mroova 6277 #601 Napisano 30 Lipca 2024 (edytowane) No i mamy 1:0 z Wang 🙂 I po meczu - 2 : 0. Edytowane 31 Lipca 2024 przez mroova Mecz kolejny za nami, były nerwy i zaskakujące zakończenie. Ale jest półfinał!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9142 #602 Napisano 1 Sierpnia 2024 Dzisiaj cisza? Żadnego małego "nic się nie stało" ;)? A sorry, nie ta dyscyplina. Szkoda, że nie będzie złota, ale zawsze może być brąz. Tjudbo, zdarza się... 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4862 #603 Napisano 18 Listopada 2024 Szkoda tej setowej w deblu. Drugi też się nie zaczął najlepiej, ale może pani Kawa się otworzy. Bo widać, że ma umiejętności 🤔 ale jest strasznie spięta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4862 #604 Napisano 18 Listopada 2024 To jest niewiarygodne. Szok. Tak wklepać drugiego seta 🫣 Szkoda mi pani Kawy. Nie wytrzymała, ale uczciwie jej umiejętności przy Idze to jak SKM do Wołomina przy TGV. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 315 #605 Napisano 28 Listopada 2024 Uniewinniona, nieświadoma... smród będzie się niestety ciągnąć latami. Sponsorów to nie zrazi ale usłyszy z trybun od czasu do czasu buczenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2887 #606 Napisano 29 Listopada 2024 21 godzin temu, Keniutek napisał(-a): Uniewinniona, nieświadoma... smród będzie się niestety ciągnąć latami. Sponsorów to nie zrazi ale usłyszy z trybun od czasu do czasu buczenie. Oj tam, oj tam, niech rzuci kamieniem ten, kto nie bral dopingu 😂 Teraz juz wiemy za co wylecial poprzednii trener 🤭 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6277 #607 Napisano 30 Listopada 2024 21 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a): wiemy za co wylecial poprzednii trener Daria znów narozrabiała 😉: https://przegladsportowy.onet.pl/tenis/wszystko-jasne-wiadomo-kto-mial-kupic-idze-swiatek-feralny-lek/nz41esj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68049 #608 Napisano 30 Listopada 2024 Teraz Iga nie będzie miała łatwo, bo smród tego zdarzenia będzie się ciągnął za nią do końca jej kariery, albo i dłużej. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6277 #609 Napisano 30 Listopada 2024 Potraktowania Simony Halep mi szkoda: https://przegladsportowy.onet.pl/tenis/mocny-wpis-simony-halep-w-srodku-nocy-chodzi-o-sprawe-igi-swiatek/xv7f8j3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68049 #610 Napisano 12 Stycznia Ruszyła kolejna edycja Australian Open. W tym roku aż 6 reprezentantów Polski będzie walczyć na australijskich kortach. Jako pierwsza swój mecz miała rozpocząć Maja Chwalińska... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68049 #611 Napisano 13 Stycznia Iga Świątek i Magdalena Fręch zameldowały się już w drugiej rundzie. Magda Linette przegrała po wyrównanym meczu z mało znaną Japonką Moyuką Uchijimą, natomiast Maja Chwalińska dostała srogi "wp***dol" od potężnej Jule Niemeier z Niemiec. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9142 #612 Napisano 13 Stycznia 28 minut temu, mario1971 napisał(-a): (...) natomiast Maja Chwalińska dostała srogi "wp***dol" od potężnej Jule Niemeier z Niemiec. Albo jedna miała dzień tak zły, albo druga tak dobry... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68049 #613 Napisano 13 Stycznia Liczyłem, że Maja trochę powalczy... A Magda, miała pecha. 😕 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68049 #614 Napisano 22 Stycznia Iga jest już w półfinale AO. O finał zagra z Amerykanką Madison Keys. W drugim półfinale powalczą Aryna Sabalenka z Paulą Badosą. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markali 374 #615 Napisano 22 Stycznia W dniu 30.11.2024 o 11:57, mario1971 napisał(-a): Teraz Iga nie będzie miała łatwo, bo smród tego zdarzenia będzie się ciągnął za nią do końca jej kariery, albo i dłużej. I bardzo dobrze. Może przez to sytuacja się nie powtórzy bo to wstyd. Niczego nieświadoma. Nie wiem może tak. Moim zdaniem powinna być zawieszona. Ale to moje zdanie. Teraz punkty po podwójnym odbiciu. Trenowałem tenis i różnica czucia odbitej piłki spadającej z góry a takiej która już się odbiła i leci do góry jest duuuuża. Kolejna skaza i uzasadnione pretensje. W moich oczach straciła chociaż nie umniejszam umiejętnościom i osiągnięciom. Przypomina mi się karny za "faul" na Sterlingu który to zarył sam w murawę. Aż Pep się łapał za głowę. Wstyd i tyle. Nigdy bym nie chciał grać z takimi osobami. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68049 #616 Napisano 22 Stycznia 19 minut temu, markali napisał(-a): I bardzo dobrze. Może przez to sytuacja się nie powtórzy bo to wstyd. Niczego nieświadoma. Nie wiem może tak. Moim zdaniem powinna być zawieszona. Ale to moje zdanie. Teraz punkty po podwójnym odbiciu. Trenowałem tenis i różnica czucia odbitej piłki spadającej z góry a takiej która już się odbiła i leci do góry jest duuuuża. Kolejna skaza i uzasadnione pretensje. W moich oczach straciła chociaż nie umniejszam umiejętnościom i osiągnięciom. Przypomina mi się karny za "faul" na Sterlingu który to zarył sam w murawę. Aż Pep się łapał za głowę. Wstyd i tyle. Nigdy bym nie chciał grać z takimi osobami. Grałeś w tenisa zawodowo, czy raczej na poziomie amatorskim? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markali 374 #617 Napisano 22 Stycznia (edytowane) 57 minut temu, mario1971 napisał(-a): Grałeś w tenisa zawodowo, czy raczej na poziomie amatorskim? Amatorsko. W klubie ale amatorsko. A to ma jakieś znaczenie odnośnie uczciwości? Spuść sobie piłeczkę z wysokości na kant rakiety a później odbij od ziemi piłkę i uderz ją rakietą do góry. Zobaczysz- wyczujesz różnicę. Nie trzeba być zawodowcem. Dalej podtrzymuję że to wstyd. A bronić kogoś bo jest Polką/Polakiem..... Tłumaczyć sytuację " bo przeciwniczka kontynuowała.grę i straciła szansę na wideoweryfikację" czepiając się Navarro.... że błąd popełniła pani arbiter.... Takie teraz podejście. Żeby wiedzieć że np. Szczęsny dał kilka razy ostatnio ciała też nie trzeba grać zawodowo. W tym przypadku nie mówię o nieuczciwości. Sterling i kilku innych piłkarzy to dla mnie kompletne dno. Byle wygrać, zobaczymy co zrobi sędzia, może będzie war..... Sport dla osiągnięć już dawno się sprzedał nieuczciwości. Sportowcy robią to celowo i z premedytacją. Udziela się wszystkim. Żałosne. To nie sport, to jak biznes.... Ale powtarzam że doceniam i podziwiam osiągnięcia I. Ś. Jest na topie i życzę sukcesów ale bez dopingu i uczciwie. Bo czy wiedziała czy nie spożyła substancję zabronioną. Brała lek kilka lat. Jest to lek nasercowy który jak wyczytałem wspomaga układ sercowy i przyśpiesza regenerację.... Ludzie.... Dla mnie samo to już jest dopingiem. Ale ja stary i mam inne zwyczaje i normy. A tak w ogóle to sytuacja nie spodobała się wielu zawodowcom i profesjonalistom. Żeby nie było że ja amator się czepiam. Edytowane 22 Stycznia przez markali 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68049 #618 Napisano 22 Stycznia 1 minutę temu, markali napisał(-a): Amatorsko. W klubie ale amatorsko. A to ma jakieś znaczenie odnośnie uczciwości? Spytałem z czystej ciekawości. Uwielbiam Igę, aczkolwiek po ostatniej aferze patrzę na jej dokonania już z innej perspektywy. Podobnie miałem z Justyną Kowalczyk, a w przypadku wielkich gwiazd męskiego tenisa, z robocopem Rafaelem Nadalem, któremu ostatecznie nic nie udowodniono, ale smrodek ciągnął się za nim przez większość jego kariery zawodowej. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7726 #619 Napisano 22 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, markali napisał(-a): Żałosne. To nie sport, to jak biznes.... Jak sama nazwa wskazuje - sport zawodowy - to jest ich profesja, z tego żyją i to jest poważny biznes. Nikt nie mydli oczu, że jest inaczej. 1 godzinę temu, markali napisał(-a): Bo czy wiedziała czy nie spożyła substancję zabronioną. Brała lek kilka lat. Jest to lek nasercowy który jak wyczytałem wspomaga układ sercowy i przyśpiesza regenerację.... Oficjalnie zażyła Melatoninę LEK-AM 1mg, którą reguluje sobie sen. Rzekomo zdarzyło się tak, że trafiła się skażona partia, a badania wykryły te śladowe ilości zakazanej substancji. Było to możliwe, bo "szczęśliwym trafem" mieli jeszcze nieskończone opakowanie do badań. Może naciągana historia, może nie - nie znam się. Rozumiem, że wg Ciebie ta historyjka to bujda, a kilka organizacji antydopingowych się sfrajerzyła albo team Igi posmarował gdzie trzeba, albo organizacje nie chciały psuć biznesu Idze, bo dzieli się z kim trzeba? Edytowane 22 Stycznia przez machlo 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 315 #620 Napisano 23 Stycznia (edytowane) Jestem dużym fanem Igi ale zgadzam się ze stwierdzeniem, że często "kombinuje". Przedłużające się przerwy mięszy setami, wstrzymywanie serwisu przeciwniczki, nie pierwszy już "double bounce" do którego się nie przyznała... doping. Jak się jest tak dobrym, naprawdę nie trzeba sobie pomagać pozasportowo. Czy tenis mógł sobie pozwolić na wydanie i skazanie zarówno jej jak i Sinner'a? Obie jedynki na koksie, słaba reklama i straty idące w setki milionów dolarów. Czy Witek Bańka mógł bardziej niż zwykle "pomóc" rodaczce? Dlaczego mniej znani zawodnicy (a nawet Halep), nie mieli takiej taryfy ulgowej i nikt się z nimi nie cackał? Smrodek będzie się ciągnął do końca kariery. Polski kibic pozostanie wierny ale na największym chyba forum tenisowym (TTW) widać, że sporo osób ma z Igą problem. A tak na marginesie, to ja bym się pozbył tej całej Pani Abramowicz... Edytowane 23 Stycznia przez Keniutek 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markali 374 #621 Napisano 23 Stycznia 7 godzin temu, machlo napisał(-a): Jak sama nazwa wskazuje - sport zawodowy - to jest ich profesja, z tego żyją i to jest poważny biznes. Nikt nie mydli oczu, że jest inaczej. Oficjalnie zażyła Melatoninę LEK-AM 1mg, którą reguluje sobie sen. Rzekomo zdarzyło się tak, że trafiła się skażona partia, a badania wykryły te śladowe ilości zakazanej substancji. Było to możliwe, bo "szczęśliwym trafem" mieli jeszcze nieskończone opakowanie do badań. Może naciągana historia, może nie - nie znam się. Rozumiem, że wg Ciebie ta historyjka to bujda, a kilka organizacji antydopingowych się sfrajerzyła albo team Igi posmarował gdzie trzeba, albo organizacje nie chciały psuć biznesu Idze, bo dzieli się z kim trzeba? O Paaanie, ja o łapówkarstwie nic nie pisałem. Chciałem nieśmiale zauważyć że została zawieszona czyli ukarana. Skoro tak bronicie - dlaczego nie uniewinniona? Ten lek nie wszędzie jest lekiem. Ale może wiedziała może nie. Nikt z nas nie wie co brała, jak długo i w.jakiej ilości. Wspomniana J. Kowalczyk też nie wiedziała co bierze a zawieszenie było. Tak jak u dziesiątek innych sportowców. Ciekawe i żałosne jest to że do wyroku czy tam orzeczenia ci sportowcy w niektórych przypadkach cały czas grają. Komentatorzy nic w ich przypadku nie mówią o dopingu. A jak będzie z Sinnerem? Nr. 1. Oglądałem ostatnio jak grał. Cisza o jego wpadkach. A dwa razy został przyłapany na dopingu. Chyba że akurat wychodziłem jak o tym mówili. Jego przesłuchanie odbędzie się w kwietniu!!! a już wygrał 28 na 29 rozegranych spotkań. Tenis to ogromny biznes. Gra dla elit. Szarapowa, Help, Agassi i wielu innych. Przyznawać że bohaterowie, ci najlepsi ciągną na dopingu. Chyba nie pasuje. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7726 #622 Napisano 23 Stycznia 1 godzinę temu, markali napisał(-a): O Paaanie, ja o łapówkarstwie nic nie pisałem. Chciałem nieśmiale zauważyć że została zawieszona czyli ukarana. Skoro tak bronicie - dlaczego nie uniewinniona? Nie bronię, ale też nie oskarżam tylko na podstawie tego, że sytuacja wygląda dziwnie - bo wygląda dziwnie i do mnie osobiście najbardziej przemawia fakt, że po tym ekscesie pożegnała się z trenerem. Zawodników chyba dość regularnie i szczegółowo badają pod kątem nielegalnych substancji, a metody współcześnie są bardzo czułe - koksowanie na poziomie XX w. wydaje mi się niemożliwe. Co do tych "kombinacji" to nie jest to specjalność tylko Igi - każdy kombinuje jak może nawet na najmniejszych elementach, które mogą dać przewagę, choć minimalną - nie da się inaczej współcześnie być najlepszym. Czy to wybijanie z rytmu przeciwnika przedłużając przerwy, czy zażywając wspomagacze na granicy legalności - jak to komuś psuje ten sport, to rozumiem, ale czy kiedyś to wyglądało inaczej w jakimkolwiek sporcie na najwyższym poziomie? 2 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64692 #623 Napisano 23 Stycznia O której będzie grała Iga 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markali 374 #624 Napisano 23 Stycznia 26 minut temu, machlo napisał(-a): Co do tych "kombinacji" to nie jest to specjalność tylko Igi - każdy kombinuje jak może nawet na najmniejszych elementach, które mogą dać przewagę, choć minimalną - nie da się inaczej współcześnie być najlepszym. Czy to wybijanie z rytmu przeciwnika przedłużając przerwy, czy zażywając wspomagacze na granicy legalności - jak to komuś psuje ten sport, to rozumiem, ale czy kiedyś to wyglądało inaczej w jakimkolwiek sporcie na najwyższym poziomie? I o tym właśnie ogólnie pisałem. Tłumaczenie tego że nie da się inaczej współcześnie być najlepszym..... Że tak robią inni.... Czy w sądzie złodziej wytłumaczy się tak żądając uniewinnienia? Proste... Dla mnie sportowe i moralne dno. Nie tylko współcześnie ale od dawna. Pamiętam afery z dopingiem w DDR. Całe laboratoria na to pracowały. Głównym celem było jak zapodać i co żeby nikt nie wykrył. Rosja niedawno.... Takie podejście jest do dziś. Jedni się przyznają a inni nie. Różni są ludzie. Ale jak już pisałem mam inne podejście i już dawno że sportowców przestałem sobie robić ikony czy bohaterów. Chociaż kilka dyscyplin uskuteczniałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4862 #625 Napisano 23 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): O której będzie grała Iga 🤔🤔🤔 Już gra, trudny mecz, teraz 5:4 UPDATE: 7:5 ale był mały dołek, zacięty mecz Godzinę temu, markali napisał(-a): I o tym właśnie ogólnie pisałem. Tłumaczenie tego że nie da się inaczej współcześnie być najlepszym..... Że tak robią inni.... Czy w sądzie złodziej wytłumaczy się tak żądając uniewinnienia? Proste... Dla mnie sportowe i moralne dno. (...) To co wytłuściłem napisałeś o Idze? Edytowane 23 Stycznia przez Valygaar 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach