Bugs 4631 #1 Napisano 16 Stycznia 2021 Zespół 10 Szerpów jest 200 metrów w pionie od historycznego pierwszego zimowego wejścia na K2.Pogoda idealna, nie wiem co musi pójść nie tak żeby nie weszli. To im się po prostu naprawdę należy 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8236 #2 Napisano 16 Stycznia 2021 Szkoda, że Gorzkowskiej nie ma w tej grupie.Ale wyczyn będzie niesamowity! 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #3 Napisano 16 Stycznia 2021 Jest gdzieś możliwość śledzenia pozycji? Bo nie mogę namierzyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4631 #4 Napisano 16 Stycznia 2021 Nepalczycy planują zatrzymać się 10m przed szczytem, zebrać cały zespół i wejść wszyscy razem 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4631 #5 Napisano 16 Stycznia 2021 Weszli!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wacor 1183 #6 Napisano 16 Stycznia 2021 Zdobyli! WIELKIE GRATULACJE! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #7 Napisano 16 Stycznia 2021 Gratulacje dla całej ekipy Nepalczyków na K2. Oby teraz bezpiecznie do bazy. Uprzedzając wszystkie pytania. Gra trwa nadal. Wiadomo było, że na K2 zimą da się wejść z tlenem. Dla mnie prawdziwe pytanie brzmi: Czy? Kiedy i komu uda się wejść na ten szczyt bez dopingu? - napisał na Twitterze Adam Bielecki.https://www.onet.pl/sport/onetsport/k2-zima-adam-bielecki-gra-trwa-nadal/5khj0ms,d87b6cc4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GPOWER 87 #8 Napisano 17 Stycznia 2021 nasi zapowiedzieli ze wejdą bez tlenu i po drodze suche morsowanie w śniegu, tak więc tego tam...nasi do boju !!! W dzień -40,w nocy 5 z przodu ,już samo to sprawia ze ciężko oddychać ,ale kto jak nie oni,gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1819 #9 Napisano 18 Stycznia 2021 11 godzin temu, GPOWER napisał: nasi zapowiedzieli ze wejdą bez tlenu i po drodze suche morsowanie w śniegu, tak więc tego tam...nasi do boju !!! W dzień -40,w nocy 5 z przodu ,już samo to sprawia ze ciężko oddychać ,ale kto jak nie oni,gratulacje Ja spróbuję tego K2 bez tlenu. W ,wiązku z tym, że ja mało sportowy jestem, to zaczynam już trenować, na początku żeby nie przesadzić zacznę biegać tak po 0,5km dziennie a po kwartale dojdę do 5km. Resztą się na razie nie przejmuję - jakoś to będzie Wiecie może czy są już zapisy do polskiej ekipy wspinaczkowej?😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4631 #10 Napisano 18 Stycznia 2021 Była mowa że Mingma G wchodził bez tlenu, jeśli się to potwierdzi to będzie pozamiatane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4631 #11 Napisano 18 Stycznia 2021 (edytowane) W dniu 18.01.2021 o 11:09, nicon napisał: Ciekawa teoria, czyli po poręczach wieszanych na tlenie wchodzi się inaczej? Lżej? Co do dostępności tlenu to już nie raz organizatorzy wypraw mieli zarzucane to jako błąd i niejeden wspinacz przypłacił to życiem, np Andrzej Czok pod Kanczendzongą. Edytowane 21 Stycznia 2021 przez Bugs 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 528 #12 Napisano 19 Stycznia 2021 Jeśli ktoś wejdzie bez tlenu, to co wtedy? Na jednej nodze, w szortach? Chyba ktoś się nie może pogodzić z tym, że era zdobywania gór wysokich właśnie powoli się kończy.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #13 Napisano 20 Stycznia 2021 Z tego co widzę to wejście bez tlenu zostało potwierdzone. 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach