pietrek117 208 #326 Napisano 7 Listopada 2022 Po 3 tygodniach oczekiwania, doczekałem się 😁 Zamawiałem z: https://www.greatwatches.co.uk/collections/frontpage/products/casio-mdv-106b-1a1v-mens-duro-200m-2021-watch-analog-200m-diver-brand-new Cena 275 zł + doszła opłata 21 zł przy odbiorze. Strona jest GB, ale wysyłka jest z Las Vegas. Chciałbym zaznaczyć, że kupując z greatwatches otrzymuje się sam zegarek. Brak pudełka, zero instrukcji. Sam zegarek w folii bąbelkowej (choćby zamówienia z aliexpress). Ale od strony wizualnej - super, tego oczekiwałem 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129695 #327 Napisano 7 Listopada 2022 1 minutę temu, pietrek117 napisał(-a): Po 3 tygodniach oczekiwania, doczekałem się 😁 Zamawiałem z: https://www.greatwatches.co.uk/collections/frontpage/products/casio-mdv-106b-1a1v-mens-duro-200m-2021-watch-analog-200m-diver-brand-new Cena 275 zł + doszła opłata 21 zł przy odbiorze. Strona jest GB, ale wysyłka jest z Las Vegas. Chciałbym zaznaczyć, że kupując z greatwatches otrzymuje się sam zegarek. Brak pudełka, zero instrukcji. Sam zegarek w folii bąbelkowej (choćby zamówienia z aliexpress). Ale od strony wizualnej - super, tego oczekiwałem 🙂 Też się tak zbieram do zakupu od nich. Opłata była związana z wartością zegarka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietrek117 208 #328 Napisano 7 Listopada 2022 Przyznam szczerze - nie wiem. Jak zobaczyłem, że towar został wysłany z USA to spodziewałem się, że będzie trzeba coś dopałacić. Kurier powiedział, że pobranie 21 zł, stwierdziłem że nie ma tragedii i wyrzuciłem kopertę do śmieci bez patrzenia co i jak 😜 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19186 #329 Napisano 7 Listopada 2022 To już lepiej dorzucić parę zeta i mieć z PL dystrybucji Casio MDV-107-1A2VEF (timegroup.pl) 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #330 Napisano 8 Listopada 2022 Ale ten PL jest bez ryby na tarczy? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19186 #331 Napisano 8 Listopada 2022 Tak bez to ta "nowsza" wersja 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #332 Napisano 8 Listopada 2022 I ktoś to kupi? Cały urok w marlinie! 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19186 #333 Napisano 8 Listopada 2022 Ja mam czarnego jest ok 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pazikk 1457 #334 Napisano 17 Listopada 2022 (edytowane) na amerykańskim Amazonie są z marlinem. Właśnie się zastanawiam nad kupnem go i założeniem paska skórzanego bądź bransolety. Zobaczymy czy na Black Friday dadzą jakąś promke. Na Youtube widziałem jak gość szkło szafirowe wrzucił do niego. Edytowane 17 Listopada 2022 przez pazikk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19186 #335 Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) @TomG80 dziena za film Edytowane 21 Listopada 2022 przez Funky_Koval 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rm26 55 #336 Napisano 7 Grudnia 2022 Właśnie do mnie dotarł zza wielkiej wody, więc w końcu mogę dołączyć do klubu Duro Rozważałem też bezel w kolorze pepsi ale wygrał zielony. Jest miodzio, mimo że jeszcze folia póki co zasłania. Oficjalne rozpakowanie będzie w święta.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129695 #337 Napisano 8 Grudnia 2022 12 godzin temu, rm26 napisał(-a): Właśnie do mnie dotarł zza wielkiej wody, więc w końcu mogę dołączyć do klubu Duro Rozważałem też bezel w kolorze pepsi ale wygrał zielony. Jest miodzio, mimo że jeszcze folia póki co zasłania. Oficjalne rozpakowanie będzie w święta. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka To się nazywa siła woli. Ja bym nie dał rady czekać z rozpakowaniem. Gratuluję zakupu. Stary model zdecydowanie lepszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rm26 55 #338 Napisano 8 Grudnia 2022 To się nazywa siła woli. Ja bym nie dał rady czekać z rozpakowaniem. Gratuluję zakupu. Stary model zdecydowanie lepszy. Hehe, dzięki. Tez uważam, że stary lepszy. Marlin robi robotę. Przed zakupem z USA byłem odwiedzić TimeTrend na przymiarkę, ale właśnie na żywo jak patrzyłem na nowy model to mi tej rybki brakowało. Za to sam bezel pepsi już mi w głowie namieszał i długo się wachałem. Wygrał fakt, że zielonych jest mniej. Co do siły woli to fakt, bedzie ciężko. Ale to trochę zasługa amazona, bo zegarek dotarł tydzień wcześniej niż podawali przy zamówieniu. Nie żebym narzekał ale teraz faktycznie będzie mnie dłużej korciło. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Animaes 219 #339 Napisano 30 Grudnia 2022 Cześć! Kilka dni temu nabyłem MDV-107-1A3VEF z Amazona. Okazuje się, że bezel nie chce się obrócić mimo próby użycia dość dużej siły. Nie pomogło także zwodowanie zegarka na kilka minut w celu nasmarowania. Bezel ani drgnie, jakby był przyspawany. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie, jak go rozwiązać? Jeśli nie ma prostego patentu, zwrócę go do sprzedawcy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 20351 #340 Napisano 30 Grudnia 2022 41 minut temu, Animaes napisał(-a): bezel nie chce się obrócić mimo próby użycia dość dużej siły Obracasz w lewo? Jak nie działa to ja bym nawet nic nie kombinował tylko zwrócił/wymienił. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Animaes 219 #341 Napisano 30 Grudnia 2022 Tak, w lewo. Ok, tak zrobię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rm26 55 #342 Napisano 30 Grudnia 2022 https://youtu.be/Xc45d0JfPUoObczaj ten filmik. Tutaj koleś też zamawiał z Amazona Duracza. W ogóle niby zamówił 107 bez Marlina, a dostał z rybą. Też mu się nie obracał bezel, ale jakoś podważył od dołu i się obraca. Zresztą podobno w danych zegarka miał napisane, że bezel jest stały.Ja niedawno zamawiałem starego Duro z amerykańskiego Amazona i tam też było napisane, że bezel się nie obraca, chociaż jak zegarek przyszedł to klika jak trzeba. Więc pewnie ludzie, którzy piszą te dane się po prostu nie znają. W każdym bądź razie sprawdź czy podziała, a jak się nie obróci to odsyłaj bez zastanawiania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Animaes 219 #343 Napisano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Amazon już przyjął zwrot, jedziemy do mnie nowy egzemplarz. Wolę nie kombinować z podważaniem, żeby nie było problemów ze zwrotem. Z tego co widzę po komentarzach na amazonie, nie jestem jedyny z tym problemem. Inni klienci także skarżą się na problemy z nieobracającym się bezelem. Swoją drogą ciekawe kto tu zawinił. Kontrola jakości w Casio? Przy okazji pytanie, czy każdy MDV107 ma teraz szlif słoneczny na tarczy? Edytowane 30 Grudnia 2022 przez Animaes update 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19186 #344 Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) 14 godzin temu, Animaes napisał(-a): Amazon już przyjął zwrot, jedziemy do mnie nowy egzemplarz. Wolę nie kombinować z podważaniem, żeby nie było problemów ze zwrotem. Z tego co widzę po komentarzach na amazonie, nie jestem jedyny z tym problemem. Inni klienci także skarżą się na problemy z nieobracającym się bezelem. Swoją drogą ciekawe kto tu zawinił. Kontrola jakości w Casio? Przy okazji pytanie, czy każdy MDV107 ma teraz szlif słoneczny na tarczy? One zawsze miały szlif słoneczny. A teraz pytanie za 100 pkt: zdjąłeś folię z tarczy? One fabrycznie mają naklejony plastik natarczy, który mocno utrudnia obracanie bezela. Trzeba go zdjąć i wtedy jest gites. Inna sprawa, że bezele w duro potrafią chodzić z dużym oporem,jak teściowa w święta. Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Funky_Koval 4 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siewca 18 #345 Napisano 31 Grudnia 2022 Teściowej na święta, wystarczy trochę polać i "mamusia" zaczyna chodzić rewelacyjnie 😜 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Emil/efa116 187 #346 Napisano 31 Grudnia 2022 3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): One zawsze miały szlif słoneczny. A teraz pytanie za 100 pkt: zdjąłeś folię z tarczy? One fabrycznie mają naklejony plastik natarczy, który mocno utrudnia obracanie bezela. Trzeba go zdjąć i wtedy jest gites. Inna sprawa, że bezele w duro potrafią chodzić z dużym oporem,jal teściowa w święta. Wstyd się przyznać, ale ja jak otrzymałem swojego Duro kilka lat temu, nie zdjąłem tej folii i też myślałem że się nie kręci. Głupi był człowiek. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Animaes 219 #347 Napisano 31 Grudnia 2022 4 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): One zawsze miały szlif słoneczny. A teraz pytanie za 100 pkt: zdjąłeś folię z tarczy? One fabrycznie mają naklejony plastik natarczy, który mocno utrudnia obracanie bezela. Trzeba go zdjąć i wtedy jest gites. Inna sprawa, że bezele w duro potrafią chodzić z dużym oporem,jal teściowa w święta. +1, dzięki za podpowiedź Funky_Koval! Faktycznie nie ściągałem folii, żeby nie było problemów z ewentualnym zwrotem. Po ściągnięciu bezel śmiga aż miło. Jest też piękny szlif słoneczny! Ten zegarek w wersji Pepsi wygląda kapitalnie, nie mogę się na niego napatrzeć. Niestety na cyferblacie leży jakiś paproch, więc skorzystam z okazji i wymienię go na inny egzemplarz. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Emil/efa116 187 #348 Napisano 31 Grudnia 2022 Nawet się nie spodziewałem że na białym pasku będzie tak fajnie wyglądał. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Animaes 219 #349 Napisano 31 Grudnia 2022 @Emil/efa116 faktycznie dobrze to wygląda! Przy okazji wrzucam swój nowy nabytek. Wymienię go na inny egzemplarz ze względu na paproch widoczny między godziną 9 i 10. Ktoś ma pomysł jaki alternatywny pasek będzie dobrze pasował do pepsi? Nato w jakimś konkretnym kolorze? 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #350 Napisano 31 Grudnia 2022 Czerwony, granatowy, czerwono-granatowy? Czarno-czerwony, czarno-granatowy? 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach