LESKOS 3470 #10276 Napisano 4 Września 2022 Tak jak mówisz... i szklarz tego nie wstawiał , bo nie stosuje takich gwoździ, jak już bezłebkowe, albo blaszki. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10277 Napisano 6 Września 2022 Miało być odświeżanie skrzynki 😑. Zdjęłam drzwiczki, a reszta wyobraźcie sobie się rozlazła. Rozłożyłam skrzynię gołymi rękoma. Kilka ostatnich gwoździków sama pękła bo były skorodowane jak wafle. Spojenia puściły bardzo dawno temu, było w nich mnóstwo zaschniętego brudu i piachu Z roboty na kilka dni zrobiła się robota na kilka tygodni. Ajloviu Świt forever. Tak, że ten.. 🥴🥴😵💫... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #10278 Napisano 6 Września 2022 No , to szczęście w nieszczęściu ! Dobrze , że to się stało, jak chciałaś troszkę poprawić drzwi, a nie gdyby spokojnie, niby nic , wisiał na ścianie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3513 #10279 Napisano 6 Września 2022 Świt by IKEA. 4 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1810 #10280 Napisano 6 Września 2022 Zima nadchodzi, węgla nie ma... może to drewno się przyda.. Z drugiej strony, to jakąś sztywniejszą deseczkę warto zachować, żeby raz-po-raz chłopa do roboty w domu zaganiać.. Dobrze, że szkło się ostało.. Wikol widziałem po 16,99 za literek... Nawet chciałem kupić, bo pewnie będzie tylko drożej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #10281 Napisano 6 Września 2022 1 godzinę temu, Yodek napisał(-a): Miało być odświeżanie skrzynki 😑. Zdjęłam drzwiczki, a reszta wyobraźcie sobie się rozlazła. Rozłożyłam skrzynię gołymi rękoma. Kilka ostatnich gwoździków sama pękła bo były skorodowane jak wafle. Spojenia puściły bardzo dawno temu, było w nich mnóstwo zaschniętego brudu i piachu Z roboty na kilka dni zrobiła się robota na kilka tygodni. Ajloviu Świt forever. Tak, że ten.. 🥴🥴😵💫... Ty tu nas nie podpuszczaj … tylko do roboty. Wiadomo , gdzie diabeł nie może … 😉 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10282 Napisano 6 Września 2022 Godzinę temu, PM1122 napisał(-a): No , to szczęście w nieszczęściu ! Dobrze , że to się stało, jak chciałaś troszkę poprawić drzwi, a nie gdyby spokojnie, niby nic , wisiał na ścianie. Mógłby rymnąć. Pal sześć zegar ale wiecie atak serca albo coś innego 🤪 Godzinę temu, Anansi napisał(-a): Świt by IKEA. No i pozamiatane 🤣.. Jakbym się uparła i schudła mocno to w skrzynce Świta można w pochówek iść. Tylko ta instrukcja 😆 5 minut temu, LESKOS napisał(-a): Ty tu nas nie podpuszczaj … tylko do roboty. Wiadomo , gdzie diabeł nie może … 😉 Les, Ty to litości dla mię nie masz 😂. Podpuszczam? Nieee.. Chciałam tylko pociechy, ukojenia, pogłaskania i krzty współczucia 🤗🤭... 26 minut temu, zadra napisał(-a): Zima nadchodzi, węgla nie ma... może to drewno się przyda.. Z drugiej strony, to jakąś sztywniejszą deseczkę warto zachować, żeby raz-po-raz chłopa do roboty w domu zaganiać.. Dobrze, że szkło się ostało.. Wikol widziałem po 16,99 za literek... Nawet chciałem kupić, bo pewnie będzie tylko drożej. Na chłopa mam inksiejsze argumienty 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #10283 Napisano 6 Września 2022 Małgorzato... lepiej zadbaj o witraż.. drewno można poskładać, a szkło to juz trudniej,.... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10284 Napisano 7 Września 2022 8 godzin temu, mkl1 napisał(-a): Małgorzato... lepiej zadbaj o witraż.. drewno można poskładać, a szkło to juz trudniej,.... Witraż wygląda okej póki co. Wyczyścić, sprawdzić spojenia i powinno być cacy 😊 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #10285 Napisano 8 Września 2022 No, Junghans wreszcie zrobiony ..... teraz tylko zostały drobne poprawki, regulacja głośności gongu , itp. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graver 416 #10286 Napisano 8 Września 2022 Ładnie zrobiłeś ten zegar, gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10287 Napisano 8 Września 2022 37 minut temu, PM1122 napisał(-a): No, Junghans wreszcie zrobiony ..... teraz tylko zostały drobne poprawki, regulacja głośności gongu , itp. Super się prezentuje. Piękny zegar 🤩 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10288 Napisano 9 Września 2022 Lecim dalej, LES opitolił to nie ma zmiłuj. Skrzynka odczyszczona z lakieru, pobejcowana, a potem zagruntowana przed politurą. Gdzieniegdzie zaciemnienia - nie czepiać się, to ślady przypaleń, okazuje się ze zegar przeszedł próbę ognia. Nie zdzierałam tych przypaleń bo trzebaby za głęboko. Mi nie przeszkadzają - widać np. na brodzie. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #10289 Napisano 9 Września 2022 Ooo, wyglądać zaczyna 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10290 Napisano 9 Września 2022 13 minut temu, PM1122 napisał(-a): Ooo, wyglądać zaczyna Prawda. Zaczyna coś przypominać 🤭😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graver 416 #10291 Napisano 9 Września 2022 A co to ten grunt przed politurą? anglicy stare meble przed politurowaniem kredowali by meble były gładkie bez porków drewna a ty w jakim celu gruntowałaś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #10292 Napisano 9 Września 2022 (edytowane) ...a z czego ten grunt? tzn. co to jest? " Chcem się podszkolić", bo czka mnie też jakaś skrzynia...tylko ciemniejsza.. Edytowane 9 Września 2022 przez mkl1 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #10293 Napisano 9 Września 2022 He he, tajemnica politurniczki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10294 Napisano 9 Września 2022 (edytowane) Ha! W tym samym celu!. Koszernie to sproszkowany pumeks ale pal licho te zacieranie, szlifowanie, zacieranie i szlifowanie. Pierdolca można dostać. Gruntuję dla wygładzenia i zniwelowania porów. Oczywiście tych głębokich mój grunt nie zniweluje ale całą resztę tak. Proszę zwrócić uwagę na satynowe odbicie światła w łuku brody 😁. Lakier usuwałam chemicznie, a resztki mechanicznie. Małą szlifierką oscylacyjną.. Tak! Tak! Nie spadnijcie z krzeseł 🤭. Obraza majestatu ale mi idzie nieźle więc nie zamierzam umierać za ręczne machanie watą stalową przez kilka godzin i do kilkudniowego bólu rąk 😂😂 Ale jak widać, szlifierka nie masakruje powierzchni jak się ją ujarzmi 🤣 Edytowane 9 Września 2022 przez Yodek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graver 416 #10295 Napisano 9 Września 2022 A czy jak angole nie lepsza była by pasta z kredy z jakimś klejem żeby się trzymało? Jak czyściłem graty angielskie to właśnie w porach była kreda z czymś tam co by się trzymało, swoją drogą kiedyś kupiłem pumeks taki drobniutki bo chciałem by było prawilnie, niestety na próbach się skończyło. Odnośnie szlifierki to najważniejszy efekt końcowy, ja 20 lat temu graty szlifowałem cyklinami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #10296 Napisano 9 Września 2022 My mamy pumeks,...., a Anglicy lewą stroną jeżdżą.....więc nie wiem czy to dobrze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10297 Napisano 9 Września 2022 15 minut temu, graver napisał(-a): A czy jak angole nie lepsza była by pasta z kredy z jakimś klejem żeby się trzymało? Jak czyściłem graty angielskie to właśnie w porach była kreda z czymś tam co by się trzymało, swoją drogą kiedyś kupiłem pumeks taki drobniutki bo chciałem by było prawilnie, niestety na próbach się skończyło. Odnośnie szlifierki to najważniejszy efekt końcowy, ja 20 lat temu graty szlifowałem cyklinami. Nie wiem czy mieszanie pasty, nakładanie jej (nie wiem jak), a może jeszcze szlifowanie jest lepsze niz wetknięcie pędzla w puszkę, pomajtanie kilka razy w lewo, prawo, wzdłuż i finito... Całą skrzynię można oblecieć w try-miga 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graver 416 #10298 Napisano 9 Września 2022 Ale w dalszym ciągu nie pochwaliłaś się co oprócz pumeksu jest lepiszczem? tajemnica 😏 Na serio pytam, przecież jak pomalujesz to co wsiąka że nie widać po wyschnięciu a następnie politura? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #10299 Napisano 9 Września 2022 4 minuty temu, graver napisał(-a): Ale w dalszym ciągu nie pochwaliłaś się co oprócz pumeksu jest lepiszczem? tajemnica 😏 Na serio pytam, przecież jak pomalujesz to co wsiąka że nie widać po wyschnięciu a następnie politura? Jak ,, nie " ?...... Jasno i wyraźnie napisane ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graver 416 #10300 Napisano 9 Września 2022 Ok! nic z tego nie rozumiem ale niech będzie, PM1122 sorry ale wiesz jaka to pasta pumeks a wiesz co to jest pumeks? pumeks kupuje się mielony, powiedzmy na mąkę, a i JEST PROSZKIEM by zadziałało musi być jakieś lepiszcze by można było np pędzelkiem malować, już się wkużyłem dobranoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach