Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Miłośnik_Piękna

Roamer Searock Pro czy Steinhart Ocean One Titanium 500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałem się zapytać szanownego grona miłośników zegarków o opinię odnośnie Roamer Searock Pro oraz Steinhart Ocean One Titanium 500. Zamierzam kupić divera, który służyłby mi jako EDC. Waham się pomiedzy zakupem jednego z nich i byłbym wdzięczny za sugestię który z nich byłby lepszym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli miałbym to wyboru tylko te dwa, to Steinhart. Ma lepszy mechanizm i nie ma tej paskudnej lupki.

Ale i tak wybrałbym coś alternatywnego. Tridenta od Warda albo coś ciekawego z mikrobrandów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się nie bał searocka, fajny zegar. Oczywiście popieram podane wyżej propozycje jak Glycine combat sub, czy Trident od Ch.Warda.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mój budżet to tylko 2,5 tysięcy złotych. Także Glycine czy Davosa są poza moim zasięgiem na chwilę obecną. Ale dziękuję wszystkim za odpowiedzi i sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glycine się zmieści jak poczekasz i kupisz na massdropie lub jakiejś promocji w USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roamera dostaniesz znacznie poniżej twojego budżetu, podobnie jak Glycine - combat sub regularnie pojawia się na massdrop, z opłatami ~1700-1800. Można je obejrzeć w niektórych salonach Yes.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam poważnie zastanawiam się nad tym Steinhart'em... No chyba że wytrzymam i uzbieram na Orisa... Ale do rzeczy. Czy ten Ocean One nie jest ciekawszy od innych alternatyw przez tytanową kopertę i ceramikę? W tej cenie to chyba rzadkość... A może jednak Steinhart nie jest taki atrakcyjny po prostu? Nawet za tą cenę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy MV Nereide nie jest interesujące w tym przedziale cenowym? Jakościowo czy prestiżowo (w zależności co dla kogo ważniejsze) chyba nie odbiegają od Roamera czy Steinhart'a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nawet powiedział, że jest bardzo interesujące ;) Sporo osób na tym forum posiada i sobie chwali, tak więc nie ma się czego obawiać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dużo ludzi ma też Steinharty i też sobie chwalą. :D  Pytanie co lepsze jakościowo bo estetycznie to już kwestia osobista.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.