Krist-off 4655 #1 Napisano 10 Grudnia 2019 (edytowane) Przeglądam forum wzdłuż i wszerz i znaleźć nie mogę nigdzie wątku miłośników zegarków Casio... Wątek w zegarkach japońskich powinien się nazywać G-Shock. Takie przynajmniej odnoszę wrażenie. . Mały wątek dotyczący Edifice i kilkanaście rozrzuconych tematów i dość fajny, w miarę prężny, bo dotyczący Oceanusow. Stąd moje pytanie. Czy jest ktoś tutaj, kto ma/zbiera/kolekcjonuje jeszcze inne Casio prócz G. Pochwalmy się zatem i pokażmy, że Casio to nie tylko G-Schock. Poniżej mój skromny zbiorek. Wiem, że to nie ekskluzywne linie, ale z tym mi się głównie Casio kojarzy. Dobra jakość, w świetnej cenie i taki trudny do opisania współczynnik radochy przy noszeniu... Być może związany z nostalgią. Jak widać w skrzynce są wolne miejsca jeszcze... Ostatnie na Oceanusa to na pewno. I jedno na... Kostkę w stali? Pro-trek? Może podsuniecie jakieś pomysły lub czymś zainspirujecie na tyle, żeby powiększyć zbiorek do 12 sztuk...? No i pokażmy inne Casio.... Edytowane 10 Grudnia 2019 przez Krist-off 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gduo 1 #2 Napisano 10 Grudnia 2019 Można z tego coś kupić ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4655 #3 Napisano 10 Grudnia 2019 (edytowane) Owszem. W każdym sklepie z zegarkami Casio. Edytowane 21 Grudnia 2019 przez Krist-off 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gduo 1 #4 Napisano 10 Grudnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19145 #5 Napisano 10 Grudnia 2019 Kilka sztuk w pudełku leży... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czwarty Ząb 490 #6 Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Najwygodniejszy jaki mam Edytowane 21 Grudnia 2019 przez Czwarty Ząb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4655 #7 Napisano 25 Grudnia 2019 I taki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chemik1 0 #8 Napisano 26 Grudnia 2019 (edytowane) Moje nie G Edytowane 26 Grudnia 2019 przez Chemik1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konr@d 156 #9 Napisano 14 Lutego 2020 Kwadratowa przesiadka z G, nie wiem tylko czy chwilowa, czy na stałe ale póki co, nie mogę się nim nacieszyć... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 13481 #10 Napisano 14 Lutego 2020 Taki EDC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tap 85 #11 Napisano 15 Lutego 2020 Chyba lubię zegarki Casio ogólnie... nie tylko G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konr@d 156 #12 Napisano 15 Lutego 2020 (edytowane) Chyba lubię zegarki Casio ogólnie... nie tylko G Wow... ale czad, a ten nurek rewelacja!Gdzieś taki widziałem ale chyba na czarnej gumie.Cholera, ależ Ci zazdroszczę Edytowane 16 Lutego 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4655 #13 Napisano 15 Lutego 2020 To jeszcze parka... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konr@d 156 #14 Napisano 15 Lutego 2020 To jeszcze parka...Jeden z najładniejszych modeli Edifice. Prezentuje się świetnie zarówno na bransolecie jak i ten kolegi tofiksa na pasku i chociaż mam ostatnio fazę na kostki, to chyba muszę to przemyśleć... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tap 85 #15 Napisano 15 Lutego 2020 Wow... ale czad, a ten nurek rewelacja!Gdzieś taki widziałem ale chyba na czarnej gumie.Masz na myśli czarnego MDV-106 czy szampańskiego AMW-320? oryginalnie obyswa na standardowej czarnej gumie od producenta przuchodzą... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konr@d 156 #16 Napisano 15 Lutego 2020 Masz na myśli czarnego MDV-106 czy szampańskiego AMW-320? oryginalnie obyswa na standardowej czarnej gumie od producenta przuchodzą...MDV-106 REWELACJA:D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tap 85 #17 Napisano 15 Lutego 2020 Zgadzam się... na tej bransolecie wygląda i nosi się rewelacyjnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konr@d 156 #18 Napisano 15 Lutego 2020 (edytowane) Zgadzam się... na tej bransolecie wygląda i nosi się rewelacyjnie... To oryginalna bransoleta casio?Czy można też założyć dowolną o odpowiedniej szerokości? Edytowane 16 Lutego 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tap 85 #19 Napisano 15 Lutego 2020 Ta jest z pełnych ogniw, oryginalna to chyba ma zwijane ogniwa. Pasuje każda o rozstawie 22mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5737 #20 Napisano 15 Lutego 2020 Poniżej mój skromny zbiorek. Wiem, że to nie ekskluzywne linie, ale z tym mi się głównie Casio kojarzy. . Ten drugi od lewej w pierwszym rzędzie to co to za model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4655 #21 Napisano 16 Lutego 2020 B650Wb1B taki następca F91W w większym rozmiarze. Występuje w różnych konfiguracjach i zestawieniach kolorystycznych. Generalnie bardzo przyjemnie się nosi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5737 #22 Napisano 16 Lutego 2020 B650Wb1B taki następca F91W w większym rozmiarze. Występuje w różnych konfiguracjach i zestawieniach kolorystycznych. Generalnie bardzo przyjemnie się nosi.Dzięki - fajny też dlatego że ma większe cyfry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4655 #23 Napisano 25 Marca 2020 Dzisiaj taki. Najwygodniejszy zegarek na kwarantannę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rav94 0 #24 Napisano 25 Marca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #25 Napisano 28 Marca 2020 Kupię jeszcze gdzieś dw-290 w normalnej cenie? Do tej pory było tego mnóstwo, teraz po wejściu dw-291h, zniknęły z allegro, poza Polską jakieś horendalne ceny jak za ten model. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach