Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mugolina

Armani ar 2411 podróbka czy oryginał ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o informację czy to oryginał czy nie. 

post-109882-0-06538400-1562155847_thumb.jpg

post-109882-0-36701700-1562155859_thumb.jpg

post-109882-0-00570700-1562155881_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nikt na tym forum nie zajmuje się tego typu markami, a przynajmniej oceną ich oryginalności. I tu akurat mało istotne czy to oryginał czy podróbka, mogą być składane na jednej taśmie produkcyjnej...

Wpisz w wyszukiwarkę forum 'armani', to zobaczysz o co chodzi.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat mało istotne czy to oryginał czy podróbka

Istotne.

mogą być składane na jednej taśmie produkcyjnej...

ta, mogą. tak samo jak mogą na niej tłuc Sellity do "szwajcarów". czytam o tłuczeniu modowców na tej samej taśmie co ich podróbek od lat. i nigdy nie było na to dowodów...

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak myślicie oryginal czy nie ? Mogę kupić za niewielkie pieniądze i myślę czy brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak myślicie oryginal czy nie ? Mogę kupić za niewielkie pieniądze i myślę czy brać.

Jeżeli chodzi Tobie o urządzenie do wskazywania upływającego czasu, to bierz. Chociaż i tak będą to wyrzucone pieniądze, bo czas wskazuje Ci komórka, którą jak mniemam posiadasz. :o

Jeżeli chodzi Ci o coś więcej jak wspomniane urządzenie, to daj sobie spokój B)

ps. BTW czy oryginał czy podróbka to sprawa drugorzędna.

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi w sumie jak większości osób o wygląd niż o sam zegarek by z niego korzystać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oceniając po dacie która nie mieści się w okienku jest to podróbka. Nawet modowiec nie wypuszcza takich bubli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na tym zdjęciu faktycznie tak widać bo tak jakby ta data do końca nie przeskoczyla.

Ale tutaj już jest ok.

post-109882-0-96183000-1562192017_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie kosztuje więcej niż 200pln to bierz, jak Ci się podoba. Realna wartość takiego zegarka to mniej więcej tyle ile podałem.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi w sumie jak większości osób o wygląd niż o sam zegarek by z niego korzystać.

Prawda jest taka, że tym zegarkiem nie przyszpanujesz. :o

Laik w ogóle go nie zauważy, a znający się na rzeczy uśmiechnie się z przekąsem na widok tego artefaktu B)

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istotne.

ta, mogą. tak samo jak mogą na niej tłuc Sellity do "szwajcarów". czytam o tłuczeniu modowców na tej samej taśmie co ich podróbek od lat. i nigdy nie było na to dowodów...

Ja bym to "klepanie na jednej taśmie produkcyjnej" traktowała mniej dosłownie. Chodzi bardziej o to, że niezależnie od tego czy mamy do czynienia z oryginałem czy podróbką, po zegarkach tego typu nie ma co się spodziewać jakiejś szczególnej jakości.

Prawda jest taka, że tym zegarkiem nie przyszpanujesz. :o

Laik w ogóle go nie zauważy, a znający się na rzeczy uśmiechnie się z przekąsem na widok tego artefaktu B)

O, i to będzie chyba najlepsze podsumowanie tego tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym to "klepanie na jednej taśmie produkcyjnej" traktowała mniej dosłownie. Chodzi bardziej o to, że niezależnie od tego czy mamy do czynienia z oryginałem czy podróbką, po zegarkach tego typu nie ma co się spodziewać jakiejś szczególnej jakości.

O, i to będzie chyba najlepsze podsumowanie tego tematu

Trudno się zgodzić.

Jakość oryginalnych armani, ck, czy DW nie odbiega, czasem przewyższa jakościowo lorusy, tańsze Casio, niekiedy seiko, Citizeny, czy szwajcary.

Sa zegarki modowe z najwyższej półki, ale to nie ten temat.

Jest różnica między oryginałem, a podróbka, niestety także w przypadku modowych marek, które są dość często podrabiane. Albo radosna twórczość Chińczyka wykorzystuje bezprawnie logo marki modowej.

Na forum nie popieramy żadnych podróbek, nawet marek modowych, nie powinniśmy zatem spłycać odpowiedzi, że nie ma różnicy między oryginalem, a podróbką - śmiało kolego /koleżanko kupuj podrobke, jeśli Ci się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

śmiało kolego /koleżanko kupuj podrobke, jeśli Ci się podoba.

Że co??? :blink:  W żadnym wypadku nie należy kupować podróbek, nawet w przypadku marek modowych jest to niedopuszczalne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że co??? :blink:  W żadnym wypadku nie należy kupować podróbek, nawet w przypadku marek modowych jest to niedopuszczalne!

Toż tak napisałem. Chyba opacznie zrozumiałeś moją wypowiedź. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba źle zrozumiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno się zgodzić.

Jakość oryginalnych armani, ck, czy DW nie odbiega, czasem przewyższa jakościowo lorusy, tańsze Casio, niekiedy seiko, Citizeny, czy szwajcary.

Sa zegarki modowe z najwyższej półki, ale to nie ten temat.

Jest różnica między oryginałem, a podróbka, niestety także w przypadku modowych marek, które są dość często podrabiane. Albo radosna twórczość Chińczyka wykorzystuje bezprawnie logo marki modowej.

Na forum nie popieramy żadnych podróbek, nawet marek modowych, nie powinniśmy zatem spłycać odpowiedzi, że nie ma różnicy między oryginalem, a podróbką - śmiało kolego /koleżanko kupuj podrobke, jeśli Ci się podoba.

Być może jest tak jak piszesz. Pewnie zdarzają się modele/przypadki solidnie wykonane. Ale nadal uważam, że dobra jakość nie jest cechą szczególnie wiodącą jeśli chodzi o marki modowe. Wyobrażasz sobie taki zegarek za 10 lat?

Oczywiście nie popieram kupowania podróbek, jakichkolwiek marek czy modowych czy zegarkowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To to w końcu jest podróbka czy nie ?

Wiem, że to nie jest porządna marka ale zegarek sam w sobie wygląda ładnie i ładnie leży na ręce.

A nie mam zamiaru nim szpanowac ani nosić go 10 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może jest tak jak piszesz. Pewnie zdarzają się modele/przypadki solidnie wykonane. Ale nadal uważam, że dobra jakość nie jest cechą szczególnie wiodącą jeśli chodzi o marki modowe. Wyobrażasz sobie taki zegarek za 10 lat?

Oczywiście nie popieram kupowania podróbek, jakichkolwiek marek czy modowych czy zegarkowych.

nie być może ,tylko niestety tak jest jak pisze Kolega StaryWilk ,że zegarki modofe ;)  są lub już zaczynają być naprawdę dobrze wykonane i wykończone mówię tu o kopercie,szkłach,koronkach ,bransoletach,zapięciach...(pomijam fakt napędu bateryjkowej nie do zarżnięcia prostej Miyoty),tak się :o  akurat składa ,że miałem ostatnio sposobność   obcowania(nie,nie mój) z pewnym zegarkiem modofym Armani AR1676 i niestety bardzo ,ale to bardzo byłem zdziwiony in plus jakością jego wykonania.... :blink: zatem koleżanko Carrot mniemam ,że taki zegarek wytrzyma nie 10ć lat a nawet i 20ścia :rolleyes: .

Druga sprawa to fakt ,że każdy z Nas nie popiera nabywania modufek czy podróbek ,ale pamiętajmy też o tym ,że nie każdy z Nas na forum jest właścicielem firmy,prezesem,synkiem bogatych rodziców ,dla których Rolex jest czymś normalnym,realnym....są też tacy ,którzy niestety tak dobrze nie mają i muszą mierzyć możliwości na zamiary i odwrotnie :mellow: gdzie owa modufka  jest obiektem westchnień ,oraz marzeń.....zatem nie pozbawiajmy ich marzeń i małych radości bez względu na to czy to oryginel czy nie oryginel :lol: ,ustawicznie pomagajmy (jeśli chcemy),edukujmy,uświadamiajmy.......bo świat oryginałów w zawrotnym tempie gonią ,,owe,,modufki oraz coraz lepsze podróbki :wacko:  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie zdarzają się modele/przypadki solidnie wykonane. Ale nadal uważam, że dobra jakość nie jest cechą szczególnie wiodącą jeśli chodzi o marki modowe. Wyobrażasz sobie taki zegarek za 10 lat?

Oczywiscie, że tak. Już pisałem o tym. 

Czy wyobrażasz sobie 10 letniego lorusa, casio, seiko, czy citizena? Ja tak. 

Oryginalne zegarki modowe wykorzystują zazwyczaj japońskie / szwajcarkie mechanizmy, mają często szafirowe szkło i raczej zawsze (może są jakieś wyjątki) koperty ze stali nierdzewnej.

Problem jest inny. Cena katalogowa zegarków modowych jest zazwyczaj nie adekwatna do jakości. Przykładowo zegarek lorus będzie kosztował 250 zł, a modowy odpowiednik np. 500-600 zł. Ale jakość obu jest jak najbardziej porównywalna. Jeśli komuś podoba się oryginalny zegarek modowej marki, tym bardziej znajdzie go w dobrej cenie to warto kupić.

co powiesz o tym?

http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=29332

Nie wolno kupować za tysiaka tak zrobionego, "swiss made" zegarka z modyfikowaną ETA elabore, paskiem z aligatora, i w drewnianym pudełku z lakierem fortepianowym.

Zwłaszcza jeśli ma srednicę 38 mm, grubość około 10, szafirowe szkła na obu końcach.

Tematów jak ten było wiele np.:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/170464-opinia-na-temat-armani-ar1737-z-tej-aukcji/?hl=armani

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/172130-witam-ktory-zegarek-emporio-armani-ar-5905-czy-citizen-eco-drive-h-500-z%C5%82oty-na-pasku/?hl=armani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok Panowie, zapewne Wasza wiedza dotycząca zegarków jest dużo bardziej rozległa Muszę też przyznać, że zegarek z linku z CW robi dobre wrażenie. I nie odsądzam od czci i wiary, tych, którzy kupują zegarki modowe. Jak się podobają, proszę bardzo. Ale ja, a pewnie i wielu z Was, mając do wydania 500 czy 1000 zł, wybrałabym jednak coś marki z tradycją w konstruowaniu zegarków, a nie majtek.

A Ci którzy chcą poczuć odrobinę, hmm prestiżu i luksusu (choć pewnie operowanie tymi pojęciami w tym zakresie cenowym jest nieuprawnione), mogą wybrać coś spośród vintage'owych modeli firm zegarkowych. Zapewne nie dorównają parametrami współczesnemu Armaniemu, ale czy tylko samymi parametrami człowiek żyje?

My tu gadu gadu, a autorka dalej nie wie, czy ma do czynienia z oryginałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Już dawno zostało napisane, że nikt nie potwierdzi oryginalności tego zegarka ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok Panowie, zapewne Wasza wiedza dotycząca zegarków jest dużo bardziej rozległa Muszę też przyznać, że zegarek z linku z CW robi dobre wrażenie. I nie odsądzam od czci i wiary, tych, którzy kupują zegarki modowe. Jak się podobają, proszę bardzo. Ale ja, a pewnie i wielu z Was, mając do wydania 500 czy 1000 zł, wybrałabym jednak coś marki z tradycją w konstruowaniu zegarków, a nie majtek.

A Ci którzy chcą poczuć odrobinę, hmm prestiżu i luksusu (choć pewnie operowanie tymi pojęciami w tym zakresie cenowym jest nieuprawnione), mogą wybrać coś spośród vintage'owych modeli firm zegarkowych. Zapewne nie dorównają parametrami współczesnemu Armaniemu, ale czy tylko samymi parametrami człowiek żyje?

My tu gadu gadu, a autorka dalej nie wie, czy ma do czynienia z oryginałem...

:ph34r:

,,....wybrałabym jednak coś marki z tradycją w konstruowaniu zegarków, a nie majtek....,,

a co koleżanka powie na takich majtkowców jak:

-Dior

-Hermes(AP,VC,JLC,Movado)

-Gucci(Corum)

-Chanel

-Louis Vuitton(IWC)

zatem jak koleżanka widzi majtki majtkom nie równe bo jeden wybierze vintygowe gacie po tacie a drugi wybierze Pantalony Królowej Wiktorii za bagatela 11tyś :P  funtów.

zatem tych którzy kupują powyższe zegarki modofe koleżanka Carrot uważa ,że jednak czują odrobinę prestiżu i looksosu na nadgarstku czy też z grymasem spoglądają na urządzenie pokazujące czas przywodzące im na myśl powiązana z majtami? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Część firm, które wymieniłeś spełnia kryteria fine watchmaking. I tu już nie pisalibyśmy o majtkach Ale tu mamy zegarek za ok. 100$ myślę, nie za kilka tyś., nie ma co porównywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Część firm, które wymieniłeś spełnia kryteria fine watchmaking. I tu już nie pisalibyśmy o majtkach Ale tu mamy zegarek za ok. 100$ myślę, nie za kilka tyś., nie ma co porównywać.

:D w dalszym ciągu i jedne i drugie to majty :D tyle,że jedne za 3 juany a drugie za tysiące euro.....co nie zmienia to faktu ,że w obu przypadkach capi gumą :) a co do kryteriów fine watchmakingu najlepiej wpisuje sie tu chyba Montblanc :rolleyes:,czy też koleżanka  ma odmienne zdanie? :D  :D  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.