Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Noo taka limonka .

Jaka limonka! Toż to limonkopistacja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, adventure napisał(-a):

Jaka limonka! Toż to limonkopistacja :D

Możesz mieć rację ja znam tylko kilka kolorów 

czarny , biały , czerwony i hu…..wy a patrząc na kolory farb do malowania pomieszczeń są ich tysiące 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc wjechał dzisiaj czarny nylon Yooside z Amazona. Porównując do ori garmin... Nawet sprawia wrażenie jakby był nieco lepszy. W sensie gęstrzy? Nie wiem jak to nazwać. Rzepy identyczne, na końcu identyczny plastik, ale bez jakiegokolwiek napisu (na ori oczywiście mamy napis GARMIN). Jak na razie sztos i jestem zadowolony 😉

20250729_153013.jpg

20250729_153016.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pasków nylonowych to racja, jednak silikonowe są bardzo dobrej jakości oryginalne.

Mi ostatnio nylonowy sam się częściowo odpiął przy dynamiczniejszym skoku do wody i zdecydowałem się wymienić na bezpieczniejszy.

IMG_1070.thumb.jpeg.e343e7387f2f0248d968d54d5c49227d.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, selphy napisał(-a):

Co do pasków nylonowych to racja, jednak silikonowe są bardzo dobrej jakości oryginalne.

Mi ostatnio nylonowy sam się częściowo odpiął przy dynamiczniejszym skoku do wody i zdecydowałem się wymienić na bezpieczniejszy.

IMG_1070.thumb.jpeg.e343e7387f2f0248d968d54d5c49227d.jpeg

No, akurat do wody to dużo ludzi mówi, że nylonowe się nie bardzo nadają, także nic dziwnego. Na co dzień nylon, do wody wjedzie gumowy. 

Ori jest ok, nawet bardzo ok, tylko dość szybko się zużywa. Natomiast dużo bardziej rozumiem kupno ori gumy za 219zł, od ori nylon za 179zł, co jest jakimś mocno nie smacznym żartem. 

Edytowane przez Novikus257

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20250810_133929.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_5761.jpeg

W dniu 29.07.2025 o 15:34, Novikus257 napisał(-a):

No więc wjechał dzisiaj czarny nylon Yooside z Amazona. Porównując do ori garmin... Nawet sprawia wrażenie jakby był nieco lepszy. W sensie gęstrzy? Nie wiem jak to nazwać. Rzepy identyczne, na końcu identyczny plastik, ale bez jakiegokolwiek napisu (na ori oczywiście mamy napis GARMIN). Jak na razie sztos i jestem zadowolony 😉

20250729_153013.jpg

20250729_153016.jpg

Chciałoby ci się zmierzyć tego parciaka ile jest od pierwszego rzepa do tego po przeciwnej stronie ? 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.07.2025 o 15:17, Novikus257 napisał(-a):

No, akurat do wody to dużo ludzi mówi, że nylonowe się nie bardzo nadają, także nic dziwnego. Na co dzień nylon, do wody wjedzie gumowy. 

Ori jest ok, nawet bardzo ok, tylko dość szybko się zużywa. Natomiast dużo bardziej rozumiem kupno ori gumy za 219zł, od ori nylon za 179zł, co jest jakimś mocno nie smacznym żartem. 

najśmieszniejsze jest, że taki sam silikon Chińczyk sprzedaje za 8-10 złotych - jakościowo to nie odbiega niczym oprócz bardziej tandetnej stalowej klamry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie pasków to kupiłem jeden silikonowy na Ali żeby porównać i później kupiłem od tego samego sprzedawcy więcej kolorów. 

Jak dla mnie są lepszej jakości, silikon przyjemniejszy w dotyku, bardziej miękki i zachowuje pełną szerokość 26mm na całej długości, nie jak OG 2x że się zwęża, dla mnie to wygląda słabo. Kupiłem też materiałowy, bardzo gęsty, bardzo miękki w dotyku parciany. Bardzo szybko schnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.08.2025 o 11:41, revolta4 napisał(-a):

IMG_5761.jpeg

Chciałoby ci się zmierzyć tego parciaka ile jest od pierwszego rzepa do tego po przeciwnej stronie ? 😎

Spoko. Mogę zmierzyć, jak przyjdę do domu, bo w tej chwili siedzę z młodym na treningu, a wcześniej nie widziałem Twojej prośby. Dopiero teraz odczytałem 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Novikus257 napisał(-a):

Spoko. Mogę zmierzyć, jak przyjdę do domu, bo w tej chwili siedzę z młodym na treningu, a wcześniej nie widziałem Twojej prośby. Dopiero teraz odczytałem 🤣

Nie ma problemu nie pali się , 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
14 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Nie ma problemu nie pali się , 

Cały 30.5cm, od rzepa, do rzepa około 21cm.

Edytowane przez Novikus257

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Novikus257 napisał(-a):

Cały 30.5cm, od rzepa, do rzepa około 21cm.

Dzięki , to będzie podobnie jak z moim trzeba przeciągać rzep przez teleskopy żeby założyć zegarek i znów później żeby go zapiąć , 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Dzięki , to będzie podobnie jak z moim trzeba przeciągać rzep przez teleskopy żeby założyć zegarek i znów później żeby go zapiąć , 

Ja tam akurat dość swobodnie przekładam dłoń. Mogę wieczorem/jutro cyknąć zdjęcie, bo teraz zmieniłem na gumowy pasek, bo jadę nad jezioro. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Novikus257 napisał(-a):

Ja tam akurat dość swobodnie przekładam dłoń. Mogę wieczorem/jutro cyknąć zdjęcie, bo teraz zmieniłem na gumowy pasek, bo jadę nad jezioro. 

Ja mam sam nadgarstek prawie 20 cm zależy często od pory dnia 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.08.2025 o 11:54, revolta4 napisał(-a):

Ja mam sam nadgarstek prawie 20 cm zależy często od pory dnia 😀

Obiecałem, to wrzucam. U mnie dość swobodnie przechodzi. 

20250815_150948.jpg

20250815_150952.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki , może jeszcze zaryzykuję i kupię go .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

👍🚴

IMG_20250817_135628.jpg

IMG_20250817_112538.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba rozruszać temat z rana: przeszło pięć lat w służbie, a bateria jak nowa 😎

IMG_9112.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skorzystałem z oferty na forum i dołączyłem do klubu. Na razie się poznajemy, czasem pomylę jeszcze klawisze ale ogólnie jestem zadowolony.

Miiło słyszeć, że bateria jest długowieczna bo była to jedno z moich rozterek przed kupnem używanego egzemplarza.

IMG_20250906_150612818~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy a macie jakieś doświadczenia z subskrypcją? W sensie- nie obiektywnie, ale w subiektywnym odczuciu-na ile funkcje zegarka są okrojone bez niej?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 9.09.2025 o 06:01, Yary12 napisał(-a):

Koledzy a macie jakieś doświadczenia z subskrypcją? W sensie- nie obiektywnie, ale w subiektywnym odczuciu-na ile funkcje zegarka są okrojone bez niej?

Nie mam do czynienia, ale z tego co czytałęm, to funkcje zegarka nie są ograniczone. Przynajmniej mojego Instincta. Tylko aplikacja nie pokazuje pełnych możliwości. Zegarek po wyłączeniu BT jest w pełni sprawnym autonomicznym zegarkiem ABC z GPS-em. 

Edycja: A jednak funkcie balistyczne w Instinct Tactical nie działają bez dodatkowej subskrypcji.

Edytowane przez adventure

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.09.2025 o 06:01, Yary12 napisał(-a):

Korzystałem z okresu bezpłatnego subskrypcji. Wszystkie funkcje zegarka działają normalnie, subskrypcja daje Ci dodatkowe wyzwania, dodatkowe odznaki i więcej możliwości podsumowań wyników treningów.

Inaczej jest w przypadku Fenix 8 PRO, bez subskrypcji ma nie działać LTE i InReach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.07.2025 o 08:31, lucyfer napisał(-a):

Czyli tryb aktywności pływanie - to w tym zegarku jedynie marketing...?

" Zegarek Garmin Venu 3S można używać do pływania, ponieważ posiada klasę wodoszczelności 5 ATM (50 metrów), co pozwala na pływanie na powierzchni wody, ale nie jest przeznaczony do nurkowania z akwalungiem. Zegarek ten oferuje szczegółowe tryby pływackie, w tym monitorowanie tetna pod wodą i analizę ruchów, co czyni go dobrym wyborem dla amatorów pływania."

Trochę odkopię. Tym, że jest jakaś aktywność przewidziana do mierzenia w zegarku to bym się do końca nie sugerował. Miałem Samsung Galaxy Watch Active, on ma wodoszczelność 5 ATM, po basenie hotelowym gdzie dało się tylko leniwie pływać przestał działać. Po rozkręceniu wskaźnik w środku wskazywał kontakt z wilgocią. A zegarek umożliwiał rejestrowanie pływania. W normalnym zegarku w sumie miałbym obawy przed pływaniem z WR50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi