longcase1 481 #1226 Napisano 19 Stycznia 2019 Ktoś kolekcjonuje tokarki ? ... dziwne Czemu dziwne?? :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1227 Napisano 19 Stycznia 2019 Czemu dziwne?? :-)Ja też miałam oczy w słup, ale niezbadane są ludzkie pomysły. Podobno piękna jest, piękna!Piękniejsza niż ja i niejedna inna (tokarka) :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1228 Napisano 19 Stycznia 2019 Tokarki są równie piękne co użyteczne;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1229 Napisano 19 Stycznia 2019 Czemu dziwne?? :-) Myślałem, że tylko mnie w temacie tokarek odbija.Co prawda czuję się czasami samotny, ale dobrą stroną jest to, że właściwie nikt do gardła nie skoczy , bo nie ma o co 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1230 Napisano 19 Stycznia 2019 (edytowane) A ja lubię robić tokarki... ostatnio jedna wyrychtowałem dla naszego kolegi... Jeszcze druga została i będzie git... https://www.youtube.com/watch?v=LxlzXX3UMdI Edytowane 19 Stycznia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1231 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Jak się tak leży to czasem impuls imitujący proces myślenia się trafi. I trafił się..Taka wielgachna szafa od stojącego, dajmy na to Beckera, jeśli oryginalna z mechanizmem, może z ok. 1880 roku to ta szafa da się w jakieś elementy rozłożyć? Dodedukowałam, że drzwiczki się zdejmą ;-)A reszta? Ludzie, no jak ja będę obalać i obracać 2 metrową szafę? Pokoju mnie zabraknie. A najprędzej to szafa mnie przygniecie kiedyś..Na wkręty czy nie daj Boże klejona może być? Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1232 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Raczej nie oprócz drzwi. Oczywiście jeśli chodzi o Beckera.Ponadto te szafy nie są jakoś koszmarnie ciężkie Edytowane 20 Stycznia 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1233 Napisano 20 Stycznia 2019 Uff. Dziękuję, jest szansa że da się choć część rozkręcić. ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1234 Napisano 20 Stycznia 2019 Nowy nabytek ??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1235 Napisano 20 Stycznia 2019 Nowy nabytek ??? Oj nie, nie ☺Jak zjadę do domu i po drodze nie strzeli mi inny pomysł, to być może dobiję transakcji ze sprzedającym. Skrzynia do renowacji (politury na skrzynie o powierzchni boiska nakłaść - Matko Jedyna! ⊙⊙) ale dół ma spore braki w fornirze, trochę się bojam.., No i rozbieranie mechanizmu z tym-tym zespolonym zespołem młotów! Masakra jakaś..chyba tą "młockarnię" w całości będe myć bo jak ja to rozsypię to nie wiem, oj nie wiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1236 Napisano 20 Stycznia 2019 Nooo , jak takie braki , i boisko politury , to negocjować ostro !!!A koledzy pewnie wiedzą , skąd wytrzasnąć fornir . Byle mężowi taki zegar pasował !!! A mechanizm , w całości do wiadra ... Longcase1 mówił , że są nie do zarżnięcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1237 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Nooo , jak takie braki , i boisko politury , to negocjować ostro !!!A koledzy pewnie wiedzą , skąd wytrzasnąć fornir . Byle mężowi taki zegar pasował !!! A mechanizm , w całości do wiadra ... Longcase1 mówił , że są nie do zarżnięcia Ostro to za ostro powiedziane, całe 150 zł utargowałam tylko.Mechanizm z 1880 roku to sprzedawca się znarowił, powiedział, że bez łaski mojej się i tak sprzeda, a jemu się nie śpieszy aż tak.I co mozna na takie dictum odpowiedzieć. .☺Mechanizm bym rozebrała tylko ten element z młotkami strach rozkręcać Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1238 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Dużo zdjęć porobić , a nawet jakieś informacje sobie pozapisywać , np. jak te młoteczki , kółka itd poustawiane itp.Ps. A czy ten mechanizm , jest na pewno z 1880 roku ???. Może koledzy coś bardziej się przyjrzą !!! Edytowane 20 Stycznia 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1239 Napisano 20 Stycznia 2019 Ostro to za ostro powiedziane, całe 150 zł utargowałam tylko.Mechanizm z 1880 roku to sprzedawca się znarowił, powiedział, że bez łaski mojej się i tak sprzeda, a jemu się nie śpieszy aż tak.I co mozna na takie dictum odpowiedzieć. .☺Mechanizm bym rozebrała tylko ten element z młotkami strach rozkręcać Strzelić FOCH'a ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1240 Napisano 20 Stycznia 2019 Strzelić FOCH'a ... Hłe - hłe - hłe :-P PM wg numeru seryjnego z mechanizmu.Numeracja 171.xxx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1241 Napisano 20 Stycznia 2019 I to jest zegar stojący GB? Jeżeli tak, to gratulacje za samą możliwość zobaczenia. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1242 Napisano 20 Stycznia 2019 Połowa 1878 ... no to jest coś 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1243 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) I to jest zegar stojący GB? Jeżeli tak, to gratulacje za samą możliwość zobaczenia.Eeee.. Nie wiem o sso się rozchodzi?Że to chińszczyzna? Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1244 Napisano 20 Stycznia 2019 Żadnych podtekstów. To po prostu rzadkość.Ja w życiu nie widziałem. Najstarszy stojący GB, z łańcuchowo - wagowym napędem (który zresztą wiem do kogo trafił, mozna go odszukać w tym dziale) był z około 1885 roku. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1245 Napisano 20 Stycznia 2019 Żadnych podtekstów. To po prostu rzadkość.Ja w życiu nie widziałem. Najstarszy stojący GB, z łańcuchowo - wagowym napędem (który zresztą wiem do kogo trafił, mozna go odszukać w tym dziale) był z około 1885 roku.No to ja zaraz pisze do sprzedawcy że biorę! ¤¤ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1246 Napisano 20 Stycznia 2019 Nooo , jak takie braki , i boisko politury , to negocjować ostro !!!A koledzy pewnie wiedzą , skąd wytrzasnąć fornir . Byle mężowi taki zegar pasował !!! A mechanizm , w całości do wiadra ... Longcase1 mówił , że są nie do zarżnięcia Błagam tylko nie czyście mechanizmu w całości.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1247 Napisano 20 Stycznia 2019 Błagam tylko nie czyście mechanizmu w całości.... W wiaderku .... to beeeee ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1248 Napisano 20 Stycznia 2019 No to ja zaraz pisze do sprzedawcy że biorę! ¤¤ Ale lepiej popytaj się na PW, dołączając zdjęcia... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1249 Napisano 20 Stycznia 2019 W wiaderku .... to beeeee ... W żadnym wypadku.... To nie jest dobry pomysł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1250 Napisano 20 Stycznia 2019 Błagam tylko nie czyście mechanizmu w całości....Nie, nie... Wiem, że nie należy. W całości to tylko te młotki tzn. ten element który je zespala w całość jakby się udało... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach