Yodek 2548 #776 Napisano 6 Stycznia 2019 Jak narazie wszystko się zgadza:-)Longase1 - widzisz - coś mi tam wbiłes do głowy, i to skutecznie :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #777 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Gosia, nie ma podanego wymiaru i wprawdzie to URANIA, ale sprawdź czy ta czasem tarcza nie pasuje - wystarczy same porcelanki podmienić. Wg mnie to 20-tka ....telefon na stronie , cena do przyjęcia , może coś spuści. https://allegro.pl/tarcz-linkowy-urania-friburg-i7764051257.html Edytowane 6 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #778 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) LES - Dziękuję! Już molestowałam tego sprzedawcę - to aukcja powtórna, była pod koniec roku i nie sprzedała się. Tarcza niestety nie chciała być 20,5 tylko 18,5 cm... :-)Żeby nawet za 200 czy 250 zł była w dobrym stanie, to bym brała ;-)♡♡♡ Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #779 Napisano 6 Stycznia 2019 No to trzeba będzie dokupić do tej tarczy narzędzie: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #780 Napisano 6 Stycznia 2019 LES - Dziękuję!Już molestowałam tego sprzedawcę - to aukcja powtórna, była pod koniec roku i nie sprzedała się. Tarcza niestety nie chciała być 20,5 tylko 18,5 cm... :-)♡♡♡No dobrze.... Ale czy przymierzałaś jakąś 18.5 do tej szafy??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #781 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Przykładałam z Konkory 18,5 cm i tak jak Opatrzność stwierdzili - szczelina szerzy się pod sklepieniem drzwiczek.Bez przerabiania sklepienia w drzwiczkach się by nie obyło...Niestety nad moim stolarstwem LES ręce załamywali - nie urznę sama tego w łuku ...No to trzeba będzie dokupić do tej tarczy narzędzie:Walec_parowy_w_Muzeum_Zagłębia_Staropolskiego_w_Sielpi.jpgOoo...takiego narzędzia mi brak!!! Samorobiącewszystkomające! Szast prast i rozwałkujemy nawet 14,5 na 20,5 !Może w leasing dazdzo? :-DNie.. nie mam komórki na wungiel Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #782 Napisano 6 Stycznia 2019 To błąd. Walec jest zgodny z naszą rządową ekologiczną ideologią 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #783 Napisano 6 Stycznia 2019 Mam do panstwa zapytanie, jaky ma byč prawidlowy uchwyt wahadla? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #784 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Mam do panstwa zapytanie, jaky ma byč prawidlowy uchwyt wahadla?Zrób zdjęcie tylnej płyty razem z mostkiem kotwicy Edytowane 6 Stycznia 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #785 Napisano 6 Stycznia 2019 Ale dlaczego tutaj wstawiłeś ten zegar? Jest na węgiel, albo czy ma chociaż tarczę 20,5 cm? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #786 Napisano 6 Stycznia 2019 Ale dlaczego tutaj wstawiłeś ten zegar? Jest na węgiel, albo czy ma chociaż tarczę 20,5 cm? cffbe2c5-2ce8-4c1a-aa4b-fdf83393186e.jpgPrepraszam, porady potrzebuje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #787 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) To błąd. Walec jest zgodny z naszą rządową ekologiczną ideologią O tak jest zgodny. Kurcze może na balkonie tona wungla się pomieści? Gorzej z miejscem parkingowym pod blokiem... Marian72 - piękny zegar... ☺Dobrze, dobrze - Marian72 mile widzany gość! Marianku - chodź, siadaj - zrobię Ci kawy i ciacho zaserwuję :-) Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #788 Napisano 6 Stycznia 2019 No dobra, żartujemy sobie w tym temacie. Pokaż zdjęcie werku od tyłu. To jakiś epigon mocowania Elsnera. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #789 Napisano 6 Stycznia 2019 Dzienkuje,jutro wyszle zdjencie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #790 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Tarant to Pasterz Miłościw (ale rąbnie jak koziołki fikają).. :-D Chyba temat wątku już niepasujący...Może ktoś ma pomysł? "Śmieszne rady i porady"? Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #791 Napisano 6 Stycznia 2019 Tarant to Pasterz Miłościw (ale rąbnie jak koziołki fikają).. :-DChyba temat wątku już niepasujący...Może ktoś ma pomysł? "Śmieszne rady i porady"?Ale przepraszam że co.... że się wątek wyczerpuje??? Czy może źle coś zrozumiałem:-/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #792 Napisano 6 Stycznia 2019 A mogłabyś wrzucić zdjęcie !!! Czyli , ujęcie zegara z zamkniętymi drzwiczkami , tylko ten fragment gdzie tarcza z założonymi wskazówkami !!!Bo chyba takiego nie widzieliśmy , a było przypuszczenie , że mogła być wcześniej tarcza 18,5 !!!Więc jak to wygląda .... obwód tarczy do skrzyni i czy wskazówki na pewno nie są mniejsze , jak w 18,5 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #793 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Ale przepraszam że co.... że się wątek wyczerpuje??? Czy może źle coś zrozumiałem:-/O wyczerpaniu to suweren decyduje. Jak nie zechce pisać, odpowiadać, radzić, podpuszczać, uwodzić to wątek zdechnie ;-) Miałam na myśli, że pierwotny tytuł wątku nie za bardzo pasuje do jego formuły, może zbyt mylący i że może go zmienić - tytuł... ☺ PM - zaraz zrobię zdjęcie. Pragnę nadmienić że skrzynia taka w sobie jest, taka dość szeroka, masywna i taka 20 cm tarcza harmonizuje z całością moim zdaniem ale ja to naprawdę mało zegarów widziałam ;-) Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #794 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Faktycznie że jest precyzyjnie wpisana w drzwi:-/Musi być oryginalny rozmiarZ drugiej strony nie jest z tą tarczą tak źle... mnie chyba by nie przeszkadzało Edytowane 6 Stycznia 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #795 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Faktycznie że jest precyzyjnie wpisana w drzwi:-/Musi być oryginalny rozmiarOddam królestwo za duża tarczę!Gdzie się podziały tarcze! Zdejmę papier, poszlifuję podkład, naniosę emalię wannową, jak wyschnie to wyślę do Longcase1- zamówię malowanie cyfr bo potrafi malować (i farbę zaczarowaną ma i nie trzęsą mu się ręce), a potem będę w ratach spłacać rachunek, haha-ha! ;-)Takiej tarczy nie miałby nikt...o Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #796 Napisano 6 Stycznia 2019 Muszę przyznać , że faktycznie wszystko spasowane !!!! Więc , nie spoczniemy i znajdziemy ..... ewentualnie walcowanie 18,5 , lub zrobienie nówki !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #797 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) No niestety tarcze 20.5cm są zdecydowanie rzadkie. Malowanie nowej już ostateczności Edytowane 6 Stycznia 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #798 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Faktycznie że jest precyzyjnie wpisana w drzwi:-/Musi być oryginalny rozmiarZ drugiej strony nie jest z tą tarczą tak źle... mnie chyba by nie przeszkadzałoWokół środka jest spękana - załamana mocno i PASKUDNIE-PASKUDNIE odbija światło... buuuu PM - kupię jakąś 18,5 cm, Tarant znalazł "narzędzie" - ja poczekam, aż Ty zjdziesz do ojczyzny i poproszę Cię żebyś pokierował tym walcem parowym!! Ja nie TRAFIĘ W TARCZĘ - rozwalę blok!!! Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #799 Napisano 6 Stycznia 2019 Będziesz musiała dokładnie zwymiarować tą istniejącą tarcze. Może coś się trafi popytam tu i tam;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #800 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Ładny zegar. W tego typu zegarach tarcz 20,5 cm jakoś nie kojarzę.Oczywiście czasem kształt samej ramki jest taki że średnica całej tarczy włącznie z ramką jest nieco mniejsza.Natomiast tarcze 21 cm to są i same w sprzedaży czasem się trafiają. Oczywiście są na ogół nieco droższe niż tzw. 18. Edytowane 6 Stycznia 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach