Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ptaku

Kurtka M65

Rekomendowane odpowiedzi

Dejko, nie chodzi o cenę. Napisz mi tu dużymi literami że Alpha za 450, wyprodukowana w Chinach będzie i tak dużo lepiej wykonana niż jej najlepsza kopia Helikon a nie będę nawet rozważał Helikona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALPHA WYPRODUKOWANA W CHINACH BĘDZIE I TAK LEPSZEJ JAKOŚCI NIŻ JEJ NAJLEPSZA KOPIA HELIKON.

To gdzie jest produkowana nie ma znaczenia. Jest produkowana z tego samego materiału, w tej samej technologii i szyta w ten sam sposób. Wystarczy poczytać na forach tematycznych. Użytkownicy obu kurtek wskazują na wyższą jakość Alphy. Alphy produkowane są nie tylko w Chinach, ale również w Egipcie oraz Korei, a metki made in china pojawiały się na nich już dekadę temu. Nikt nie miał zastrzeżeń do momentu, gdy polscy dystrybutorzy wypruwali te metki, a teraz jak ktoś wyłożył kawę na ławę zaczyna się strach o jakość wykonania ;)

Helikon ma dobre opinie i to chyba najlepszy wybór jeśli ktoś upiera się przy zakupie kopii M65, ale oryginał mimo wszystko, jest podobno lepszy.

Tu jeden z tematów na forum: http://m65.org.pl/forum/discussion/63/kopie-i-podrobki-kurtek-m65-opinie-i-wrazenia-z-uzytkowania/p1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na takiego posta dziś od rana czekam ;) Z przymiarek w sklepie militaria wyszły nici, teraz jest sezon na letnie ciuchy i nie mieli emki ani jednej na sklepie. Pozostaje zakup w sieci.

Alpha już doszła, dzięki wszystkim za porady.

Edytowane przez Pilot353

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALPHA WYPRODUKOWANA W CHINACH BĘDZIE I TAK LEPSZEJ JAKOŚCI NIŻ JEJ NAJLEPSZA KOPIA HELIKON.

Ciekawe czy właściciele Helikonów też mają odpadające napy ;) Mam nadzieję że to tylko błąd produkcyjny i pozostałe będą miały większą wytrzymałość. Ta kurtka idzie do reklamacji :(

post-72726-0-87358200-1439550848_thumb.jpgpost-72726-0-36161100-1439550849_thumb.jpgpost-72726-0-88961500-1439550850_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż nie powiem, poza napem który odpadł, zdjęcie poniżej, nie mam się do czego przyczepić.

post-72726-0-25350800-1439551006_thumb.jpg

Podgląd zamka, z nim wszystko jest ok

post-72726-0-41976700-1439551005_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej nic nie odpada, więc to pewnie indywidualny przypadek.

Powodzenia przy reklamacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemu z reklamacją nie ma, kupowałem w predathorze, już wysłana i jak tylko dotrze wysyła drugą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

natrafiłem  na taki wytwór Chiński ,ale za to za 26 $ ,czy ktoś miał taką kurtkę ?

bo nie wiem czy warto

post-41858-0-59862900-1439671849_thumb.jpg

post-41858-0-40280900-1439672067.jpg

Edytowane przez breslauer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na alle nie brakuje kurtek Emkopodobnych w cenach ok 100 zeta tylko czy jest sens kupowania ich?

Mnie natomiast żona namawia żebym napisał lub zadzwonił do predathora i za dopłatą zrezygnował z M65 Alphy na rzecz N2B Alphy w czerwonym kolorze.

A może by zmienić tytuł wątku na coś w stylu Militaria, ubrania i dodatki ?

Mountain-Jacket-red1.jpg

Mountain-Jacket-red-back.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem. Ja bym został przy M-ce. Ta parka sprawdzi się w warunkach ostrej zimy, ale przy plusowych temperaturach będzie zbyt ciepła, a co za tym idzie bezużyteczna. M65 po odpięciu podpinki da radę na wiosnę i jesienią, a po jej przypięciu nawet na mrozie będziesz mógł używać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to pomysł żonki, jej się ona strasznie podoba, mój warunek jest taki że na wiosnę em65 i tak kupię ale już bez podpinki dobrze dopasowaną. Teraz z emką wygląda tak. Jak włożę z podpinką na sweter, czyli wersję zimową, to leży ładnie, jest nie za ciasno a gdy włożę bez podpinki na krótki rękaw to już tak ciekawie nie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Alaske N3B  wiesz na "starość" wolę jak mi w dupsko cieplej

na lekką wiosnę i jesień używam takiej szwy klejone ale oddychajaca 

http://allegro.pl/kurtka-goretex-francuskiej-armii-cce-112c-nowa-i5596721055.html

M65 alphy jak jest chłodniej bo oryginał jest z grubego nyco i jest dość ciężka

mam jeszcze parkę M65 ale deko z niej "wyrosłem" /i kupiłem wtedy alaskę/ pracuje nad sobą to może za rok będzie ok :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

M65 M65 windbreaker jacket Korean men's jacket M65 windbreaker male US combat outdoor ALPHA

Seller Info mengjuanarmy 
PriceUSD 25.979

Na alle nie brakuje kurtek Emkopodobnych w cenach ok 100 zeta tylko czy jest sens kupowania ich?

Pilot 353

słuszna uwaga , tylko czy  alphy na alle , to nie są z takich miejsc ??

Edytowane przez breslauer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są, zamek w alphie masz mosięźny w tej taniej plastyczany. Alphy dziś juź na pewno nie są tak szyte jak kiedyś tylko czy jdst sens porównywania ich z tymi tanimi chinkami? Ja nie odpowiem, tu potrzebne są osoby które posiadały jedne i drugie tzn te za 450 czy wiecej i te po 100 i mniej. Z drugiej strony jeżeli już mam ubrać kurtkę M65 to albo Alphe w ostateczności Helikona lub wcale. Nie stać mnie na rolexa więc nie będę paradował w rolmixie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy właściciele Helikonów też mają odpadające napy ;)

W moim nic nie odpada i nitki też nie wyłażą, ma jakieś 4 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

to zamek z kurtki za 26 dolków , na plastyczany nie wygląda

post-41858-0-44557400-1439752659.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już tę kurtkę zakupisz to wrzuć jej zdjęcia w tym wątku, może faktycznie nie ma sensu kupować ich po 400 czy 700 a wystarczy za niecałą stówkę.

Czerwona N2B już dotarła, w rzeczywistości nie jest taki żarówiasty kolor. Dobrze wykonana, ładnie leży tylko że to na zimę. Będzie chyba trzeba we wrześniu zamówić jeszcze Helikona emkę, jakiś portfel taktyczny, spodnie, buty do tego. No człowiek zbankrutuje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

@breslauer - może nie plastikowy, ale ładny to też nie... Bez porównania ze zdjęciem, które wrzucił Pilot. Jakoś w wojskowych klimatach dający po oczach ,,złoty" średnio pasuje - IMO oczywiście ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noszę taką samą od września. Jest ok, jedynie schowany kaptur jakoś niewygodnie się układa i noszę na zewnątrz. Szkoda że wewnątrz niebma żadnych kieszeni. Z wewnętrzną kurtką podpinką jeszcze nie nosiłem bo na aktualne temp. wystarcza.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od jesieni noszę Helikon, jakość wykonania jest bez zastrzeżeń, jedyny minus to waga całości z podpinką.

Na plus, że udało mi się znaleźć się rozmiar long, regular był przykrótki na mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi