Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość iglica21

atlantic mariner

Rekomendowane odpowiedzi

Gość iglica21

Mam pytanie do was zamierzam kupic mężowi jego wymarzony zegarek atlantic mariner z mechanizmem eta 955.112 typ 81355-41-21. Taki sobie upatrzył i zawsze przykleja nos do szyby u zegarmistrza az mi sie go żal zrobiło i zapadła decyzja. Ale to spora suma czy warto ją wydac może skierowac jego uwagę na inną firmę równie dobrą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Jeżeli taki sobie upatrzył, to chyba nie ma sensu szukania czegoś innego, zwłaszcza, że oglądał go już kilka razy i jest zdecydowany na ten model. Firma sprawdzona, mechanizm kwarcowy, więc nie ma się w nim za bardzo co zepsuć, nic tylko kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Witam serdecznie.

Jeżeli Twojemu mężowi właśnie Atlantic Mariner przypadł do gustu, to oczywiście warto nabyć ten czasomierz. Jeżeli zegarek nie będzie nam się podobał, to nawet magia marki tego wrażenia nie zmieni. Oczywiście cena rzeczonego Marinera jest taka, że można poszukać też zegarka w ofercie innych firm. Rozumiem, że dobrze by było gdyby chociaż kształt koperty zachował tę samą formę co Atlantic Mariner 81355-41-21. Zdecydowanie warto zrócić uwagę na Frederique Constant Art Deco. Jest to naprawdę bardzo ładny czasomierz, a klasa wykonania przewyższa tą która jest udziałem firmy Atlantic. Miałem zegarki FC i na własnym doświadczeniu opieram swój pogląd. Oto fotka zegarka:

post-0-0-93809900-1330475410.jpg

Zdjęcie pochodzi ze strony internetowej salonu zegarmistrzowskiego TiW Strojny.

Cena tego zegrka jest nieco wyższa od Atlantica, ale po uzyskaniu upustu różnica będzie znikoma.

Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Jeżeli tak jak Mariusz napisał, cena nie będzie dużo wyższa i chcesz dołożyć trochę pieniędzy, no i najważniejsze jeśli mężowi będzie się podobał to zdecydowanie ten Frederique Constant.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zdjęcie pochodzi ze strony internetowej salonu zegarmistrzowskiego TiW Strojny.

Mariusz :!: :wink: :D :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Jeżeli tak jak Mariusz napisał, cena nie będzie dużo wyższa i chcesz dołożyć trochę pieniędzy, no i najważniejsze jeśli mężowi będzie się podobał to zdecydowanie ten Frederique Constant.

Cena nie będzie dużo wyższa. Atlantic Mariner 81355-41-21 kosztuje 1210 zł. FC Art Deco 1570 zł (u Pana Strojnego) przy czym można liczyć jeszcze na 10% upust. Być może w innych sklepach uda się wycisnąć jeszcze większą wartość upustu :roll:. W każdym bądź razie gdybyś zdecydowała się zakupić FC na przykład u Pana Strojnego, to trzeba będzie dołożyć jeszcze 203 zł. Myślę, że warto. No, może to 203 zł to nie jest tak mało, ale zegarek ma nas cieszyć przez wiele lat dlatego warto przemyśleć dobrze zakup żeby później nie żałować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę problemu, skoro to wymarzony zegarek Twojego męża, to po prostu idź i kup go. Przypuszczam, że nie będziesz w stanie zrobić mu większej niespodzianki czym innym.

Tylko przekaż mu jedno...czekamy tutaj na zdjęcia tego wymarzonego :!: :D

Pozdrawiam

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iglica21

Już postanowione ten i żaden inny idziemy w przyszłym tygodniu. Internetowe negocjacje cenowe wypadły korzystnie. Oczywiście zdjęcie będzie dzieki za zainteresowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam pytanie do was zamierzam kupic mężowi jego wymarzony zegarek atlantic mariner z mechanizmem eta 955.112 typ 81355-41-21. Taki sobie upatrzył i zawsze przykleja nos do szyby u zegarmistrza az mi sie go żal zrobiło i zapadła decyzja. Ale to spora suma czy warto ją wydac może skierowac jego uwagę na inną firmę równie dobrą.

zegarek ladny ale ja jestem w ogole przeciwnikiem kupowania drogich zegarkow kwarcowych. Bo i po co. Prawde mowiac jest to kupowanie ladnej i drogiej, moze dobrze wykonanej koperty. Mechaniz kwarcowy japonski np. Casio czy Seiko albo Miyota zapewnia mniej wiecej przecietnie taka sama dokladnosc jak mechanizm kwarcowy ety. No mozna oczywiscie dyskutowac na temat jakosci. Stad jesli ja kupuje takie zegarki to mechaniczne. Ale w koncu wybor nalezy do meza i demokracja polega na tym, ze kazdy ma swoje poglady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iglica21

witam ponownie otóż mój mąż jest szczęśliwym posiadaczem tego zegarka. Ma jednak wątpliwości i proszę o informację. Od poczatku sprawdza sobie dokładność chodu i pomimo tego że zegarek posiada już dość długo to na dobę spieszy się 15 s zawsze wieczorem go cierpliwie ustawia i po 24 h i tak spieszy się. Czy to normalne czy też powinnnismy go reklamować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zegarek kwarcowy (na początku była o takim mowa)? Jesli tak, to reklamować :!:

Jeżeli mechaniczny to wszystko ok. Zegarki mechaniczne nie są dokładne, a 15 sekund przyspieszenia to przyzwoity wynik (na pewno w normie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przedmówca.

Jeżeli to mechanik to bym nawet codziennie nie ustawiał. 15 s razy 7 dni to niecałe 2 minuty, raz na tydzień bym ustawiał.

Sprawdżcie czy jak na noc odłożyć go na szkiełku lub na boku to nie zwalnia.

I jeszcze raz to co napisałem ma sens jeśli to mechanik. Jeśli to kwarc to odchyłka jest niedopuszczalnie duża.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iglica21

to jest ałtomatik dziękuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to jest ałtomatik dziękuje za pomoc

Czyli nerwy były niepotrzebne. 8)

Codzienne nastawianie to przesada. Jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.