Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Rekomendowane odpowiedzi

Kręcimy 🚴☀️

IMG_20250306_154102.jpg

IMG_20250306_182034.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Novikus257 napisał(-a):

Ciężki dzień...

20250310_062726.jpg

Na jakie pole danych patrzeć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Kurtzman napisał(-a):

Na jakie pole danych patrzeć ?

Body battery niższe miałem tylko na mega kacu. Ale dziś jest jeszcze niższe. Za to wiem już dlaczego i wiem już też czemu HRV był taki niski w ostatnich dniach... Chyba wjedzie jakieś L4... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Novikus257 napisał(-a):

Body battery niższe miałem tylko na mega kacu. Ale dziś jest jeszcze niższe. Za to wiem już dlaczego i wiem już też czemu HRV był taki niski w ostatnich dniach... Chyba wjedzie jakieś L4... 

Ja Body Battery codziennie mam na 5 jeszcze przed końcem dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Kurtzman napisał(-a):

Bardzo często podobnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Kurtzman napisał(-a):

8 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Bardzo często podobnie .

Ja również i jakby na koniec dnia, czy mam 5, czy 25 to nie widzę różnicy, natomiast rano między 75, a mniej niż 35 widzę sporą różnice. Jednak w 99% przypadków, jeśli rano mam mniej niż 35, czuję się mega niewyspany. Dziś na przykład miałem rano bodaj 46 i jest dużo lepiej niż jak miałem 28, czy 26. Po za porankiem nie widzę różnicy, czy mam 30, czy 60 w ciągu dnia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytanie do użytkowników Instinct 1/2 solar, czy używając Garmina tylko jako zegarek, bez GPS, aktywności, pomiaru tętna itd., można opierać się tylko na ładowaniu słonecznym, czy jednak raz na czas trzeba naładować kablem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, nav napisał(-a):

Panowie mam pytanie do użytkowników Instinct 1/2 solar, czy używając Garmina tylko jako zegarek, bez GPS, aktywności, pomiaru tętna itd., można opierać się tylko na ładowaniu słonecznym, czy jednak raz na czas trzeba naładować kablem?

Ciężko powiedzieć bo jak tu nie używać GPS i aktywności. Instinct 1/2 nie da rady na samym solarze. Z moich obserwacji wynika, że 2x powinien dać radę gdzieś tak od maja do końca września nawet z pomiarem tętna. Zależy to też od ekspozycji na słońce, co z tego że będzie dużo słonecznych dni jak większość czasu będziesz spędzał np w biurze. Patrząc na to ile daje mnie solar to 2x rozładował by mi się na jesieni ale dokładnie nie powiem bo musiał bym przestać korzystać z GPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Kurtzman napisał(-a):

Ciężko powiedzieć bo jak tu nie używać GPS i aktywności. Instinct 1/2 nie da rady na samym solarze. Z moich obserwacji wynika, że 2x powinien dać radę gdzieś tak od maja do końca września nawet z pomiarem tętna. Zależy to też od ekspozycji na słońce, co z tego że będzie dużo słonecznych dni jak większość czasu będziesz spędzał np w biurze. Patrząc na to ile daje mnie solar to 2x rozładował by mi się na jesieni ale dokładnie nie powiem bo musiał bym przestać korzystać z GPS.

Tak, mam Fenixa, z grubsza wiem o co chodzi w tych zegarkach, ale ja chcę się dowiedzieć, czy jako zegarek Instinct da radę funkcjonować, tylko na ładowaniu słonecznym, tak, jak Citizen, Casio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, nav napisał(-a):

Miałem 1 instinct i te ładowanie było o kant d…… jak było super słońce i byłeś cały dzień na powietrzu z zegarem odkrytym coś tam ładowało ale żeby jakoś odczuwalnie to wątpię , 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pph

Jeśli założysz, że wszystkie te ficzery są opcją dodatkową, którą włączysz dopiero gdy naprawdę potrzebujesz, to da radę.

Mi 1 i 2 w trybie oszczędzania energii kompensowała się idealnie. Po kilku dniach na słońcu potrafiła pokazać 8 i to w poziomie 😉

20250314_190254.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

🚴☀️

IMG_20250315_145633.jpg

IMG_20250315_123729.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaprzyjaźniam się z ósemką w wersji 47mm Saphire Amoled. Przesiadka z 5 Plus.

Cieszy, że ekran już w amoledzie, zobaczymy jak w realu wytrzyma bateria przy tej jasności i rozdzielczości. Za to mam wrażenie, że ogólne wrażenie solidności i jakości w 5 Plus było lepsze. Guma też wydaje się jakby cieńsza.

Ktoś wie czy przy oryginalnej tarczy da się konfigurować wyświetlane dane? Szukałem, ale nie mogę znaleźć. W 5 Plus od lat używałem płatnej tarczy ściągniętej ze sklepu, więc nie kojarzę już jak było z oryginalną.

Próbowałem też ściągnąć zabawną tarczę z myszką miki, ale nie chce się załadować, wyskakuje błąd sieci? 6fa571ff0ec9fa2b828942c2ac3b3dda.jpg88dafc77b7081bd0c25bcf966a0c1337.jpg

Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@alex_k powinno dać się w ustawieniach standardowej tarczy. Przytrzymujesz środkowy, wybierasz tarczę, klikasz prawy górny i powinna być lista z edytowaniem kolorów, z edytowaniem danych itp. 

Nie mam 8mki, więc nie musi to być prawidłowa instrukcja 1:1, ale jakoś tak powinno się to odbywać. Chyba nie zmienili tego aż tak... 

Co do samej 8mki. Cóż, jest piękna to fakt. Patrząc po opiniach w necie, pięknie szybko się też rysuje. Osobiście wahał bym się czy nie brać MIP. Ewentualnie rozważał bym Enduro 3. 

Z drugiej strony mój Epix Pro wystarczy mi w 100%.

EDIT:

Nie wiem w sumie, czy nie zostanę zjedzony za link, ale tu masz dokładnie pokazane. W sumie tak jak mówiłem. 

Edytowane przez Novikus257

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=83165]alex_k[/mention] powinno dać się w ustawieniach standardowej tarczy. Przytrzymujesz środkowy, wybierasz tarczę, klikasz prawy górny i powinna być lista z edytowaniem kolorów, z edytowaniem danych itp. 
Nie mam 8mki, więc nie musi to być prawidłowa instrukcja 1:1, ale jakoś tak powinno się to odbywać. Chyba nie zmienili tego aż tak... 

Co do samej 8mki. Cóż, jest piękna to fakt. Patrząc po opiniach w necie, pięknie szybko się też rysuje. Osobiście wahał bym się czy nie brać MIP. Ewentualnie rozważał bym Enduro 3. 
Z drugiej strony mój Epix Pro wystarczy mi w 100%.

EDIT:
Nie wiem w sumie, czy nie zostanę zjedzony za link, ale tu masz dokładnie pokazane. W sumie tak jak mówiłem. 

Dzięki wielkie za pomoc.

Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

407ada696c6a0a48973ce6dd5311144a.jpg
Dawno mnie tu nie było ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi