Yodek 2548 #6701 Napisano 4 Marca 2020 Puść kropelkę politury na obrzeże oczywiście - nie do dziurki !!! O.. to zaraz zrobię Nie do dziurki - a jakże, a jakże 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #6702 Napisano 4 Marca 2020 Jak ten zegar ma chodzić skoro mimośród się rusza ;-/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6703 Napisano 4 Marca 2020 Jak ten zegar ma chodzić skoro mimośród się rusza ;-/Już się nie rusza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #6704 Napisano 4 Marca 2020 Tylko czy jest dobrze ustawiony ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6705 Napisano 4 Marca 2020 (edytowane) Nie wiem..nie znam się przecież Coś tam pogmerałam, raz niżej, raz wyżej. Potem młotek, potem politura Niedługo pewnie się okaże drogi Mistrzu Edytowane 4 Marca 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #6706 Napisano 4 Marca 2020 (edytowane) O, obok kwarantanna się skończyła, kłódka spadła... Junghans będzie działał... Edytowane 4 Marca 2020 przez JASI 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6707 Napisano 5 Marca 2020 (edytowane) Uff..całe szczęście. Bo groził nam zalew wyłącznie i naprawdę ciekawych zegarów na forum Edytowane 5 Marca 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #6708 Napisano 5 Marca 2020 Ja osobiście bardzo bym chciał taki zalew ciekawych zegarów. Ale patrząc na to co w ostatnim czasie do mnie trafia to raczej wątpię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #6709 Napisano 5 Marca 2020 Ja osobiście bardzo bym chciał taki zalew ciekawych zegarów. Ale patrząc na to co w ostatnim czasie do mnie trafia to raczej wątpię.Bo wszystkie ciekawe , są już zdobyte i pochowane . A znalezienie następnego , gdzieś na strychu , lub jakiejś szopie , to graniczy z cudem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6710 Napisano 5 Marca 2020 (edytowane) Bartek , z ciekawymi to jak historia pokaże ... Będziesz opowiadał wnukom, jak mó dziadek mnie (służył w CK armii), że za Cara Jarosława to zegary byli... , nawet koronowane głowy je woziły ... z całej Europy ... do Polski ... do Miłego Nowego Miasta pod Warszawą. Edytowane 5 Marca 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #6711 Napisano 7 Marca 2020 Dobry dzień... bo , trafiłem przypadkiem i kupiłem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6712 Napisano 7 Marca 2020 (edytowane) Fajne, tylko ma trochę za niską temperaturę do twardego wosku i szelaku. Ja mam drugi CUTTER profesjonalny, do konserwacji. Można używać też lutownicy (stacji lutowniczej z regulowaną temperaturą głowicy tak 120-180 stopni). Ostatecznie PARKSIDE też daje radę. Kup SZELAK W PAŁECZKACH i TWARDY WOSK ... to tworzywo z PARKSIDE średnio się nadaje . https://allegro.pl/oferta/wosk-do-mebli-drewna-wypelniajacy-twardy-rozne-kol-5570683212 https://domex.sklep.pl/szelaki-oraz-politury/299-rko-535-paleczki-szelakowe.htmlPisaki się przydadzą do punktowej korekcji , nawet na politurze ... Edytowane 7 Marca 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #6713 Napisano 7 Marca 2020 (edytowane) Fajne, tylko ma trochę za niską temperaturę do twardego wosku i szelaku. Ja mam drugi CUTTER profesjonalny, do konserwacji. Można używać też lutownicy (stacji lutowniczej z regulowaną temperaturą głowicy tak 120-180 stopni). Ostatecznie PARKSIDE też daje radę. Kup SZELAK W PAŁECZKACH i TWARDY WOSK ... to tworzywo z PARKSIDE średnio się nadaje . https://allegro.pl/oferta/wosk-do-mebli-drewna-wypelniajacy-twardy-rozne-kol-5570683212 https://domex.sklep.pl/szelaki-oraz-politury/299-rko-535-paleczki-szelakowe.htmlPisaki się przydadzą do punktowej korekcji , nawet na politurze ... Dzięki za informację Zakup był przypadkowy w ,, Li...,, , no ale nie w Polsce. A jako , że inne woski, też mam, to mogę popróbować . A pałeczki szelakowe , to jeszcze nie miałem , więc tu , to nic nie wiem .Pisaki , to pierwsze , co tam zauważyłem ... cztery barwy, więc już nieźle Właśnie liściarza robię i trochę roboty i korekcji będzie.np . zmyłem pół brody , bo połówki nie zgrywały się mazerunkiem ( jedna prawie cała czarna)Ale chyba zmyję całą i na nowo lekki mazerunek położę . Chcę by była jaśniejsza z wzorkiem, a nie nieomal czarna .... częściowo widać , jak było. Edytowane 7 Marca 2020 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #6714 Napisano 8 Marca 2020 Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet.Takie skromne, ale własne... 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6715 Napisano 8 Marca 2020 Przepiękne - wszystkie Panie są pod wrażeniem (。♡‿♡。)Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #6716 Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) Mój roczniak tak mnie zapienił, że na chwilę powróciłem do RESCH'a Powiesiłem mechanizm na desce, założyłem wagi i wahadło, podciągnąłem wagi do góry,Zegar ozył. Bardzo dokładnie idzie od 3 godzin.i ... jest bardzo cichy, aż miło wsłuchać się w tyknięcia ( nie to co hałaśniki) Junghansy...) wahadło jeszcze nie remontowane, wagi również.. mają kurz z 20 lat... Edytowane 9 Marca 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #6717 Napisano 9 Marca 2020 Mój roczniak tak mnie zapienił, że na chwilę powróciłem do RESCH'a Powiesiłem mechanizm na desce, założyłem wagi i wahadło, podciągnąłem wagi do góry,Zegar ozył. Bardzo dokładnie idzie od 3 godzin.i ... jest bardzo cichy, aż miło wsłuchać się w tyknięcia ( nie to co hałaśniki) Junghansy...)rozruch1 (1).JPG wahadło jeszcze nie remontowane, wagi również.. mają kurz z 20 lat... Nooo , wreszcie ,,cóś,, konkretnego .... wiadomo , musi chodzić To ja z brodą ,... jak była i jak teraz jest .To coś , w czym Leskos jest mistrzem , , a ja w ,, zerówce,, , więc proszę się nie doszukiwać jakiegoś super dzieła .Było , moim zdaniem , za ciemnie , teraz sądzę , że lepiej będzie wyglądać . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6718 Napisano 9 Marca 2020 Koledzy - SUPER! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6719 Napisano 9 Marca 2020 dałeś popis... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #6720 Napisano 9 Marca 2020 dałeś popis... Żaden popis ... małymi kroczkami do przodu . Bo jak kiedyś wspomniałem , w drewnie, to ja cieniutko .Koleżanka, jak brodę fornirowała , to naprawdę było COŚ !Staram się dorównać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
motoolo 138 #6721 Napisano 10 Marca 2020 ŁadnieJa to daleko , daleko za wami z umiejętnościami jestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6722 Napisano 10 Marca 2020 ŁadnieJa to daleko , daleko za wami z umiejętnościami jestemJak każdy z nas na początku. Daleko za "peletonem" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
motoolo 138 #6723 Napisano 10 Marca 2020 Jak każdy z nas na początku. Daleko za "peletonem" Całe życie pod górę , na samym końcu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6724 Napisano 10 Marca 2020 Jaką górę.. Idziesz jak burza, rezultaty są bardzo dobre. Nic tylko się cieszyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #6725 Napisano 10 Marca 2020 A więc, dziś drzwiczki.Z dolnego ,, kłącza ,, , a może ,,pędu ,, , wyskrobałem szpachel . Jest to w miejscu , gdzie był zawias typu gwóźdź . Jak go wyłamano , to zaszpachlowano i z zawiasów zrezygnowano. Nowy szpachel, nic nie pomoże i chyba potrzeba zrobić wstawkę .Może Leskos coś zasugeruje ... miększe , czy twardsze drewienko , bo jednak tu będzie, ten gwóźdź od zawiasu. Chyba , że jakieś inne wzmocnienie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach