Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Krist-off

Nie tylko G...

Recommended Posts

Przeglądam forum wzdłuż i wszerz i znaleźć nie mogę nigdzie wątku miłośników zegarków Casio... :) Wątek w zegarkach japońskich powinien się nazywać G-Shock. Takie przynajmniej odnoszę wrażenie. :). Mały wątek dotyczący Edifice i kilkanaście rozrzuconych tematów i dość fajny, w miarę prężny, bo dotyczący Oceanusow. Stąd moje pytanie. Czy jest ktoś tutaj, kto ma/zbiera/kolekcjonuje jeszcze inne Casio prócz G.

Pochwalmy się zatem i pokażmy, że Casio to nie tylko G-Schock.

Poniżej mój skromny zbiorek. Wiem, że to nie ekskluzywne linie, ale z tym mi się głównie Casio kojarzy. Dobra jakość, w świetnej cenie i taki trudny do opisania współczynnik radochy przy noszeniu... Być może związany z nostalgią.

Jak widać w skrzynce są wolne miejsca jeszcze... Ostatnie na Oceanusa to na pewno. I jedno na... Kostkę w stali? Pro-trek?

Może podsuniecie jakieś pomysły lub czymś zainspirujecie na tyle, żeby powiększyć zbiorek do 12 sztuk...? :)

No i pokażmy inne Casio....

post-110583-0-97178900-1575996488_thumb.jpg

Edited by Krist-off

Kwadratowa przesiadka z G, nie wiem tylko czy chwilowa, czy na stałe ale póki co, nie mogę się nim nacieszyć...

post-105310-0-49936800-1581683505_thumb.jpg

Chyba lubię zegarki Casio ogólnie... nie tylko G ;)

Wow... ale czad, a ten nurek rewelacja!

Gdzieś taki widziałem ale chyba na czarnej gumie.

Cholera, ależ Ci zazdroszczę ;)

Edited by DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

To jeszcze parka...

Jeden z najładniejszych modeli Edifice.

Prezentuje się świetnie zarówno na bransolecie jak i ten kolegi tofiksa na pasku i chociaż mam ostatnio fazę na kostki, to chyba muszę to przemyśleć... ;)

Wow... ale czad, a ten nurek rewelacja!

Gdzieś taki widziałem ale chyba na czarnej gumie.

Masz na myśli czarnego MDV-106 czy szampańskiego AMW-320? oryginalnie obyswa na standardowej czarnej gumie od producenta przuchodzą...

Masz na myśli czarnego MDV-106 czy szampańskiego AMW-320? oryginalnie obyswa na standardowej czarnej gumie od producenta przuchodzą...

MDV-106 REWELACJA:D

Zgadzam się... na tej bransolecie wygląda i nosi się rewelacyjnie...

To oryginalna bransoleta casio?

Czy można też założyć dowolną o odpowiedniej szerokości?

Edited by DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Ta jest z pełnych ogniw, oryginalna to chyba ma zwijane ogniwa. Pasuje każda o rozstawie 22mm.

Poniżej mój skromny zbiorek. Wiem, że to nie ekskluzywne linie, ale z tym mi się głównie Casio kojarzy. .

Ten drugi od lewej w pierwszym rzędzie to co to za model?

:)

B650Wb1B taki następca F91W w większym rozmiarze. Występuje w różnych konfiguracjach i zestawieniach kolorystycznych. Generalnie bardzo przyjemnie się nosi.

B650Wb1B taki następca F91W w większym rozmiarze. Występuje w różnych konfiguracjach i zestawieniach kolorystycznych. Generalnie bardzo przyjemnie się nosi.

Dzięki - fajny też dlatego że ma większe cyfry  ;)

:)

Kupię jeszcze gdzieś dw-290 w normalnej cenie? Do tej pory było tego mnóstwo, teraz po wejściu dw-291h, zniknęły z allegro, poza Polską jakieś horendalne ceny jak za ten model.