Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

A co takie oswiadczenie zawiera? 🤔

Że odbierasz zegarek i jest ok. Dokładnie nie pamiętam, bo ze szczęścia czytałem przelotnie ale chyba kredytu im nie podżyrowałem 😁

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mordeczki nikt nie odpowiedział czym się różni wizualnie szlif słoneczny od lakierowanej tarczy w czarnym wariancie. Proszę o jasną odpowiedź 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PKS pięć godzin temu wrzucił porównanie. Chcesz dodatkowo kwiecisty opis?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, mario1971 napisał(-a):

@PKS pięć godzin temu wrzucił porównanie. Chcesz dodatkowo kwiecisty opis?

Może ktoś miał w ręce obie wersje i ciekawe jak to wygląda w świetle dziennym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, dsz napisał(-a):

Proszę o jasną odpowiedź 🤗

jedna ma błyszczący szlif słoneczny druga nie ma i jest matowa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
38 minut temu, Jan napisał(-a):

druga nie ma i jest matowa 

Obstawiam, że jednak będzie błyszcząca :) 

39 minut temu, dsz napisał(-a):

Może ktoś miał w ręce obie wersje i ciekawe jak to wygląda w świetle dziennym?

Szlif jak w czarnym DJ, a lakier jak w subie.

Edytowane przez PKS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Pani ustala szczegóły z klientem, zdejmuje folie, podaje klientowi terminal, a klient w ostatniej chwili zauważa babola np. na tarczy, lub bank blokuje transakcję. Takie przypadki się zdarzają, a zegarek wraca na ekspozycję bez folii.  

To nie zwrot przeciez, tylko rezygnacja z zakupu. Folie nie maja znaczenia, jesli i tak sa sciagane.

1 godzinę temu, piteks napisał(-a):

Że odbierasz zegarek i jest ok. Dokładnie nie pamiętam, bo ze szczęścia czytałem przelotnie ale chyba kredytu im nie podżyrowałem 😁

W sensie, ze obejrzales i nie ma tam zadnych rys. Ciekawe ilo osob wracalo i mowilo, ze rysa jest ;) 

Edytowane przez Paweł Bohacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie zwrot przeciez, tylko rezygnacja z zakupu. Folie nie maja znaczenia, jesli i tak sa sciagane.
Eh Paweł, Ty i tak wiesz wszystko najlepiej...

A jak podczas zdejmowania folii zarysuje kopertę?
Robi to na "życzenie" i ryzyko klienta. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, PKS napisał(-a):

Obstawiam, że jednak będzie błyszcząca :) 

możesz mieć rację.

za hodinkee:

"There are two new lacquered dial colours: medium blue and black. The sunray-finish blue and black have been discontinued. The silver sunray dial remains part of the catalog. Candy pink, green, and turquoise blue remain lacquered, and pistachio, lavender, and beige have a brand new matt lacquer finish."

OPDialChart.1.jpg?ixlib=rails-1.1.0&fm=j

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błyszcząca powiadasz.

87442616ffd1b344bedc33702a214a23.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Eh Paweł, Ty i tak wiesz wszystko najlepiej...

powiedz mi z reka ma sercu, jakie znaczenie ma to, ze sprzedawca sciagnie folie przy Tobie vs ze sciagnal folie dzien wczesniej? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
33 minuty temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

powiedz mi z reka ma sercu, jakie znaczenie ma to, ze sprzedawca sciagnie folie przy Tobie vs ze sciagnal folie dzien wczesniej? 🤔

Znam autentyczną historię mojego kumpla z tego Forum, który zapłacił za zegarek, zdjęli folie, wyszedł przed butik i robiąc pierwszą fotkę zobaczył uszkodzenie na boku koperty. Wrócił do butiku, zgłosił to uszkodzenie, a obsługa mocno (dziwnie) zmieszana zwróciła mu od ręki zapłacone środki. To było w W.Kruk. Tak, zegarki bywają zwracane już po dokonanej zapłacie. 

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

To ma ogromne znaczenie dla niektórych: bez folii to już nie jest nówka nieśmigana. Płacę i wymagam, pamiętaj. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Znam autentyczną historię mojego kumpla z tego Forum, który zapłacił za zegarek, zdjęli folie, wyszedł przed butik i robiąc pierwszą fotkę zobaczył uszkodzenie na boku koperty. Wrócił do butiku, zgłosił to uszkodzenie, a obsługa mocno (dziwnie) zmieszana zwróciła mu od ręki zapłacone środki. To było w W.Kruk. Tak, zegarki bywają zwracane już po dokonanej zapłacie. 

Czyli folie nie maja znaczenia, bo mozna otrzymac zegarek porysowany, nawet gdy folie sa sciaganie przy nas 😉

Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

To ma ogromne znaczenie dla niektórych: bez folii to już nie jest nówka nieśmigana. Płacę i wymagam, pamiętaj. 

Kiedys folie zostawiali... Mozna bylo sobie samemu sciagac, albo zostawic i flipowac zegarek jako nowke. To byly czasy...

Edytowane przez Paweł Bohacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Od kiedy to podpisuje się jakieś oświadczenie przy odbiorze zegarka?

Ja odbierałem Suba nie tak dawno, bo w listopadzie 2024 r. i żadnych oświadczeń na temat braku zastrzeżeń do zegara nie było. Jedyne oświadczenie, które podpisywałem, to dotyczące pochodzenia pieniędzy na zakup (legalności źródła ich pochodzenia), bo płaciłem gotówką. Oni takie transakcje muszą zgłaszać administracji skarbowej, stąd oświadczenie. I tyle w temacie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozmawiałem dzisiaj z kobitom z Kruka, powiedziała że zegarek jest całkowicie zafoliowany i klient go dokładnie ogląda, po zapłacie ściągają folie lub nie (zależy jak klient sobie życzy).

Dobra powiedzta mi rybki moje ta czarna tarcza lepiej wygląda z tym promieniem słońca czy nie?

i dlaczego w wersji czornyj wycofali sunray? 

Mi ta kobita z Kruka mówiła że maja model z 2025 i jest bez sunray i to właśnie od ręki OP 36

Godzinę temu, rafalmosty napisał(-a):

Ja odbierałem Suba nie tak dawno, bo w listopadzie 2024 r. i żadnych oświadczeń na temat braku zastrzeżeń do zegara nie było. Jedyne oświadczenie, które podpisywałem, to dotyczące pochodzenia pieniędzy na zakup (legalności źródła ich pochodzenia), bo płaciłem gotówką. Oni takie transakcje muszą zgłaszać administracji skarbowej, stąd oświadczenie. I tyle w temacie. 

przy płatności bezgotówkowej chyba bank to przekazuje do KAS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś ma coś do ukrycia, to może płatność podzielić. Część w gotówce, a część bezgotówkowo. Wtedy nie zgłaszają😉 wystarczy w żadnej z tych transakcja podzielonych nie przekroczyć 10 k euro. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Czyli folie nie maja znaczenia, bo mozna otrzymac zegarek porysowany, nawet gdy folie sa sciaganie przy nas 😉

Kolega liczył, że jak zegarek będzie miał zdejmowane folie przy nim, to nie musi go oglądać (to był jego pierwszy Rolex - dopiero zdobywał doświadczenie). Tak tez zrobił, zapłacił i wyszedł z zegarkiem. Na szczęście, zrobił fotkę w "wyjściu" i zauważył odprysk na rancie koperty. Być może, że przyszedł taki z fabryki, a być może uszkodziła go obsługa butiku. Resztę możesz sobie dopowiadać wg własnego uznania.    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Kolega liczył, że jak zegarek będzie miał zdejmowane folie przy nim, to nie musi go oglądać (to był jego pierwszy Rolex - dopiero zdobywał doświadczenie). Tak tez zrobił, zapłacił i wyszedł z zegarkiem. Na szczęście, zrobił fotkę w "wyjściu" i zauważył odprysk na rancie koperty. Być może, że przyszedł taki z fabryki, a być może uszkodziła go obsługa butiku. Resztę możesz sobie dopowiadać wg własnego uznania.    

Oj... to kiepsko 🤔
Zaczynam sie zastanawiac czy moze Rolex nie wysyla do Polski zegarkow kat. B. Masz moze zdjecie tego odprysku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje że powinno być tak:

-klient ogląda sobie spokojnie...

-pada pytanie od sprzedawcy - decydujesz się Pan? -tak

-zdejmuje się folie i ponownie klient ogląda dokładnie zegarek

-jesli OK płaci piniondze :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Paweł Bohacz napisał(-a):

Masz moze zdjecie tego odprysku?

Nie mam, ale wierzę kumplowi na słowo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Nie mam, ale wierzę kumplowi na słowo. 

sorry, ja jakoś w to nie wierzę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, dsz napisał(-a):

-zdejmuje się folie i ponownie klient ogląda dokładnie zegarek

-jesli OK płaci piniondze :) 

Jak po zdjęciu folii wyjdzie jakiś bubel, to nie sadzę, żeby robili problem ze zwrotem. A gdyby robili, to nie odbierasz i prosisz o sporządzenie oświadczenia.

A co odprysku to nie da się go zrobić ściąganiem folii. Stawiam na to, że taki przyjechał z fabryki i - szczerze mówiąc - jakoś mnie to nie szokuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szlif słoneczny w czerni jest mnie formalny i na EDC jest idealny :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi