Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Sol

Liczymy / pokazujemy 'Majty', czyli Citizeny NY00XX

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a):

Aaa, na 5 minucie. Patrzyłem na 5 godzinę 😆

Spieszę z wyjaśnieniem, że na 5 minucie też wszystko gra. To tylko odbicie światła.

W ogóle pod względem kontroli jakości nie ma się do czego przyczepić. Citizen potrafi, w przeciwieństwie do Seiko.

Wciąż czekamy na kajdan 😌

IMG_20260216_084204~3.jpg

Ufff :D

Fajny jest miałem kiedyś i też chętnie bym wrócił, albo ewentualnie do białych majek nie full lume.

Nawet chyba bransę mam. Kupiłem kiedyś do SKX'a ale endlinki nie pasują mają całkiem inny kształt i pewnie to pod Citka, pytanie tylko czy do Majt, czy do BN-ów.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, tommly napisał(-a):

Ufff :D

Fajny jest miałem kiedyś i też chętnie bym wrócił, albo ewentualnie do białych majek nie full lume.

Nawet chyba bransę mam. Kupiłem kiedyś do SKX'a ale endlinki nie pasują mają całkiem inny kształt i pewnie to pod Citka, pytanie tylko czy do Majt, czy do BN-ów.

Majtek ma w uchach 20mm, SKX 22mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a):

Majtek ma w uchach 20mm, SKX 22mm.

No tak, znacząca różnica :D Muszę wygrzebać tą bransę z czeluści kartonów i zmierzyć/zobaczyć co to za gagatek.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedpołudniowe na „standardencitizengumenpachen” 😎

IMG_0216.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260223_104744.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.03.2026 o 10:37, Mirosuaw napisał(-a):

IMG_20260303_103212~2.jpg

I na co komu Rolki i GS-y, jak Majtas daje mnóstwo radochy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, tommly napisał(-a):

I na co komu Rolki i GS-y, jak Majtas daje mnóstwo radochy :D

po przerobieniu kilku sztuk muszę powiedzieć że dla mnie najlepszą opcją jest zwykły czarny 0040 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I do tego biały na jubilee :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
21 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

po przerobieniu kilku sztuk muszę powiedzieć że dla mnie najlepszą opcją jest zwykły czarny 0040 

12 godzin temu, Sol napisał(-a):

I do tego biały na jubilee :)

Czarny, biały, to do bólu zachowawcze opcje 😁

IMG_20260306_082619~2.jpg

IMG_20260306_084416~2.jpg

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też ja też 😁😁😁

IMG_20260307_110357.jpg

IMG_20260307_110357.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260411_162200.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie 😎 

PSX_20260414_081343.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a):

IMG_20260414_133438~3.jpg

Strasznie za mną chodzi ten Promaster. 
Zastanawiam się czy brać stąd: https://ponadczasowi.pl/sklep/produkt/citizen-ny0040-09w-promaster-divers
czy tutaj: https://www.chrono24.pl/citizen/citizen-mens-promaster-ny0040-09w-automatic-divers-watch--id18558969.htm
Nie wiem czemu, ale w ponadczasowi mam wrażenie jakby bezel i pasek były zielone :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Miszczuh napisał(-a):

Strasznie za mną chodzi ten Promaster. 
Zastanawiam się czy brać stąd: https://ponadczasowi.pl/sklep/produkt/citizen-ny0040-09w-promaster-divers
czy tutaj: https://www.chrono24.pl/citizen/citizen-mens-promaster-ny0040-09w-automatic-divers-watch--id18558969.htm
Nie wiem czemu, ale w ponadczasowi mam wrażenie jakby bezel i pasek były zielone :) 

To ten sam, tylko Ponadczasowi mają kiepskie zdjęcia. Mój jest z chrono24, ale z Włoch. Bierz tam gdzie będzie taniej, świeży rocznik i dobre oceny sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

To ten sam, tylko Ponadczasowi mają kiepskie zdjęcia. Mój jest z chrono24, ale z Włoch. Bierz tam gdzie będzie taniej, świeży rocznik i dobre oceny sprzedawcy.

To raczej też wezmę z chrono24, bo tam jest rok wypisany. Mechanizm 8204, ciut bardziej dokładny, a na stop sekundzie z ponadczasowi mi nie zależy 😛 
Dzięki za podpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
35 minut temu, Miszczuh napisał(-a):

To raczej też wezmę z chrono24, bo tam jest rok wypisany. Mechanizm 8204, ciut bardziej dokładny, a na stop sekundzie z ponadczasowi mi nie zależy 😛 
Dzięki za podpowiedź

Teraz już praktycznie wszędzie są w sprzedaży egzemplarze z 8204 (ze stop sekundą i możliwością ręcznego dokręcania, chyba też z nieco dłuższą rezerwą chodu). Jeżeli Ponadczasowi piszą o stop sekundzie, to znaczy, że jest to wersja 8204 (chociaż nie zauważyłem tego w opisie, trzeba by ich dopytać). Poprzedni mechanizm 8203 nie miał stop sekundy i dokręcania.

Ciekawostka: gdy przeszli na nowszy mechanizm, czyli 8204, to na dole cyferblatu wciąż pozostało oznaczenie 8203. Jedynie na deklu pojawiło się 8204. Tak więc wersję mechanizmu poznasz po oznaczeniu na deklu, cyferblat może wprowadzić w błąd.

Zobacz mój post #837, tam są zdjęcia zegarka z obu stron i dwa różniące się oznaczenia mechanizmu.

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a):

Teraz już praktycznie wszędzie są w sprzedaży egzemplarze z 8204 (ze stop sekundą i możliwością ręcznego dokręcania, chyba też z nieco dłuższą rezerwą chodu). Jeżeli Ponadczasowi piszą o stop sekundzie, to znaczy, że jest to wersja 8204 (chociaż nie zauważyłem tego w opisie, trzeba by ich dopytać). Poprzedni mechanizm 8203 nie miał stop sekundy i dokręcania.

Ciekawostka: gdy przeszli na nowszy mechanizm, czyli 8204, to na dole cyferblatu wciąż pozostało oznaczenie 8203. Jedynie na deklu pojawiło się 8204. Tak więc wersję mechanizmu poznasz po oznaczeniu na deklu, cyferblat może wprowadzić w błąd.

Zobacz mój post #837, tam są zdjęcia zegarka z obu stron i dwa różniące się oznaczenia mechanizmu.

Ponadczasowi:
image.png.e9462a8f9b168307d88719e2b5b9190f.png
Chrono24: Calieber: Caliber 8204 
Chyba że ja już coś pomyliłem, bo znawcą nie jestem :D 
Tak czy siak, Ty masz z Chrono24, a ja się nie znam, więc wole po prostu skopiować 😛 

image.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi