Maja 2019 Ossstateczny bukiet wyklaruje się nad ranem .Będzie wstrzonśniente i zmieszane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #3199 Napisano 4 Maja 2019 Z oliwkami na fajansie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3200 Napisano 4 Maja 2019 No tak będzie się działo . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach