Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, BenyRadom152 napisał(-a):

Witam mam problem z Garmin Venu po zmianie tarczy zegarka na inna zostala w tle ta starta tarcza. Dodam ze resetowalem zegarek i caly czas jest w tle ta stara tarcza czy ktos wi jak to naprawic 

Spróbuj usunąć poprzednią tarczę. Tylko to przychodzi mi do głowy 

4 minuty temu, Lestaf napisał(-a):

No wszystkie są komercyjne, zgadza się, ale jedne są bardziej drugie mniej. G shocki to modne zegarki, które ludzie noszą bo są ładne, solidne i mają dobrą reklamę, ale oprócz tego że są solidne, to niewiele w nich wojskowości. Garmin z serii Tactical ma pełno funkcji dedykowanych specjalnie dla żołnierzy. Zgodność z noktowizją, szybkie wymazywanie danych i wojskowa siatka współrzędnych to opcje mało przydatne cywilom i tych zegarków nie można kupić od ręki w sklepie, tylko trzeba je zamawiać. Mój dojdzie dopiero jutro.

Żołnierze mają specjalny sprzęt, co najwyżej zgodność z noktowizorem jest fajna. Taki zegarek to dla nich tylko dodatek. To tak samo jak z zegarkami nurkowymi, niby są ok ale jednak nurek woli polegać na komputerze nurkowym, a zegarek traktuje jako dodatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki specjalny sprzęt mają żołnierze? Od dwóch lat jestem w armii i nie dostałem jeszcze ani jednego zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o sprzęt do poruszania się w terenie, kompas, GPS, lornetka z dalmierzem itp

Ale wróćmy może do tematu zegarków. Daj znać wrażenia i jak się nosi.

Edytowane przez Kurtzman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chodziło mi o sprzęt do poruszania się w terenie, kompas, GPS, lornetka z dalmierzem itp

No ciężko żeby zegarek miał lornetkę z dalmierzem Jeśli chodzi o poruszanie się w terenie to w dużym stopniu trzeba polegać na papierowych mapach i kompasach z opcją wyznaczania azymutu, a o GPS najlepiej w ogóle zapomnieć, chyba że chce się ściągnąć sobie na głowę ogień wrogiej altylerii. Do tego żeby jej sobie na łeb nie ściągnąć, jest w Garminie opcja stealth, która wyłącza wszystkie nadajniki i odbiorniki w zegarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki opcji Stealth kolega może nosić Garmina przez cały czas w pracy. Ci co mają "zwykłe" smartwatch albo opaski muszą czasami je zdejmować. Tylko do tego mu się ta funkcja przydaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie wygląda. Nie jest za blisko nadgarstka? Ta tarcza jest fajna ale ma jakiś bug. W niektórych modelach wykres kroków zatrzymuje się około 1500-1600 godziny. Mogłbyś kiedyś sprawdzić jak jest u Ciebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kumam. Jak wykres kroków zatrzymuje się przy 1500-1600 godziny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Lestaf napisał(-a):

Nie kumam. Jak wykres kroków zatrzymuje się przy 1500-1600 godziny?

Masz na tej tarczy wykres tętna, wysokości, ciśnienia itp. Jest też wykres kroków. Wszystkie wykresy pokazują aktualną wartość przez całą dobę. Wykres kroków zatrzymuje się około godziny 1500-1600 i stoi w miejscu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Między godziną 15:00 a 16:00? Teraz rozumiem Mam ten zegarek dopiero niecałe 4 godziny i niewiele jeszcze mogę sprawdzić, ale na 100% z czasem wszystko przetestuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9d430216a5e8d542037641b7348ab680.jpg
Mi zaktualizował się dwa dni temu, ale mam taką wersję oprogramowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie dodaje gotowość do treningu, raport poranny, trening, gry i pływy, poza tym usuwa błędy. Jak chcesz znać szczegóły to zobacz changelog.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się przywitam. Prosto z naszego bazarku. Kupiłem go całkowicie spontanicznie i powiem Wam, że jestem pod wrażeniem tego skurczybyka. 62eecdbaa9d334b50c35ea26b563b835.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, jimmibaton napisał(-a):

No to się przywitam. Prosto z naszego bazarku. Kupiłem go całkowicie spontanicznie i powiem Wam, że jestem pod wrażeniem tego skurczybyka. 62eecdbaa9d334b50c35ea26b563b835.jpg

Sam się zastanawiałem czy go nie kupić, ale jednak wybrałem podstawową wersję. 2X jest świetny, szczególnie ta ledowa latarka, ale bałem się, że będzie za duży, a nigdzie nie mogłem go przymierzyć. Cykniesz jeszcze kilka ujęć tego zegarka na nadgarstku? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam się zastanawiałem czy go nie kupić, ale jednak wybrałem podstawową wersję. 2X jest świetny, szczególnie ta ledowa latarka, ale bałem się, że będzie za duży, a nigdzie nie mogłem go przymierzyć. Cykniesz jeszcze kilka ujęć tego zegarka na nadgarstku? 

No, mały nie jest. Na nadgarstku o obwodzie 19 cm wygląda tak:
0ae109e20eb62bf7c8960f75cf720e2c.jpga84bde0d836269fc27d123e8dd41dd7b.jpgdf98d77ffcd36a9be34f8e6dc417c053.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, mały nie jest. Na nadgarstku o obwodzie 19 cm wygląda tak:
0ae109e20eb62bf7c8960f75cf720e2c.jpg&key=3019113f0caf6f1c5e0b0a561df4ab3d394683032c2a2975a364560ba37fae7ca84bde0d836269fc27d123e8dd41dd7b.jpg&key=cbb4b23f8d05067a5b52854a08dd61f21cbd6c2d8d4eff8ddebdc9a70d649c29df98d77ffcd36a9be34f8e6dc417c053.jpg&key=139d4d8cc5b5bda3dff671d01eac016602ab519a158cec9fdd0b67b9bcc0c642

Ale przyznaj, że w tym kolorze na żywo wygląda o niebo lepiej niż czarny. Mi się mega podoba!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Lestaf napisał(-a):

Ale przyznaj, że w tym kolorze na żywo wygląda o niebo lepiej niż czarny. Mi się mega podoba!

Wygląda świetne ale trochę będzie łapał brud, zwłaszcza pasek. Chyba że pracujesz za biurkiem to luz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po umyciu wygląda jak nowy. No chyba, że się pracuje przy betoniarce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Lestaf napisał(-a):

Po umyciu wygląda jak nowy. No chyba, że się pracuje przy betoniarce emoji6.png

Z paska z czasem beton się wykruszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolorystyka jest super. Szkoda że mniejsza wersja nie ma latarki. Może się to kiedyś zmieni ;)

Tu mój pierwszy tactical z 2020. 

IMG_1621.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi