tarant 2971 #1076 Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Obawiam się, ze kolumny na drzwiczkach są "sknocone". Nie mają baz, kapitele podchodzące pod sam gzyms tez coś nie tak wyglądają. No to ostatnie jeszcze moze być. Ale od dołu - nie, moim zdaniem. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1077 Napisano 15 Stycznia 2019 Acha ☺ - dziękować!! Nie będę się nad nim zastanawiać dalej. "Kapitele" podchodzą tam nie teges to rezygnuję ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1078 Napisano 15 Stycznia 2019 Mam takiego z kapitelami pod gzymsem,,, 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1079 Napisano 15 Stycznia 2019 Pisałem, ze to może być. Ale od dołu - cuś nie tak. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1080 Napisano 15 Stycznia 2019 Mnie się też wydaje że to po ingerencji "stolarza" ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1081 Napisano 15 Stycznia 2019 A tak to mam wrażenie, że niewiele się teraz dzieje w zakresie stojących - podłogowych. Mało ich, nikt nie ma? Nie podobają się Wam? Za dużo miejsca zajmują czy ogólnie są mało uwodzicielskie?Z tego co kojarzę to Dziadek ma taki, longcase1 tez (king konga)..Nóżki mi się przebierają, jak takie widzę ☺.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1082 Napisano 15 Stycznia 2019 Miejsce, miejsce. Wszerz i wzwyż. Ja np kiedyś zrezygnowałem z takiego: Mimo (prawdopodobnie) braku jeszcze jakichś elementów w zwieńczeniu musiałbym wyciąć parkiet i skuć tynk żeby go w pionie ustawic 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1083 Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) O żesz.. ⊙⊙Faktycznie gabaryt jest. Z tego powodu też u mnie w grę wchodziłaby "baba" - kajś mniejszę są.. ok 190-200 cm bo chłopy wielgachne..Wystruganie parkietu i podkucie sufitu to zacny, filutny pomysł..heh.Można się dogadać z sąsiadem z góry - zwieńczenie zagospodaruje dla siebie, np. kwietnik, stolik nocny czy kawowy :-DHmm ale jak kawę wyleje do d*pa... mechanizm zardzewieje ;-) Edytowane 15 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1084 Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Można i tak Edytowane 15 Stycznia 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1085 Napisano 15 Stycznia 2019 Tylko problem - czy strop da się wyciąć? ;-) a jak pręty zbrojeniowe?Blok ku ruinie legnie :-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1086 Napisano 15 Stycznia 2019 Można i tak Sattler? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1087 Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Sattler?Zgadza sięWhadełko o ile pamiętam to jedne 65kg. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1088 Napisano 15 Stycznia 2019 Można i takHmm..trzeba drabiny do ustawiania wskazówek i nakręcania ☺Wahadełko 65 kg? No to straszny strach.. niechcąco włożyć głowę do skrzyni, śliwa jak arbuz :-zD 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1089 Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Duży jest po prostu;-))Werczek też adekwatny płyta 8 mm grubosci dla porównania obok stoi standardowy. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1090 Napisano 15 Stycznia 2019 Polecam wygaszacz ekranu z tarczą Sattlera. Trzeba zjechać na dół strony. Chodzi pod wszystkimi wersjami Windowsa. Pięknie cyka http://www.erwinsattler.com/service/downloads.htmlOd lat mam go w każdym komputerze. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1091 Napisano 15 Stycznia 2019 Polecam wygaszacz ekranu z tarczą Sattlera. Trzeba zjechać na dół strony. Chodzi pod wszystkimi wersjami Windowsa. Pięknie cyka http://www.erwinsattler.com/service/downloads.htmlOd lat mam go w każdym komputerze.Szkoda że niema wersji na srajfona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1092 Napisano 16 Stycznia 2019 Dzień dobry Drodzy Forumowicze. Prośba o opinię o kolejnym wynalazku.Licytacja.Chodzik lira, dziurek ma full ale to wtórny problem, podobno sprawny, do renowacji.Na mechaniźmie nabite gdzieś "KK".. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1093 Napisano 16 Stycznia 2019 Robale zrobiły swoje. W werku brak zęba mpz i tulejka od nakręciny zniknęła. Ogólnie może być:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1094 Napisano 16 Stycznia 2019 Z robalami mogę się "dogadać" ..na 2 lata dziubania w drewnie.. ;-) Dzięki nieoceniony Kolego :-D"Brak zęba mpz i tulejki nakręciny" brzmi dla mnie jak dialog tubylców z Papui Nowej Gwinei.. •○•Trzeba rwać włosy z głowy? ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1095 Napisano 16 Stycznia 2019 Tulejka powinna być w tarczy w otworze w który wkładasz korbkę. Bez tego zęba też będzie chodził ale warto go dopasować lub dorobić.... zabezpiecza mechanizm przed cofaniem w czasie nakręcona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1096 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Tulejka jest ...Ps. Wiedeńczyk rasowy to raczej nie jest ... Edytowane 16 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1097 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Achaaa.. :-DTo o "tom-tom, takom" ozdobną obwódkę "dziurki korbowej" chodzi! (mam własny słownik techniczny:-P)Ten "ząb" to ma ważne zadanie :-) A ja to na szydełku co najwyżej mogę dorobić... Teraz pytanie (wiem że gentelmeni nie rozmawiają o cenach) - do jakiej kwoty można się "bić, albo ginąć"?Tak ogólnie to za osiemxxx, tysiąxxx, dwa tysxxx może cena skoczyć? ;-) LES - "rasowy" on nie jest, a ja też bez "rodowodu z błękitnej krwi" więc pasujemy do siebie ;-) Kwestia ceny Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1098 Napisano 16 Stycznia 2019 Jak się lubisz bić , a potem płakać nad robotą to wg mnie nie powinna być wyższa niż 1,5 talara, ale jakiś "troll" może podbijać z drugiego konta ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1099 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) 1,5 talara to wylatuję z peletonu:-P A płakać lubię, czemu nie :-D Może do 1 starożytnego bitcoina bym się pchała Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1100 Napisano 16 Stycznia 2019 Jak chcesz, ale zacznij pod sam koniec. Lub użyj programiku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach