tarant 2971 #301 Napisano 15 Września 2021 W tym spisie jest jeszcze jedna ciekawostka. W swojej reklamie Becker wspomina o "Goldenen Medaille" przyznanym mu w roku 1869 na wystawie w Hamburgu - Altonie. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #302 Napisano 15 Września 2021 I to o Endlerze też jest ciekawe... tam się chwalą ilością. O tej Silesii to chyba warto byłoby wstawić to w 'zapomniane sygnatury'... bo tu, to się zgubi. A jest to jednak pewna ciekawa informacja. Tych gości wymienionych tam warto byłoby też poszukać... może gdzieś wypłyną (?). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #303 Napisano 15 Września 2021 3 minuty temu, Yahagi napisał(-a): I to o Endlerze też jest ciekawe... tam się chwalą ilością. O tej Silesii to chyba warto byłoby wstawić to w 'zapomniane sygnatury'... bo tu, to się zgubi. A jest to jednak pewna ciekawa informacja. Tych gości wymienionych tam warto byłoby też poszukać... może gdzieś wypłyną (?). Słusznie... warto by tam też to umieścić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #304 Napisano 18 Września 2021 (edytowane) A o tym - to sam nie wiem co myśleć... trochę jak ochroniarz z Trio z Belleville wygląda. Nie mogłem go ominąć... przykuł uwagę... Edytowane 18 Września 2021 przez Yahagi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #305 Napisano 18 Września 2021 Wygląda na miniaturkę, soczewka wahadła z Braunau, a skrzynia chyba nie pasuje... Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #306 Napisano 21 Września 2021 Noo... i taka korona mi się podoba... W końcu jakiś konkretny ptak ... i to jadalny do tego 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #307 Napisano 4 Października 2021 HA! Znalazłem Mój CW nie będzie już taki bezimienny Hamburg. Jako znak towarowy zarejestrowany pod 1031 do firmy: Markt & Co w Hamburgu po rejestracji od 28. styczeń 1888, po południu o godz. 12.30, dla zegarów, wyrobów drewnianych, narzędzi, sprzętu i maszyn rolniczych, amunicji i ich opakowań symbol: Tatyana ma w swoich archiwach jeszcze 2 przypadki. Wszystkie są z tego samego, 126 xxx - tysiąca. Cyferka niewątpliwie będzie pomocna przy datowaniu mechanizmów CW. Ale mam frajdę Być może są łuski, albo granaty z takim znakiem ? albo snopowiązałki ? 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #308 Napisano 4 Października 2021 To jest się z czego cieszyć. Gratuluję. Chyba zasługujesz na miano "Forumowego Szperacza". Pozdrawiam Jacek 2 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #309 Napisano 11 Października 2021 Taki dziś przyjechał... Można 'obstawiać' co w środku... sam jeszcze nie zajrzałem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerims 101 #310 Napisano 11 Października 2021 Concordia? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatyana 617 #311 Napisano 11 Października 2021 Germania? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #312 Napisano 11 Października 2021 Już rozpakowałem ... Kolor pasqdny... jest już w trakcie mycia, bo nie da się patrzeć na niego.. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #313 Napisano 11 Października 2021 Stolarnia świebodzicka (być może Beckera ) tak powinna wyglądać skrzynia w oryginale ... 👍 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #314 Napisano 11 Października 2021 No i z pieczęcią na skrzyni. Więc musi też trafić do tematu ,, Skrzynie z Freiburga - oznaczenia" 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #315 Napisano 11 Października 2021 Trafi... jak ją trochę umyje... bo patrzeć na te kolory nie mogę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatyana 617 #316 Napisano 11 Października 2021 Wariant z Germania 1882/83 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #317 Napisano 12 Października 2021 A tu F-czesny 'Lenz ...' u nas w kraju na ogłoszeniu: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #318 Napisano 12 Października 2021 Jakiś dziwny ten Lenz... Taki numer i sygnatura... Pozdrawiam Jacek 1 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatyana 617 #319 Napisano 12 Października 2021 1 godzinę temu, Yahagi napisał(-a): A tu F-czesny 'Lenz ...' u nas w kraju na ogłoszeniu: Carl Werner ~ 1885 ? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #320 Napisano 12 Października 2021 (edytowane) To może kolejny piękny Lenz... Też z rodzimych ofert lokalnych... Pozdrawiam Jacek Edytowane 13 Października 2021 przez JASI 1 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #321 Napisano 20 Października 2021 Taki zegar...taka skrzynia...taka waga... i takie długie wahadło. Wiedeniec jakiś. To będzie jakiś 'miesięcznik' ? Czy kształt wagi cokolwiek sugeruje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #322 Napisano 20 Października 2021 (edytowane) Mój miesięczny, skrzynię ma cokolwiek podobną do tej powyżej 🤔🤔 Edytowane 20 Października 2021 przez Yodek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #323 Napisano 20 Października 2021 Ale cisza .... też mi się podoba , ale ktoś od wiedeńczyków tu potrzebny . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #324 Napisano 20 Października 2021 13 minut temu, PM1122 napisał(-a): Ale cisza .... też mi się podoba , ale ktoś od wiedeńczyków tu potrzebny . A znasz li tę bajkę? Bajka o jeżyku Mały chłopczyk wraz z tatusiem znalazł w lesie jeżyka. Leżał biedak pod kępką trawy i drżał z zimna. Chłopczykowi zrobiło się żal jeżyka i poprosił tatę, aby zabrali zwierzaka do domu. Tata się zgodził i jeżyk zamieszkał u nich. Chłopczyk bardzo dbał o zwierzaka. Poił go mleczkiem i karmił pędrakami. Jeżyk zjadał je ze smakiem i czasem ku zdziwieniu chłopca, pomrukiwał z zadowolenia. Na zimę jeżyk, jak przystało na wszystkie porządne jeżyki, zapadł w sen zimowy. A na wiosnę jeżykowi urosły skrzydełka, a na czole róg. W końcu wyleciał przez niedomknięte okno. Wtedy stało się jasne, że chłopiec wraz z tatusiem nie przynieśli z lasu jeżyka, tylko jakieś chuj wie co... 4 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #325 Napisano 20 Października 2021 Pewne detale wskazują na to że może to być mechanizm miesięczny ... ale głowy dać nie można...🤔 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach