Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość durban89

Niszowy, casualowy, jedyny zegarek do 10000.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość desmaer

A od kiedy Tudor jest podróba ?

Tak bedziesz odpowiadał, na takie pytanie ? Zameczysz się

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość durban89

Rzeczywiście Grand Seiko pomimo tego, że to świetne zegarki to przez osoby nie będące w temacie będzie odbierany jako zwykłe Seiko.

Tudor też odpadł w przedbiegach. Przed chwilą dowiedziałem się, że ambasadorem marki jest Joanne Angelina Germanotta.

Całkowicie mnie to zdruzgotało :( 

Chciałem coś niszowego, a coraz bardziej nad tą Omegą Aqua Terra się zastanawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

W tytule tematu jest coś o niszowości, a skoro tak, to mój głos na GSa :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza forum i osób interesujących się zegarki raczej nit nie wie ze Tudor ma cokolwiek wspólnego z rolexem wiec nie sadze aby ktoś mu zadał takie pytanie. Zreszta co BB36 ma wspólnego z rolexem? Proszę wyjaśnij

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Rzeczywiście Grand Seiko pomimo tego, że to świetne zegarki to przez osoby nie będące w temacie będzie odbierany jako zwykłe Seiko.

Tudor też odpadł w przedbiegach. Przed chwilą dowiedziałem się, że ambasadorem marki jest Joanne Angelina Germanotta.

Chciałem coś niszowego, a coraz bardziej nad tą Omegą Aqua Terra się zastanawiam...

A ma dla Ciebie aż takie znaczenie, jak inni będą postrzegać wybrany przez Ciebie zegarek? Czy nie chodzi o to, żeby Tobie się najbardziej podobał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry.

-mało rozpoznawalna marka.

Jedno przeczy drugiemu

Czyli raczej jednak chcesz aby twój niwy nabytek był rozpoznawany?

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość durban89

Jedno przeczy drugiemu

Czyli raczej jednak chcesz aby twój niwy nabytek był rozpoznawany?

Jedynie co wiem na dzień dzisiejszy, to fakt, że nic nie wiem, ale szukam dalej.

Rado ciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL, ale co w tym takiego strasznego, że Lady Gaga jest ambasadorem? W sumie niezła beka, żeby na serio z tego powodu Tudora skreślić.

Jej osoba Ci przeszkadza bo jesteś jakiś naziol z Red is Bad i tęcza Cię piecze w oczy czy jak?

Bo jeżeli chodzi o to, że przez to Tudor jest za mało niszowy, to pocieszę Cię, że tylko maniacy zegarkowi wiedzą, że ona jest tym ambasadorem Tudora. Wątpię, żeby ktoś spoza osób zainteresowanych zegarkami kojarzył Tudora tak jak Omegę, Rolexa, Certinę, Tissota czy Seiko, a co dopiero, że Lady Gaga jest jego ambasadorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grand Seiko chociaż uwielbiam 99,9% będzie rozumiało jako Seiko co jest znaną marką i wyklucza się biorąc pod uwagę Twoje kryteria.

Ja bym stawiał na:

Ball

Bell&Ross

np 

https://www.bellross.com/our-collections/vintage/br-v-chrono/br-v2-94/br-v2-94-black-steel-st

https://www.bellross.com/our-collections/vintage/br-v/br-v2-92/BR-V2-92-AERONAVALE-SST

https://www.bellross.com/our-collections/vintage/br-v/br-v2-92/br-v2-92-black-steel

Eterna KonTiki Four Hands (na żywo jest mega!!! Oglądałem 2 tyg temu w Złotych tarasach w Od czasu Do czasu)

https://dolinski.pl/eterna-kontiki-four-hands-1592.41.41.0217/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Eterna super, tylko Kolega szuka zegarka do 40 mm średnicy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to skoro ma być niszowy ale wcale nie musi być niszowy :)

To może warto rozważyć TH Carrera?

Jest wersja 39, wersja 41 - nie jest aż taka duża.

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aqua Terra jest zawsze dobrym wyborem :D

Jeśli chcesz niszowego zegarka, to poszukaj z jakimiś ciekawymi komplikacjami

Vulcain Cricket z alarmem - już proponowany - jest świetny.

Epos Big Moon z fazami Księżyca - jeszcze lepszy.

Sea-Gull z tourbillonem (prawdziwym) - również. 

Masz świadomość, że "niszowość" może oznaczać problemy z serwisem?

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam i po prostu nie mogę uwierzyć, marki niszowe to Tudor, czy Grand Seiko? Poważnie???

Lista najczęściej kupowanych zegarków w 2014 roku

https://ch24.pl/top-50-najpopularniejszych-marek-zegarkowych-w-2014-roku/

Już wtedy Tudor w Europie był w pierwszej dwudziestce, a w USA w pierwszej dziesiątce, a to było tuż po reaktywacji marki. Jak jest dziś nie chce mi się szukać, ale mogę się założyć, że w obydwu przypadkach awansował.

A Grand Seiko wtedy jeszcze nie był osobną marką.

Niszowe to są Graham, Corum, Perrelet, Paul Picot, czy Vulcain.

Zenith, Ball, czy Eterna to co najwyżej marki mało popularne, jednak nie nazwałbym ich niszowymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LIP General de Gaulle (wersja automatyczna). Marka paradoksalnie bardzo znana wśród znawców, a w 100% nieznana wśród laików.

post-106853-0-03669500-1546449204.jpg

W czasach świetności największy producent zegarków we Francji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość desmaer

Albo Vratislawia. Sikor jest fajny, niszowy, tylko tańszy niz było założone. Ale to problem też nie jest, mogę Ci sprzedać drożej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość durban89

Albo Vratislawia. Sikor jest fajny, niszowy, tylko tańszy niz było założone. Ale to problem też nie jest, mogę Ci sprzedać drożej :)

Widzę, że sylwester jeszcze trzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz tego.Niszowy bo wiele nie ma na forum.Ambasador zgodzisz się,bardzo o.k,a i do 10000pln się uda nabyć :) i żeby nie było bombelki po Sylwestrze dawno mi uleciały :)

post-102288-0-30614200-1546457362_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jeszcze na bąbelki zostanie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

durban89 - Każdy model Nomosa w wersji Midnight Blue spełnia założone przez Ciebie kryteria. Są dobre oferty na chrono24.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orion albo Tangente i mój ulubiony Tetra - mogą być neomatiki.

Ale czy to jest casualowy zegarek? Pod EDC mi jakoś nie podchodzi.

No i nie ma bransolety.

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

IMO, jeśli Nomos jako EDC, to koniecznie z niebieskimi wskazówkami. Wówczas, jak dla mnie, przestaje to być zegarek o mocno formalnym charakterze  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.