Yodek 2548 #901 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Niesamowity wątek... Co Wy FB nie macie...? Eeee.. no ja nie mam.. Mężowego czasem używam.. A ten wątek tu "śmieci" wg Ciebie?No ja czasem mam mieszane uczucia co do zasadności istnienia wątku w przeważającej części "o niczym" i czy części forumowiczów nie drażni jego formuła. To taki "eFBuczek" forumowy... Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #902 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Niesamowity wątek... Co Wy FB nie macie...? Nie, ja nie mam. FB to kanał i ścierwo pierwszej wody... Edytowane 10 Stycznia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #903 Napisano 10 Stycznia 2019 Przed przeczytaniem Kiniowej odpowiedzi "zakładam" szkoleniowy kombinezon ochronny, chełm i parasol ..haha :-DRiposty aż w pięty czasem idą :-,P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #904 Napisano 10 Stycznia 2019 Niesamowity wątek... Co Wy FB nie macie...? Nieee , to nie ,,FB,, !!!To wątek ,,porady potrzebuję,, Sprawy zegarowe i cały czas chętnie pomagamy i zaradzamy , na mnóstwo problemów .A że czasem coś nie w temacie , to nawet ciekawiej i temat żyje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #905 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) FB ma każdy ... mnie się już nawet nie chce tam zaglądać taki chłam tam leci i żer dal komercji reklamowej... A Yodka to mamy tylko tu ... (nie ma nawet konta na FB) i niech tak zostanie ...Tam na FB jest impreza masowa na stadionie im. Marka GOLD Zuckerberga z udziałem gladiatorów biznesu, a tu mamy lokalny, kameralny występ w zegarowej kawiarni ... luzik ... Edytowane 10 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #906 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Kameralny występ.. i ja powiatowa doda-elektroda Dżesika z repertuarem disco polo "i te WASZE oczy zielone" ;-) A na pubowej ścianie będzie wisieć taki "wieczorynkowy" - nastrojowy tykacz;-) Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #907 Napisano 10 Stycznia 2019 Ja też nie mam FB - i mi go nie brakuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #908 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Kameralny występ.. i ja powiatowa doda-elektroda Dżesika z repertuarem disco polo "i te WASZE oczy zielone" ;-) A na pubowej ścianie będzie wisieć taki "wieczorynkowy" - nastrojowy tykacz;-)Wolę ten z papierową tarczą ... Ps. Otwierając ten temat , powinna z automatu lecieć "lokalna" muzyczka a tło powinno być też nie szare , bo tu kolorowo raczej bywa Edytowane 10 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #909 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Wolę ten z papierową tarczą ... Papierowy nie chciał dać się "znastrojowić", on jest stary, uparty kozioł i rób co chcesz. Może Wy macie jakieś lepsze dzieło na naszą pubową ścianę ;-) Automat z nastrojową muzyczką to bomba pomysł! "TIK-TAK!" Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #910 Napisano 10 Stycznia 2019 Tak ten papierowy jest znacznie bardziej klimatowy :-) Może nazwę wątku zmienić na "Kawiarnia pod papierową tarczą" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #911 Napisano 10 Stycznia 2019 A co to FB? :D :DYodku jak Europa spi to w USA zaczyna sie nowy dzien i ja ruszam na polowanie :D :D .Czym starszy jestem tym mniej snu potrzebuje-zycia szkoda na spanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #912 Napisano 10 Stycznia 2019 Tak ten papierowy jest znacznie bardziej klimatowy :-)Może nazwę wątku zmienić na "Kawiarnia pod papierową tarczą"Super pomysł!Dużo niepijących to mus kawiarnia bo jak gross byłoby smakoszy przetworów zbožowych i kartoflanych to musiałaby być "mordownia pod papierową. .." ;-) Old time a ja myślałam ze Ty w Irlandii ☺Na polowanie? Kurna.. na bizony, grizzly? Mam nadzieję ze takie bezkrwawe ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #913 Napisano 10 Stycznia 2019 Tak Irlandia Polnocna ale poluje w USA-opcja kup teraz .Choroba sie rozwija :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #914 Napisano 10 Stycznia 2019 Tak Irlandia Polnocna ale poluje w USA-opcja kup teraz .Choroba sie rozwija :D Aaaa! (tonem wysokim-piskliwym)..Majstersztyk. Polowanie - majstersztyk:-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #915 Napisano 10 Stycznia 2019 A że tu o zegarach , to pragnę koleżance napisać , że u mnie dwa zegary już kilka dni bez tarczy !!!Żeby nie było , że tu mało o zegarach , to trochę się rozpisałem Więc kto chce , może ten opis przeskoczyć !!!Parę dni bez tarczy , trochę obserwacji .Dzięki temu , w Germanii jeszcze dwa małe problemiki usunąłem . Patrząc z boku zegara , mechanizm był mocno przechylony do przodu . Efektem tego , linka ( niesłusznie zwana bieliźnianą ) nawijała się tylko w jednym miejscu - zwój na zwój . Więc , dół zegara , trzeba odsunąć parę cm. od ściany . No cóż , wychodzi na to , że plecy skrzyni , w miejscu mocowania wieszaka , są nieco wypaczone . Zdjąłem skrzynię . Odkręciłem wieszak . Ma on parę śrub , to pod dolne , dobrałem odpowiednie podkładki . Góra wieszaka dokręcona do dechy . Na dole , są aż 4 śruby , w pewnych rozstawach . Więc na samym dole wieszaka , pomiędzy wieszak a deskę , w miejscu gdzie dwie najniżej położone śruby , wsunąłem cienkie podkładki . Po dokręceniu , sanki się wyprostowały !!!! Jest kąt prosty w stosunku do pleców !!!Drugi problemik ,Po zdjęciu wagi od bicia , gdy na drugi dzień ją zawiesiłem , to bicie nie ruszyło . Oczywiście , wcześniej godziny wybijało prawidłowo . Ale teraz , jak grzebień poszedł aż do kołka oporu , to nie ruszył.Teraz już wiem , że to maluśki kołeczek w zabieraku grzebienia , jest lekko , leciuteńko wygięty . Powodował on wzajemne blokowanie zapadki grzebienia z zabierakiem . Kilka dni temu pisałem i wstawiłem zdjęcia , jak zapadka , spada tyć przed górą ząbka , a kołeczek zapadki trafia idealnie w szczyt ząbka , uniemożliwiając mu dalszy ruch . Ale , że on jest maciupeńki , a poza tym , całe bicie było OK , to uznałem , że najlepiej lekko podgiąć ten kołeczek oporu grzebienia . Jest on przegięty , może 0.2 mm . Widać jakby stał prosto . Ale w tym maksymalnym wychyleniu grzebienia , kołeczek zabieraka trafia już normalnie na ząbek , a nie w jego grań !!! Dołączam zdjęcie , gdzie zaznaczyłem ten kołeczek . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #916 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) PM super opisałes:-)Nie ma to jak kilka dni powisieć na golasa. Można "mankanenty" urody dostrzec (zegara.. zegara). Mam w mieszkaniu "walące" się ściany- pochylone więc miałam podobny problem do Twojego z tym że oprócz nawijania linki na linkę (oj piękne mam ;-) ) to wagi zahaczały o dolną listwę drzwiczek a potem się "chylały" na wahadło i był stop. Pod lędźwia Beckera podłożyłam pasek styropianu i jest gites tylko przy nakręcaniu styropian piszczy za plecami :-P PM - Ty zakładaj szybko tarczę, Germanię nagą osłoń. Dziewczyna tam wstydliwe się chowa, a Ty jej nagie zdjęcie na naszego forumowego Facebooka.. :-P Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #917 Napisano 10 Stycznia 2019 No tak .... faktycznie Myślę , że nie rozejdzie się szeroko w internecie !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #918 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) No tak .... faktycznie Myślę , że nie rozejdzie się szeroko w internecie !!!!Zamaluj wstydliwe miejsca! :-D A teraz dostrzegłam że ona Germania ma cuudną miseczkę na wierzchu!! Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #919 Napisano 10 Stycznia 2019 A stabilizatory gdzie??? Że tak zapytam. Że styropian trzeba poskładać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #920 Napisano 10 Stycznia 2019 A stabilizatory gdzie??? Że tak zapytam. Że styropian trzeba poskładaćStabilizatory? Hmmm.. że pionizery znaczy się? :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #921 Napisano 10 Stycznia 2019 Tak znaczy pionizery 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #922 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) No tak , ale ta ściana !!!!!A może złożyć reklamację na tą ścianę ???? Sorry ... na cały blok , bo pisałaś , że siadł !!! Edytowane 10 Stycznia 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #923 Napisano 10 Stycznia 2019 Jednak dobrze gdy stabilizatory są. Zegar lepiej kotwiczy się na ścianie i niema tendencji do przesuwania;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #924 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Jednak dobrze gdy stabilizatory są. Zegar lepiej kotwiczy się na ścianie i niema tendencji do przesuwania;-)Stabilizatory są..są..Ja nie wiem jak Wy ale one DZIURAWIĄ mi ściany. Gładź muśnięta cudną, kawowej barwy farbą już raz się drasnęła pionizerem.. Alem się nasłuchała, że dewastuję krwawicę mężowej pracy ;-)Popodklejałam filcowe podkładki maciupie żeby ściany się nie rysowały choć mnie trzęsie jak je widzę..Styropian piszczy ale ściany nie drapie :-P Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #925 Napisano 10 Stycznia 2019 To prawda że te stabilizatory robią dziury w ścianie. Ale taka jest zasada działania tego wynalazku:-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach