Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Yodek

Porady potrzebuję 😊

Rekomendowane odpowiedzi

Bardziej potrzebne jest wyczucie:-)

To prawda - wyczucie - ale jak niezrównany mistrz Fibo rzecze - krzepkość jest seksi - co ja tam będę tłumaczyć - Wasze Kobiety Życia to czym uwiedliście, przecież że nie wyszywaniem na tamborku. Jakie to słodkie gdy mąż, partner coś "połamie" :P

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczucie najważniejsze, jednak niech nas podziwiają Panie. Więc krzepkość w garściach jest niezbędna, no proszę Was!

Ta kwestia jest poza sporem ! :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze  :blink: już wolę czytać o paletach, czopach, kotwicach ... miało być już fachowo, a wyszło znowu jak na portalu randkowym  :ph34r:

Idę spać ...

;)

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tu o paletach, czopach, kotwicach opowiadać, nuda, wszystko wiadomo... :P

Rozumiem o dezintegracji granularnej spoiw glutynowych, albo o pyrolizie polimetakryalnu metylu, to i owszem... B)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A komu potrzebna wiedza na temat czasowego rozkładu spoiw malarskich i na termicznego oczyszczanie szkła akrylowego ? :ph34r:

Konserwacja Toruń ? studiujesz ?

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam Leszek! 

Jak pierwszy raz postanowiłem sypnąć 100m, to mój Master powiedział: po cholerę to robimy? Po diabła musimy tam nurkować? Obok stały butle z różnymi gazami, czujniki, maski, wózki, samochód, sprzętu od cholery. 

To ja go pytam: a Ty dlaczego? A on- dla dziewczyn, to oczywiste. Jak to dobrze przemyślałem, miał rację. No, dla dziewuch. W końcu wyłazisz z wody i jesteś półbóg.

Co za miłe uczucie! 

Czopy, kotwice i półmostki też dla Pań, co nas podziwią, gdy mają akurat czas na grzeczności malując pazury  :D.A zegary korzystają. Yodek pięknie napisał(a)... Nie ma się co boczyć  :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki support mały przecież.

Zegar mój? Mój. Położyłam go u Mistrza dla ratowania..mam więc wkład w uczone rozmowy. :)

Być może jeszcze uda się co obejrzeć ze stołu operacyjnego.

Obiecuję, że się zamknę ;)

Dzień dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no żartowałem ;) ;) :)

Choć powiem wam że brakuje mi ostatnio merytoryki w naszych dyskusjach.

Ale co tam ... jest w końcu maj i od dzisiaj ma być już ładnie ...

Miłego dnia !

;)

Edytowane przez LESKOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Merytorycznych wpisów niewiele ale na to ja już nie mam wpływu..

Zabiegam żeby dyskusja toczyła się w ogóle, ale to od Was zależy co i kiedy merytorycznego zamieścicie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Merytorycznych wpisów Ci brak po postach longcase? No proszę... I dzień dobry oczywiście  :). Ptaki latają, dzień się budzi, pięknie jest!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki support mały przecież.

Zegar mój? Mój. Położyłam go u Mistrza dla ratowania..mam więc wkład w uczone rozmowy. :)

Być może jeszcze uda się co obejrzeć ze stołu operacyjnego.

Obiecuję, że się zamknę ;)

Dzień dobry

Jakieś zdjęcia na pewno będą. Przecież lubimy je oglądać :-)

No i jest szansa przy okazji na jakiś konstruktywny spór:-) w przyjaznej atmosferze rzecz jasna:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O! W takim razie czekamy na kolejne zdjęcia i dyskusje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się utoczyć jakąś tuleje;-) może mi się uda:-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze  :blink: już wolę czytać o paletach, czopach, kotwicach ... miało być już fachowo, a wyszło znowu jak na portalu randkowym  :ph34r:

Idę spać ...

;)

Dzień dobry.

Obiecuję już nigdy więcej nie rozpętywać dyskusji o "krzepie" , "rzepie" i "paletach" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry.

Obiecuję już nigdy więcej nie rozpętywać dyskusji o "krzepie" , "rzepie" i "paletach" ;)

Ależ rozpętuj jak najbardziej.... ja tam lubię ciekawe pogaduchy;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpętuj, to piękne jest!  :D.

Idę spać, bo już skowronki obudzone, więc świergolą pięknie. Trzeba się czarną peleryną nakryć i posapać. Mój czas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idę spać, bo już skowronki obudzone, więc świergolą pięknie. Trzeba się czarną peleryną nakryć i posapać. Mój czas...

Drakula ? :)

Ależ rozpętuj jak najbardziej.... ja tam lubię ciekawe pogaduchy;-)

Ja też lubię. Ale ze względu na wiek, charakter oraz to że jestem amatorem a nie praktykiem - obiecuję sobie - "nigdy więcej"

A potem jakiś "diabeł" mnie podkusi :)

/zwłaszcza kiedy jestem jeszcze w opozycji/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fibo z innej galaktyki jest :D

A takie votum separatum od własnego wpisu - a przepraszam - dyskusja na temat niewinnej blaszki ciernej to nie była merytoryczną? A że tylko śmieszna? Dla mnie bynajmniej..

Kosmicznie dużo ciekawych rzeczy żem od Was czytała..

A urznąć dam se włosy, że nie tylko dla mnie. Początkującym ku pomocy wielka rzecz była..o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się wydało, nie Drakula, gdzież bym śmiał, ale sługa jak najbardziej. Dobra, miłego dzionka w promieniach palącego słońca, muszę odpocząć i się przygotować do zmroku  :ph34r:. A wieko coraz cięższe....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zamontowałem napinacz liny naciągowej do zegara w Nowym Stawie... Ciekawe czy zadziała.

Muszę jechać po rębarkę do gałęzi, a tu deszcz pada... Chyba nici z prac ogrodowych...  Czy lisy zagrażają kotom?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę tak. Gdy małe, albo starutkie. Kot w sile wieku się najczęściej wygryzie. Lisy są dosyć bezwzględne, zabijają bez litości słabsze zwierzaki. Trzeba pilnować, lub psa zaprowadzić. Psy dają radę i zniechęcają. 

Rębarka? Co wywaliłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tuje, cały szpaler pier.... tuji... Chciałem to spalić, ale ogień z tuji jest nie do opanowania, a dookoła sąsiedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fibo z innej galaktyki jest :D

A takie votum separatum od własnego wpisu - a przepraszam - dyskusja na temat niewinnej blaszki ciernej to nie była merytoryczną? A że tylko śmieszna? Dla mnie bynajmniej..

Kosmicznie dużo ciekawych rzeczy żem od Was czytała..

A urznąć dam se włosy, że nie tylko dla mnie. Początkującym ku pomocy wielka rzecz była..o

Tak , jak najbardziej merytorycznie ! :)  Taka niepozorna łódeczka , a ile możliwości ... i spinka do włosów i groszek zielony .

Zagadnienie , dość szeroko omówione i faktycznie w wersji dla początkujących  :) 

Dobre rady dla wszystkich :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłych snów fibo (cosik słabo usypianie idzie - czuwa - chyba że przez sen ;) )

Kot domowy, nie nauczony zagrożeń ze strony dzikich zwierząt bedzie zawsze na słabszej pozycji.

Bardzo pilnować trzeba szczepień, zwłaszcza przeciwko wściekliźnie.

A "tujów" tak dużo że trza karczować? Ja tam lubię mieć szpaler zielony przeciw wścibskim oczom :)

PS - PM - i mi i Tobie te rady ku pokrzepieniu w potrzebie się przydadzą ☺

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez tuji sąsiedzi będą cię mieć jak na patelni ...  :D  ;). osobiście kocham zarośnięte wszystko po same czubki.

U mnie ogród po tych deszczach oszalał w zieleni ... wszystko rośnie XXL.

Na domu kolejne gniazdo, tym razem rudzika ... trzeba powoli i ostrożnie wychodzić z domu bo parę metrów  od drzwi koło rynny. Jak się przechodzi to widać tylko oczko samiczki siedzącej na jajkach ... :ph34r:.

Od czasu jak wycięto w zeszłym roku mały zagajnik wszystko przeniosło się do nas... ptaki, jeże, łasica, sarny(koło domu śpi z 7-8) i 2 zające ...  ;).

No i jak tu cokolwiek robić w ogrodzie, jak wszystko masowo zakłada rodziny . :blink:

post-92919-0-44594700-1557989372_thumb.jpg

Edytowane przez LESKOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi