Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Zakup Seiko, Casio, Orient, Citizen w Japonii - modele z lat 70-80 XXw.
dodany przez
Adalbert11, w ZEGARKI JAPOŃSKIE
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Z_bych
1. CASIO GW-7900 czerwony - używany gwarancja
Stan 7/10 - patrz opis i zdjęcia (moje, nieretuszowane)
Cena 550 zł + wysyłka
Nieosiągalny już w sklepach a i trudny do znalezienia z drugiej ręki czerwoniutki Casio GW7900.
Zegarek przeszedł delikatny lifting - na czerwonym pasku zostały dodane żółte akcenty. Dzięki temu zegarek nabrał indywidualnego charakteru.
Model znany z lubiany, dlatego tylko informacje technicze i opis stanu:
Specyfikacja:
Model: GW-7900 Marka: G-SHOCK Gwarancja: 12 miesięcy Szkiełko: mineralne Szerokość koperty: 50.0mm Grubość koperty: 17.7mm Wodoszczelność: 200 metrów Mechanizm: kwarcowy, solarny Materiał koperty: tworzywo Kształt koperty: okrągły Kolor tarczy: szary Materiał paska: tworzywo Kolor paska i koperty: czerwony Funkcje:
podświetlenie typu Illuminator diodą LED, czas światowy (dwuzakresowa synchronizacja falami radiowymi z wzorcowym zegarem atomowym), wskaźnik faz księżyca, graf pływów morskich, datownik, kalendarz automatyczny, 5 alarmów z możliwością drzemki, s toper, timer, wodoszczelność klasy 200m, zasilanie baterii ogniwem słonecznym, wskaźnik poziomu zużycia baterii, możliwość wyłączenia dźwięku przycisków. Stan: zegarek używany z niewielkimi, normalnymi śladami używania, mechanicznie w stanie idealnym
2. CASIO G-SHOCK GW6900 używany gwarancja
Stan 7/10 - patrz opis i zdjęcia (moje, nieretuszowane)
Cena 650 zł + wysyłka
Klasyczne już i prawie vintage Casio z serii G-Shock. Model GW-6900 mający wszystko, co powinien mieć G-Shock na dodatek ustawiany falami radiowymi, więc zawsze punktualny.
Zegarek w super kolorze Lamborghini Green dokładnie Verde Mettalic z palety Lamborghini. Wyświetlacz został także profesjonalnie zabarwiony, dzięki czemu to naprawdę wyjątkowy i bardzo ciekawy egzemplarz. Zegarek jest z idealnym stanie mechanicznym, wszystkie funkcje działają idealnie. Zegarek jest też w bardzo dobrym stanie wizualnym, nosi naprawdę minimalne ślady noszenia.
Specyfikacja:
Producent: Casio – Japonia Model: G-Shock GW6900 Szerokość koperty: 50,0 mm Długość koperty (lug to lug): 53 mm Grubość koperty: 17 mm Kształt koperty: okrągły Materiał koperty i paska: tworzywo sztuczne Mechanizm: Moduł 3179 - japoński kwarcowy Szkiełko: mineralne Wodoszczelność: 20 atmosfer (200m) Funkcje: Alarm Stoper Datownik GMT (druga strefa czasowa) Podświetlenie Solar (zasilanie energią słoneczną) Sterowany falami radiowymi System antywstrząsowy G-SHOCK Timer Wieczny kalendarz Wielofunkcyjny wyświetlacz Gwarancja: 12 miesięcy
-
Przez bartek.siwiec
Mały Citizen Navihawk szuka nowego domu (nadgarstka?).
Zegarek zakupiony w kwietniu 2025 na Amazonie (jako nowy oczywiście). Był noszony, ale z bardzo dużym poszanowaniem 😁.
Według forumowej skali (baaardzo zachowawczo) 8/10. Technicznie wszystko jest sprawne, nigdy nie krzyczał nawet, że potrzebuje więcej światełka. Wizualnie bez żadnych dużych śladów użytkowania, jakieś mikroryski napewno się znajdą. Szkło oczywiście cztyściutkie (jak to szafir). Zegarek bardzo kompaktowy (40 mm), stosunkowo mały L2L też robi robotę. Bardzo ładnie wykonany, super jest również bransoleta. Do zegarka jest oczywiście cały set sprzedażowy (pudełko i papierki), zdjęte ogniwa, oraz dodatkowe zapięcie bransolety (dokupiłem na Ali zapięcie dające większy zakres mikroregulacji). Oryginalne zapięcie oczywiście również jest w zestawie.
Cena: 1100 1000 900 zł (do rozsądnej negocjacji) + koszty wybranej przesyłki (w Opolu i okolicy może być również odbiór osobisty).
-
Przez PistolPete
Sprzedam zegarek Omega Constallation 34mm- ref. 168.005 poprawiony ref. :-)
Poszukiwana i ceniona wersja popularnej Connie z tarczą „PiePan” oraz uchami typu „DogLegs”, w znakomitym stanie i po serwisie.
Zegarek nabyłem pod koniec 2025 roku w jednym z bardziej renomowanych sklepów z zegarkami w Wiedniu. Certyfikat sklepu, potwierdzający pełną oryginalność zegarka, jest załączony.
Wedle moje wiedzy, po numerze seryjnym, zegarek pochodzi z 1966 roku.
Sprzedawany jest sam zegarek, brak pudelka i dokumentów.
W zeszłym roku Omega przeszeła pełen profesjonalny serwis w Wiedniu.
Stan zegarka, wizualny oraz mechaniczny, oceniam na doskonały. 7-8/10, biorąc pod uwagę wiek zegarka. 7-8 a nie pełne 8 ze względu na małą wgniotę na endlinku bransolety (koło górnego lewego ucha). Zegarek nie wymaga wkładu finansowego.Omega nie jest przepolerowana a wszystkie powierzchnie i krawędzie są znakomicie zachowane.
Oryginalna bransoleta starcza na nieco ponad 19,5cm nadgarstek.
Cena: 9200PLN plus koszt wysyłki z Austrii.
Istnieje (dość ograniczona ale jakaś jest) możliwość odbioru zegarka z Polski.
Z tego co sprawdziłem to jedna z lepszych ofert na rynku.
Jestem jednak otwarty na rozsądne propozycje poparte właściwymi argumentami. Zapraszam do kontaktu.
-
Przez PistolPete
Sprzedam zegarek Jeager- LeCoultre Memovox - ref. E872
Prawdziwy rarytas, wyróżniający się wzornictwem oraz funkcjonalnością (mechaniczny alram) w rewelacyjnym stanie.
Zegarek nabyłem pod koniec 2025 roku od jednego z zaufanych sprzedawców w Polsce.
Wedle moje wiedzy, zegarek pochodzi z okolic 1972 roku. Być może znawcy JLC są w stanie ustalić konkretny rocznik.
Ponieważ jest to zegarek rzadko pojawiający się w ofertach, parę danych:
Średnica koperty: 38mm
L2L:46mm
Grubość koperty: 12mm
Warto nadmienić, iż jest to wersja z piękną niebieską tarczą. Dodatkowo niespatynowaną, a więc wciąż charakteryzującą się piękną barwą co jest rzadkością. Zazwyczaj tarcze te z czasem stają się miedziane.
Zegarek jest sprzedawany jest w zestawie z pudełkiem oraz dokumentami.
Wedle moje wiedzy zegarek przeszedł serwis kilka lat temu. Wszystkie funkcje (łącznie z alarmem) działają należycie jednak zalecałbym czyszczenie i smarowanie w nieodległym czasie.
Stan zegarka, wizualny oraz mechaniczny, oceniam na znakomity. 7-8/10, biorąc pod uwagę wiek zegarka. 7-8 a nie pełne 8 ze względu na zalecane w nieodległym czasie smarowanie. JLC nie jest przepolerowane a wszystkie powierzchnie i krawędzie są wspaniale zachowane.
Założony na zegarek pasek ze sprzączką nie są oryginalne.
Cena: 11200PLN plus koszt wysyłki z Austrii.
Jestem jednak otwarty na rozsądne propozycje poparte właściwymi argumentami. Zapraszam do kontaktu.
-
Przez PistolPete
Sprzedam zegarek Rolex Datejust 36mm - ref. 16014 (vintage). Stal/ białe złoto 18k.
Klasyka gatunku w świetnym stanie i po pełnym serwisie.
Zegarek nabyłem pod koniec 2025 roku w jednym z bardziej renomowanych sklepów z zegarkami w Wiedniu. Certyfikat sklepu, potwierdzający pełną oryginalność zegarka, jest załączony.
Wedle moje wiedzy, po numerze seryjnym, zegarek pochodzi z 1978/9 roku.
W zestawie z zegarkiem jest również oryginalne pudełko, dokumentów brak.
W zeszłym roku Rolex przeszedł pełen profesjonalny serwis w Wiedniu.
Stan zegarka, wizualny oraz mechaniczny, oceniam na rewelacyjny. 8/10, biorąc pod uwagę wiek zegarka. Zegarek nie wymaga wkładu finansowego. Rolex nie jest przepolerowany a wszystkie powierzchnie i krawędzie są świetnie zachowane.
Oryginalna bransoleta starcza na nieco ponad 19,5cm nadgarstek.
Cena: 17700PLN plus koszt wysyłki z Austrii.
-