Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JAN89R

FOTOGRAFIKA (FOTOGRAFIA) AMATORSKO

Rekomendowane odpowiedzi

Ale pod ochroną... :(

Ale częściową :)  >>> "Znajduje się na liście gatunków grzybów objętych częściową ochroną w Polsce. Ochroną objęte są okazy rosnące poza terenem ogrodów, upraw ogrodniczych, szkółek leśnych oraz poza terenami zieleni." - http://www.grzybland.pl/grzyb/index.php?option=com_content&task=view&id=100&Itemid=102

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja już nie wiem czy mam tego grzyba zjeść, czy ogrodzić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja już nie wiem czy mam tego grzyba zjeść, czy ogrodzić...

Czytałeś "Cieplarnię" Aldissa? Ja bym nie jadł...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie wiosenne od Pentax'a:

P.S. Może zamiast smartfonów z pierdyliardem pixeli i aparatów, niech zaczną produkować lustra i bez lustra z funkcją dzwonienia :). E-sim dołożyć i już, wszak ekrany z dotykiem są, procki mocne, mikrofony i głośniki też mają.... 8cde0705e4302ed75e715da1fd273490.jpg6f9ac433301f8258e1c9d33628bf6b29.jpg570c465ab1b0d84901270df125c1939e.jpg

Edytowane przez automaciek25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc.... Od jakiegos czasu na forum... glownie czytam... ale tez czasem cos wrzuce od siebie.

A skoro trafilem na watek foto... szlajam sie troche po swiecie ... fotografuje glownie ludzi i to co widze na "ulicy" a jak sie nie szlajam realizuje swoje projekty aktowe (z racji tego ze to publiczne forum nie wrzucam;)

Na poczatek podziele sie zdjeciami z Iranu... 

https://mega.nz/#F!R75FiSpI!iHfzxFvJvfR0QGAL-LQOwg

...jesli sie spodoba to z kilku ostatnich lat nazbieralo sie jeszcze troche innych obrazkow... glownie Azja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Jak wiosennie, to wiosennie...

93769350652082273107.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My City ;]

post-74783-0-56091000-1558949355_thumb.jpg

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc.... Od jakiegos czasu na forum... glownie czytam... ale tez czasem cos wrzuce od siebie.

A skoro trafilem na watek foto... szlajam sie troche po swiecie ... fotografuje glownie ludzi i to co widze na "ulicy" a jak sie nie szlajam realizuje swoje projekty aktowe (z racji tego ze to publiczne forum nie wrzucam;)

Na poczatek podziele sie zdjeciami z Iranu... 

https://mega.nz/#F!R75FiSpI!iHfzxFvJvfR0QGAL-LQOwg

...jesli sie spodoba to z kilku ostatnich lat nazbieralo sie jeszcze troche innych obrazkow... glownie Azja

Świetne fotki, super klimat, uśmiechnięci ludzie, zabytki ... podoba mi się, obejrzałem z przyjemnością wszystkie fotki.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Cześć

Wrzucaj linki wrzucaj! Kawał fajnej reporterki podróżniczej. Czuć klimaty, barwy egzotycznych miejsc i dusze ludzi. 

@tommly - exif prawdę Ci powie ;-) o sprzęcie. Co do ludzi, to fajnie William pokazałeś nie tylko uśmiechniętych. Jest i powaga, duma i twardość charakterów wyrysowana na twarzach. Podobają mi się te portrety w codziennych zajęciach! 

Pozazdrościć możliwości odwiedzenia tak wyrazistych miejsc! Dobrego światła!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@tommly - exif prawdę Ci powie ;-) o sprzęcie.

No tak, co racja, to racja, nie ściągałem fotek na dysk :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

My City ;]

Ooo, kolega tez z wiochy z tramwajami  ;)

Z jakiej dzielnicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo, kolega tez z wiochy z tramwajami  ;)

Z jakiej dzielnicy?

Dokładnie :) Drzetowo :)

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka historia o ktorej sobie przypomnialem przegladajac zdjecia z wypraw....

W 2013r. odwiedzilem Istanbul... jedno z moich najulubienszych miast do fotografowania... Wloczac sie po jednej z najstarszych dzielnic Fatih, natknalem sie na maly zaklad fryzjerski...

KON3374.jpg

Wtedy prowadził go 80(!) letni Hassan... to było najlepsze strzyżenie w moim życiu (zawsze sie strzyge tam gdzie podrozuje... taka tradycja;) 

Strzygl mnie prawie godzine z dwoma przerwami na herbate... opowiadal ze ma zaklad w tym samym miejscu od 60 lat

KON3381.jpg

Kiedy w 2017 ponownie odwiedzilem Istanbul... mialem ze soba zdjecia ktore zrobilem staremu fryzjerowi. Postanowilem odnalezc to miejsce i podarowac mu odbitki.

Niestety... stary Hassan juz nie zyl a zaklad prowadzil jego syn z kumplem;)

KAM02908.jpg

Kiedy wreczylem mu zdjecia z jego ojcem bardzo sie ucieszyl. Oczywiscie rownie dobrze mnie ostrzygl, napilismy sie herbaty i obiecalem mu, ze kiedy bede nastepnym razem w Istanbule znowu odwiedze fyzjera;)

KAM02907.jpg

Edytowane przez William Blake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka historia o ktorej sobie przypomnialem przegladajac zdjecia z wypraw....

W 2013r. odwiedzilem Istanbul... jedno z moich najulubienszych miast do fotografowania... Wloczac sie po jednej z najstarszych dzielnic Fatih, natknalem sie na maly zaklad fryzjerski...

Wtedy prowadził go 80(!) letni Hassan... to było najlepsze strzyżenie w moim życiu (zawsze sie strzyge tam gdzie podrozoje... taka tradycja;) 

Strzygl mnie prawie godzine z dwoma przerwami na herbate... opowiadal ze ma zaklad w tym samym miejscu od 60 lat

Kiedy w 2017 ponownie odwiedzilem Istanbul... mialem ze soba zdjecia ktore zrobilem staremu fryzjerowi. Postanowilem odnalezc to miejsce i podarowac mu odbitki.

Niestety... stary Hassan juz nie zyl a zaklad prowadzil jego syn z kumplem;)

Kiedy wreczylem mu zdjecia z jego ojcem bardzo sie ucieszyl. Oczywiscie rownie dobrze mnie ostrzygl, napilismy sie herbaty i obiecalem mu, ze kiedy bede nastepnym razem w Istanbule znowu odwiedze fyzjera;)

jeden z najlepszych wpisów, jaki zdarzyło mi się czytać na tym forum - do tego te pierwsze fotki BW - fenomenalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na upał nie pogardze :]

post-74783-0-14032900-1559386674_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Most Galata w Istanbule to bardzo charakterystyczne miejsce...łączy Złoty Róg z Eminou i jednoczesnie to zjawisko niemal socjologiczne.

Amatorzy wedkarstwa w centrum tej eurazjatyckiej metropolii oblegaja balustrady od switu do zmierzchu.

Zapraszam do rzucenia okiem na kilkanascie godzin na Galata Köprüsü

https://mega.nz/#F!R7I13YSA!2yU9wvOo8rXlgpZQR4vl_g

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Liść...

80184989285525424461.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

O proszę, jaki ładny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-109557-0-58360400-1559505166_thumb.jpeg

Ciekawa msza, na koniec wszyscy dostali wodę i chleb widoczny na zdjęciu

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za obrządek? 

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Greckokatolicki.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi