mandaryn44 682 #5276 Napisano 9 Października 2019 Takie dwa własnej roboty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #5277 Napisano 9 Października 2019 Ta zielona cholera na koperku to i u mnie byla, ojeba.. mi caly koper. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #5278 Napisano 10 Października 2019 A u mnie nie. To paź królowej. Nie uchowała się bo ptaki zadziałały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #5279 Napisano 10 Października 2019 Tez chyba moja ptaki potraktowaly ale byla wielka jak kciuk , widac Pazie na calym swiecie sa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #5280 Napisano 12 Października 2019 Kto bogatemu zabroni? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5281 Napisano 14 Października 2019 ostatnio w TV było dużo o bieliku co z kamerą latał nad Alpami. Wszystkie stacje jak papugi powtarzały za poprzednikami "orzeł bielik, orzeł bielik,....."Pamiętajcie, to bzdura. Bielik nie jest orłem. Telewizja uwstecznia na zdjęciach jesienny bielik, jakby co /klik/ 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5282 Napisano 14 Października 2019 Piękne zdjęcia!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5283 Napisano 14 Października 2019 podziękował. przypadkiem z tragarzami szedłem i .... 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5284 Napisano 14 Października 2019 podziękował. przypadkiem z tragarzami szedłem i .... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #5285 Napisano 19 Października 2019 Polskie drogi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masu 9680 #5286 Napisano 19 Października 2019 Zapraszam do głosowania na fotkę miesiąca - kliknij w zdjęcie aby przejść do głosowania! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5287 Napisano 19 Października 2019 jesień /klik/ 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #5288 Napisano 19 Października 2019 (edytowane) Skoro ptaki Jak znajdę zdjęcie to wstawię bielika w locie. Ź Chojnika. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Października 2019 przez mandaryn44 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #5289 Napisano 19 Października 2019 Skoro ptaki tomptaki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5290 Napisano 20 Października 2019 Skoro ptaki ...drapieżnik przy stojaku dla rowerów? może lubią wentyle rowerowe ogólnie ładny portrecik, Skoro ptaki tomptaki jeśli dobrze rozpoznaję to czeczotka - gratki. 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #5291 Napisano 20 Października 2019 Widocznie chciał się przejechać... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #5292 Napisano 21 Października 2019 do pracy przyleciała 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5293 Napisano 22 Października 2019 A mi ostatnio na kijku usiadł 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #5294 Napisano 23 Października 2019 (edytowane) Ja tam nie umiem tym telefonem. Ustawiłem ISO na 50, czas naświetlania na 25, a i tak taki szajs mi wyszedł Co jeszcze muszę ustawić, żeby zdjęcia nocnego nieba wychodziły bez szumów? Edit: Po umieszczeniu na forum, zdjęcie straciło dużo na jakości i teraz to już w ogóle wygląda jak luźny stolec... A tu naświetlane 30 sekund Edytowane 23 Października 2019 przez Lestaf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5295 Napisano 23 Października 2019 ISO, czas, a przesłona? Znasz jej wartość? Przy tak niskim ISO, czas 25 s na pewno jest za krótki. Z tego co pamiętam w nocnych zdjęciach przymyka się przysłone dość mocno, więc czas może być liczony w minutach. Może czas nawet - bulb 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #5296 Napisano 23 Października 2019 Ja tam nie umiem tym telefonem. Ustawiłem ISO na 50, czas naświetlania na 25, a i tak taki szajs mi wyszedł Co jeszcze muszę ustawić, żeby zdjęcia nocnego nieba wychodziły bez szumów? Edit: Po umieszczeniu na forum, zdjęcie straciło dużo na jakości i teraz to już w ogóle wygląda jak luźny stolec... A tu naświetlane 30 sekundtelefonem będzie ciężko zrobić ładne nocne zdjęciepo prostu matryce telefonów sobie nie radzą ze względu na rozmiarładne zdjęcia z telefonów to zasługa przede wszystkim oprogramowania a nie jakości matrycy jak w lustrzance 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #5297 Napisano 23 Października 2019 Ale ja widziałem w grupie na facebooku zdjęcia Drogi Mlecznej zrobione podobno tym samym telefonem co mój i wyglądały super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5298 Napisano 23 Października 2019 telefonem będzie ciężko zrobić ładne nocne zdjęciepo prostu matryce telefonów sobie nie radzą ze względu na rozmiarładne zdjęcia z telefonów to zasługa przede wszystkim oprogramowania a nie jakości matrycy jak w lustrzanceto podstawowy fakt Ale ja widziałem w grupie na facebooku zdjęcia Drogi Mlecznej zrobione podobno tym samym telefonem co mój i wyglądały super.słowo klucz "podobno". potem zostaje jeszcze czy wiesz jak to było robione, jak wyglądał proces postprodukcji. są takie gadżety do telefonów, ala telezoomy, które przykłada się do obiektywu telefonu. drugi myk, zdjęcie mogło być zrobione przy pomocy lunety do obserwacji nieba. przykładasz telefon do wizjera i robisz zdjęcie. cyrkowych myków jest pewnie więcej. potem milion warstw i masek w PeSie i masz zdjęcie telefonem na nagrodę NGpoza tym podstawowa podstawa. chcesz robić zdjęcia nieba nocą - wyjedź z miasta. z balkonu mieszkania to możesz zrobić tylko fotkę poglądową, że byłeś na balkonie. musisz być tam, gdzie jest ciemno, gdzie nie ma dostępu zbędnego światła. wtedy gwiazdy widać najlepiej. aparat widzi to co ty. Przypomnij sobie kiedy widziałeś najlepiej gwiazdozbiory, czy jak wyrzucałeś śmieci na osiedlu czy jak byłeś w nocy na polu namiotowym, na plaży morskiej, na łące - BEZ ŚWIATŁA.Jest jeszcze aspekt przejrzystości powietrza, wyż czy niż, pełnia księżyca czy nie ma go wcale. .... można by tak bez końcachcesz fotografować - polecam aparat fotograficzny, najlepiej z wymienną optyką 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5299 Napisano 24 Października 2019 taka sikorka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67088 #5300 Napisano 24 Października 2019 Super ujęcie! 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach